Sulu Mantı Tarifi ve Malzemeleri
19 Temmuz 2024

Sulu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Sulu Mantı, Yapılışı zor olmasına rağmen lezzetiyle dillerden düşmeyen mantı ve mantı çeşitleri birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Tercih edilen mantı çeşitlerinden biri de sulu mantıdır. Sulu mantının tarifi şu şekildedir;

Sulu Mantı Hamuru için
  • 2 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Bir miktar su
Sulu Mantı İçi Harcı için
  • 300 gram kıyma
  • 2 adet orta boy soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
Sulu Mantı Sosu için
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı salça
  • 1 litre tuzlu su
Sulu Mantı Nasıl Yapılır?

Derin bir kabın içine unu, suyu, yumurtayı koyun ve iyice yoğurun. Hamurun yumuşak olmaması gerekmektedir. Daha sonra yoğurduğunuz hamurdan iki beze alın ve dinlenmeye bırakın. Hamur dinlenirken siz de iç harcını hazırlayın. İç harcı için kıymayı derin bir kabın içine koyun ve üzerine rendelenmiş soğanları ilave edin. Daha sonra tuzunu ve baharatlarını ilave ederek iyice yoğurun. İç harcı hazırladıktan sonra hazırladığınız hamuru oklava yardımıyla açın. Kalınlığını siz kendinize göre ayarlayın ama çok ince olmaması gerekmektedir. Daha sonra açtığınız hamuru küçük kare şeklinde kesin. Karelerin ortasına hazırladığınız iç harçtan koyun ve hamuru istediğiniz gibi kapatın. Kapatma işlemini tamamladıktan sonra sosu için tereyağını tavaya koyun ve eritin. Yağ eridikten sonra içine 2 çorba kaşığı salçayı koyup kavurun. Kavurduktan sonra üzerine 1 litre sıcak su ilave ederek kaynatın. Su kaynayınca içine hazırladığınız mantıları ekleyin ve pişirin. Pişince suyu ile servis tabağına koyun ve üzerine sarımsaklı yoğurt ilave ederek servis yapabilirsiniz. Servise görsellik kazandırmak istiyorsanız nane de kullanabilirsiniz.

Ekstra İpuçları
  • Hamurunuzun daha lezzetli olması için dinlenme süresini uzatabilirsiniz.
  • İç harcı hazırlarken soğanları çok ince doğramak, mantının daha lezzetli olmasını sağlar.
  • Sosunuzu hazırlarken salçayı iyi kavurmak, yemeğinize daha derin bir lezzet katacaktır.

Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Yetiş

15 Temmuz 2024 Pazartesi

Bu mantıyı yaparken hamurun çok yumuşak olmaması gerektiğini belirttiniz ama benim hamurum neden fazla sert oldu? Ayrıca, sosu hazırlarken salçanın kavurma süresini tam olarak ne kadar tutmalıyım, yoksa göz kararı mı yapmalıyım?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Yetiş, hamurun fazla sert olması genellikle un miktarının fazla olmasından kaynaklanabilir. Hamur yaparken un miktarını azar azar ekleyerek kontrol etmek önemlidir. Hamur ne çok yumuşak ne de çok sert olmalı, orta kıvamda olması idealdir.

Salça kavurma süresine gelince, genellikle orta ateşte 2-3 dakika kavurmak yeterli olur. Salça yağın içinde eriyip kokusunu vermeye başladığında kavurma işlemini tamamlayabilirsiniz. Bu süreyi göz kararı da ayarlayabilirsiniz, ancak yanmamasına dikkat edin. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tepsi Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Tepsi Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Sosyete Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Sosyete Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Çıtır Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Çıtır Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Şiş Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Şiş Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sinop Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Sinop Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yumurtalı Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Kaç Kalori?

Mantı Kaç Kalori?

Mantı Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Kıymasız Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Kıymasız Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Sulu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Sulu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Üçgen Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Üçgen Mantı Tarifi ve Malzemeleri