Sulu Mantı, Yapılışı zor olmasına rağmen lezzetiyle dillerden düşmeyen mantı ve mantı çeşitleri birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Tercih edilen mantı çeşitlerinden biri de sulu mantıdır. Sulu mantının tarifi şu şekildedir; Sulu Mantı Hamuru için
Sulu Mantı İçi Harcı için
Sulu Mantı Sosu için
Sulu Mantı Nasıl Yapılır? Derin bir kabın içine unu, suyu, yumurtayı koyun ve iyice yoğurun. Hamurun yumuşak olmaması gerekmektedir. Daha sonra yoğurduğunuz hamurdan iki beze alın ve dinlenmeye bırakın. Hamur dinlenirken siz de iç harcını hazırlayın. İç harcı için kıymayı derin bir kabın içine koyun ve üzerine rendelenmiş soğanları ilave edin. Daha sonra tuzunu ve baharatlarını ilave ederek iyice yoğurun. İç harcı hazırladıktan sonra hazırladığınız hamuru oklava yardımıyla açın. Kalınlığını siz kendinize göre ayarlayın ama çok ince olmaması gerekmektedir. Daha sonra açtığınız hamuru küçük kare şeklinde kesin. Karelerin ortasına hazırladığınız iç harçtan koyun ve hamuru istediğiniz gibi kapatın. Kapatma işlemini tamamladıktan sonra sosu için tereyağını tavaya koyun ve eritin. Yağ eridikten sonra içine 2 çorba kaşığı salçayı koyup kavurun. Kavurduktan sonra üzerine 1 litre sıcak su ilave ederek kaynatın. Su kaynayınca içine hazırladığınız mantıları ekleyin ve pişirin. Pişince suyu ile servis tabağına koyun ve üzerine sarımsaklı yoğurt ilave ederek servis yapabilirsiniz. Servise görsellik kazandırmak istiyorsanız nane de kullanabilirsiniz. Ekstra İpuçları
Afiyet Olsun. |
Yetiş
15 Temmuz 2024 PazartesiBu mantıyı yaparken hamurun çok yumuşak olmaması gerektiğini belirttiniz ama benim hamurum neden fazla sert oldu? Ayrıca, sosu hazırlarken salçanın kavurma süresini tam olarak ne kadar tutmalıyım, yoksa göz kararı mı yapmalıyım?
Cevap yazAdmin
15 Temmuz 2024 PazartesiYetiş, hamurun fazla sert olması genellikle un miktarının fazla olmasından kaynaklanabilir. Hamur yaparken un miktarını azar azar ekleyerek kontrol etmek önemlidir. Hamur ne çok yumuşak ne de çok sert olmalı, orta kıvamda olması idealdir.
Salça kavurma süresine gelince, genellikle orta ateşte 2-3 dakika kavurmak yeterli olur. Salça yağın içinde eriyip kokusunu vermeye başladığında kavurma işlemini tamamlayabilirsiniz. Bu süreyi göz kararı da ayarlayabilirsiniz, ancak yanmamasına dikkat edin. Afiyet olsun!