Pratik Mantı Tarifi ve Malzemeleri
27 Haziran 2024

Pratik Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Pratik Mantı

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz pratik mantı tarifi, el açması mantıyı zahmetsizce yapmanızı sağlar. Bu tarif, evde mantı yapmanın zor olduğunu düşünenler için büyük bir kolaylık sunar. Sağlıklı bir ortamda hazırlanan mantıları çocuklarınıza yedirme imkânı bulabileceğiniz gibi, misafirlerinize de lezzetli bir yemek sunabilirsiniz. Bu nedenle, bu tarifi mutlaka deneyin ve tarif defterinize ekleyin. Özellikle mantı katlama sorununu dert edenler için bu tarif oldukça ideal bir seçimdir.

Pratik Mantı Malzemeleri

  • 1 adet yumurta
  • 3 su bardağı un
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • Su

İç Harcı İçin

  • 250 gram kıyma
  • 1 adet orta boy soğan
  • Pul biber
  • Tuz

Sosu İçin

  • 1 kase yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Pratik Mantı Nasıl Yapılır?

Hamuru hazırlamak için bir yoğurma kabına 1 yumurta ve tuzu alıp iyice çırpın. Üzerine unu ekleyin ve yavaş yavaş su ekleyerek hamuru yoğurun. Çok fazla su koymamaya ve sert bir hamur elde etmeye özen gösterin. Hamuru biraz dinlendirin ve iç harcınızı hazırlamaya başlayın. Pratik mantı için iç harcı hazırlarken soğanları çok ince doğramaya özen gösterin. Bir kaba soğan, kıyma, tuz ve pul biberi alıp iyice karıştırın.

Dinlenen hamuru ikiye bölüp oklavayla iyice açın. Açtığınız hamuru uzun şeritler halinde kesin. Uzun şeritlere incecik şekilde iç harçtan serpin ve şeritlerin uzun kenarından kıvırarak rulo şeklinde sıkıca sarın. Uzun ruloları iki parmak kalınlığında kesin. Tüm malzemelerle aynı işlemi yaptıktan sonra hazırladığınız hamurları kaynayan suyun içine atarak 7-8 dakika kadar haşlayın. Pişen mantıları süzmeden önce 1 bardak su dökün ve kevgir kullanarak mantının suyunu süzüp servis tabağına alın.

Servis tabağına aldığınız mantıyı soslama işlemine geçin. Bunun için sarımsağı biraz tuzla havanda dövün ve yoğurdun içine ekleyerek iyice karıştırın. Daha sonra bir tavaya tereyağını alıp içine pul biber koyun ve biraz biberleri yakın. Servis tabağına aldığınız mantının üzerine önce sarımsaklı yoğurdu dökün, sonra da tereyağlı pul biberi ekleyin. Son olarak kimyon ve nane ile süsledikten sonra pratik mantı servise hazır hale gelir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Hazır Mantı Nasıl Yapılır?

Hazır Mantı Nasıl Yapılır?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yalancı Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Yalancı Mantı Tarifi ve Malzemeleri

İtalyan Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

İtalyan Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Mantı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Mantı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Mantı İçi Tarifi ve Malzemeleri

Mantı İçi Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mercimekli Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Mercimekli Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yumurtalı Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Rus Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Rus Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Kozalak Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Kozalak Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Sosyete Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Sosyete Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Börek Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Börek Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Kavurma Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Kavurma Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Sivas Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Sivas Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Dondurulmuş Mantı Nasıl Pişirilir?

Dondurulmuş Mantı Nasıl Pişirilir?

Kıymalı Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Nasıl Haşlanır?

Mantı Nasıl Haşlanır?