Fırında Sosyete Mantısı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Fırında Sosyete Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Sosyete Mantısı, Farklı tarif arayan hanımlar sizler için nefis bir tarif daha hazırladım. Birçok kişiden beğeni toplayan ve şahane lezzete sahip fırında sosyete mantı tarifinin hazırlaması oldukça pratik, yemesi de oldukça keyifli. Aniden gelecek olan misafirlerinize ya da ikram sofralarında gönül rahatlığı ile sunabileceğiniz harika bir tarif. Bu lezzeti tadıp da bugüne kadar beğenmeyen hiç kimse olmadı. Hemen hemen herkesin damak tadına hitap eden salçalı soslu, lezzetli mi lezzetli fırında sosyete mantısı tarifini birçok kişinin sizden tarif alacağına emin olabilirsiniz. Aynı zamanda tarifi hazırladıktan sonra fırına sürmeden buzluğa kaldırabilir ve kısa zamanda bir şeyler hazırlamamız gerektiğinde buzluktan çıkararak fırınladıktan sonra servis yapabilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden kolay gelsin.


Fırında sosyete mantısı malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 250 gram kıyma
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı su
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Sosu için

  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı pul biber

Üzeri için

  • 1kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak.

Fırında sosyete mantısı nasıl yapılır?

Öncelikle sosyete mantısının iç harcını hazırlamak için kuru soğanı ince ince kıyıldıktan sonra bir tavanın içerisine biraz sıvı yağ ilave edip hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra kıymayı da ilave edip sürekli karıştırarak kavurmaya devam edin. Kıymalı iyice kavrulduğunda içerisine domates ve biber salçasını da ekleyip karıştırdıktan sonra son olarak tuz, karabiber ve ince kıyılmış maydanozu da ilave edip ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın. Ardından tezgâhın üzerinde yufkaları 4 eşit parçaya ayırın. Yufkaların üzerine sürmek için bir kâsenin içerisinde sıvı yağ ve suyu iyice karıştırıp hazır edin. Dörde böldüğünüz yufkaların üzerine yağlı karışımı yumurta fırçası yardımıyla sürdükten sonra yufkaların geniş olan kısmına hazırladığınız kıymalı harçtan yaklaşık 2 yemek kaşığı koyup sigara böreği sarar gibi sardıktan sonra gül böreği şeklinde kendi etrafında sararak yağlı kâğıt serilmiş olduğunuz bir fırın tepsisinin içerisine alın. Bütün yufkalar için de aynı işlemi uyguladıktan sonra hazırladığımız yağ ve sulu karışımdan üzerlerine sürerek 180 derecede ısıtılmış fırının orta rafına sürerek üzeri hafif pembeleşinceye başladığında fırından çıkarın. Yufkaları fırında fazla bekletmemeniz de fayda var. Çünkü üzeri iyice kızarırsa yufkalar kuruyacaktır. Fırından çıkan yufkaları soğumaya bırakın. Bu arada sosyete mantısının üzerine dökeceğiniz sosu hazırlamak için bir tavanın içerisine tereyağını eritip, sıvı yağ, salça, nane ve pul biberi de ilave ederek biraz kavurduktan sonra tavanın altını kapatın. Ardından sarımsaklı yoğurdu hazırlayın ve fırında pişirdiğiniz sosyete mantısının üzerine önce sarımsaklı yoğurdu, daha sonra da salçalı sosu gezdirip servis tabağına alarak servise sunabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Fırında Sosyete Mantısı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tavuklu Sosyete Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Sosyete Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Değişik Mantı Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Değişik Mantı Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Sosyete Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Sosyete Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mantı Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çıtır Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Çıtır Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Hazır Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Kavurma Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Kavurma Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Etli Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Etli Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Sosu Tarifi ve Malzemeleri

İtalyan Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

İtalyan Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

İçli Mantı Tarifi ve Malzemeleri

İçli Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Yufka Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Yufka Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Yufka Mantısı, evde mantı açamayanlar için oldukça pratik ve basit bir mantı çeşididir. Kalori değeri ve besin değeri oldukça yüksek. Diyet yapanların tüke[...]

Yumurtalı Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı mantı: Bol yumurta ile hazırlanan mantı çeşididir. Birçok kişi tarafından severek ve benimseyerek tüketilen bir yemektir. Ana yemek olarak özel günlerde sofra[...]

Dondurulmuş Mantı Nasıl Pişirilir?

Dondurulmuş Mantı Nasıl Pişirilir?

Dondurulmuş mantı nasıl pişirilir, mantı birçok ev hanımları yapılması zor olan bir yemek olarak görürler. Aslında mantı yapmak hamur yoğrulduktan sonra gerisi olduk[...]

Tepsi Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Tepsi Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Tepsi mantısı, daha çok Kayseri ile ismini duyuran mantı çeşitlerinden biridir. Herkes tarafından çok sevilen çok lezzetli ve doyurucu mantı yemeği tariflerinden biridir[...]

Salçalı Mantı Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Mantı Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı mantı sosu her ne kadar çok kolay bir şekilde hazırlanabilecek bir sos olarak düşünülse de aslında oldukça farklı şekillerde hazırlanabilecek ve çeşitli ba[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6