Pratik Mantı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Pratik Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Pratik mantı, evde çok rahat bir şekilde el açması mantı yapmanızı sağlayacak bir tariftir. Evde mantı hazırlamanın zor olduğunu düşünenler için pratik bir şekilde mantı hazırlamayı sağlayacak olan bu tarif sayesinde çocuklarınıza sağlıklı bir ortamda hazırlanmış mantılarınızı yedirme imkânı bulabileceğiniz gibi misafirlerinize de çok lezzetli bir yemek hazırlayabilmeniz mümkün olacaktır. Bu yüzden bu tarifi mutlaka tarifleriniz arasına almalı ve denemelisiniz. Sırf katlama sorunu yüzünden evde mantı yapmak istemeyenler için de bu tarifin oldukça doğru bir seçim olduğunu görebilirsiniz.


Pratik Mantı Malzemeleri

  • 1 adet yumurta
  • 3 su bardağı un
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • Su

İç Harcı için

  • 250 gram kıyma
  • 1 adet orta boy soğan
  • Pul biber
  • Tuz

Sosu için

  • 1 kâse yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Pratik Mantı Nasıl Yapılır?

Hamuru hazırlamak için bir yoğurma kabının içine 1 yumurtayı ve tuzu alıp iyice çırpıyoruz. Üzerine unumuzu da alıp yavaş yavaş su ekleyerek hamuru yoğuruyoruz. Çok fazla su koymamaya ve sert bir hamur elde etmeye özen gösteriyoruz. Daha sonra hamuru biraz dinlendirip iç harcımızı hazırlıyoruz. Pratik mantı için iç harcımızı hazırlarken soğanlarımızı çok ince şekilde doğramaya özen gösteriyoruz. Bir kaba soğanları, kıymayı, tuzu ve pul biberi alıp iyice karıştırıyoruz.

Dinlenen hamuru ikiye bölüp oklavayla hamurları iyice açıyoruz. Açtığımız hamuru uzun şeritler halinde kesiyoruz. Uzun şeritlere incecik şekilde iç harcımızdan seriyoruz ve şeritlerin uzun kenarından kıvırarak rulo şeklinde sıkıca sarıyoruz. Uzun rulolarımızı iki parmak kalınlığında kesiyoruz. Tüm malzemelerimizle aynı işlemi yaptıktan sonra hazırladığımız hamurları kaynayan suyun içine atarak 7-8 dakika kadar haşlıyoruz. Pişen mantıları süzmeden evvel 1 bardak su döküyoruz ve kevgir kullanarak mantının suyunu süzüp servis tabağına alıyoruz.

Servis tabağına aldığımız mantıyı soslama işlemine geçiyoruz. Bunun için sarımsağımıza biraz tuz döküp havanda dövüyoruz ve yoğurdun içine alarak iyice karıştırıyoruz. Daha sonra bir tavaya tereyağını alıp içine pul biber koyup biraz biberleri yakıyoruz. Servis tabağına aldığımız mantımızın üzerine önce sarımsaklı yoğurdumuzu döküyoruz, sonra da tereyağlı pul biberimizi ekliyoruz. Son olarak kimyon ve nane ile de süsledikten sonra pratik mantı servise hazır hale geliyor.

Afiyet Olsun.

Pratik Mantı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Mantı Sosları Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Sosları Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Mantı Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Mantı Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı İçi Tarifi ve Malzemeleri

Mantı İçi Tarifi ve Malzemeleri

Sulu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Sulu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

İtalyan Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

İtalyan Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Saçaklı Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Saçaklı Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Diyet Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Çıtır Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Çıtır Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Çin Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Çin Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Nohutlu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Nohutlu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Gürcü Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Gürcü Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Sosyete Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Sosyete Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Mantı, sofraların baş tacı olan mantının uğraş gerektirmeden hazır yapılmış olarak elde edilenleri ile kısa yoldan sadece haşlanarak ve sos yapılarak kolayca [...]

Soslu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Soslu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Soslu Mantı, Mantının bir ortamda adının geçmesi bile ağızları sulandırmaya yetecek kadar lezzetli bir yemektir. Mantının çok çeşidi bulunmaktadır, tepsi mantısı,[...]

Arnavut Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Arnavut Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Arnavut Mantısı, Lezzetiyle dillerden düşmeyen fakat yapılışının zahmetli oluşu nedeni ile kişilerin yapmaktan çekindiği mantı çeşitlerinden biri de Arnavut mantıs[...]

Mantı Nasıl Haşlanır?

Mantı Nasıl Haşlanır?

Mantı nasıl haşlanır, Mantı hemen hemen herkesin severek yediği yöresel bir yemek çeşididir. En lezzetli mantı adıyla ün kazanmış olan Kayseri ilimizde yapılmaktadı[...]

Yumurtalı Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı mantı: Bol yumurta ile hazırlanan mantı çeşididir. Birçok kişi tarafından severek ve benimseyerek tüketilen bir yemektir. Ana yemek olarak özel günlerde sofra[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6