Fırında Sosyete Mantısı Tarifi ve Malzemeleri
25 Haziran 2024

Fırında Sosyete Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Sosyete Mantısı

Farklı tarif arayan hanımlar, sizler için nefis bir tarif daha hazırladım. Birçok kişiden beğeni toplayan ve şahane lezzete sahip fırında sosyete mantısı tarifinin hazırlanması oldukça pratik, yemesi de oldukça keyifli. Aniden gelecek olan misafirlerinize ya da ikram sofralarında gönül rahatlığı ile sunabileceğiniz harika bir tarif. Bu lezzeti tadıp da bugüne kadar beğenmeyen hiç kimse olmadı. Hemen hemen herkesin damak tadına hitap eden salçalı soslu, lezzetli mi lezzetli fırında sosyete mantısı tarifini birçok kişinin sizden tarif alacağına emin olabilirsiniz. Aynı zamanda tarifi hazırladıktan sonra fırına sürmeden buzdolabına kaldırabilir ve kısa zamanda bir şeyler hazırlamamız gerektiğinde buzluktan çıkararak fırınladıktan sonra servis yapabilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden kolay gelsin.

Fırında Sosyete Mantısı Malzemeler
  • 3 adet yufka
  • 250 gram kıyma
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı su
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı karabiber
Sosu İçin
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı pul biber
Üzeri İçin
  • 1 kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak
Fırında Sosyete Mantısı Nasıl Yapılır?

Öncelikle sosyete mantısının iç harcını hazırlamak için kuru soğanı ince ince kıyın ve bir tavanın içerisine biraz sıvı yağ ilave edip hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra kıymayı da ilave edip sürekli karıştırarak kavurmaya devam edin. Kıymalı harç iyice kavrulduğunda içerisine domates ve biber salçasını ekleyip karıştırın. Son olarak tuz, karabiber ve ince kıyılmış maydanozu da ilave edip ocağın altını kapatın ve soğumaya bırakın.

Tezgâhın üzerinde yufkaları 4 eşit parçaya ayırın. Yufkaların üzerine sürmek için bir kasenin içerisinde sıvı yağ ve suyu iyice karıştırıp hazır edin. Dörde böldüğünüz yufkaların üzerine yağlı karışımı yumurta fırçası yardımıyla sürdükten sonra yufkaların geniş olan kısmına hazırladığınız kıymalı harçtan yaklaşık 2 yemek kaşığı koyup sigara böreği sarar gibi sarın. Daha sonra gül böreği şeklinde kendi etrafında sararak yağlı kâğıt serilmiş bir fırın tepsisinin içerisine alın. Bütün yufkalar için de aynı işlemi uygulayın.

Hazırladığınız yağ ve sulu karışımdan üzerlerine sürerek 180 derecede ısıtılmış fırının orta rafına yerleştirin. Üzeri hafif pembeleşince fırından çıkarın. Yufkaları fırında fazla bekletmemeniz faydalı olacaktır, çünkü üzeri iyice kızarırsa yufkalar kuruyacaktır.

Fırından çıkan yufkaları soğumaya bırakın. Bu arada sosyete mantısının üzerine dökeceğiniz sosu hazırlamak için bir tavanın içerisine tereyağını eritip, sıvı yağ, salça, nane ve pul biberi ilave ederek biraz kavurun. Ardından tavanın altını kapatın.

Sarımsaklı yoğurdu hazırlayın ve fırında pişirdiğiniz sosyete mantısının üzerine önce sarımsaklı yoğurdu, daha sonra da salçalı sosu gezdirip servis tabağına alarak servise sunabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Mantı Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Etli Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Etli Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Kaç Kalori?

Mantı Kaç Kalori?

Güncel

Mercimekli Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Mercimekli Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Azeri Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Azeri Mantısı Tarifi ve Malzemeleri