Kayseri Mantısı Tarifi ve Malzemeleri
19 Haziran 2024

Kayseri Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Kayseri mantısı, Kayseri yöresinin çok özel ve lezzetli bir yemeğidir. Bu mantı türü, hamur işi mucizesi olarak bilinir ve olağanüstü bir lezzete sahiptir. Yoğurt ve kıyma ile tüketilmesi tercih edilen mantı, karbonhidrat ve protein deposudur. Lezzetli ve çok besleyicidir. Mantıyı çok fazla pişirmeden tüketmek, protein değerinin düşmemesi açısından önemlidir. Makarna yerine mantı daha çok tercih edilmelidir. Akşam yemeği için harika bir menüdür. Biraz zahmetli olsa da, sonuçta ortaya çıkan lezzet bu zahmete değmektedir. Mantının yanında çoban salata çok güzel gider. Kayseri mantısının sosu suyuna ilave edilir ve üzerine yoğurt ve baharat eklenir. Hamuru biraz daha kalın açılır ve iç malzemeleri sayesinde kendini hissettiren çok lezzetli bir tadı vardır.

Kayseri Mantısının Malzemeleri

Hamuru İçin
  • 1 tane yumurta
  • 3 su bardağı un
  • 1 kahve fincanı ılık su ve tuz
İç Malzemesi İçin
  • 250 gr kıyma (yağsız)
  • 1 tane orta boy soğan
  • 1/2 demet maydanoz
  • Tuz ve karabiber
Üzeri İçin Malzemeler
  • 8 su bardağı su (haşlamak için)
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 2 çorba kaşığı tereyağı ya da margarin
  • Yarım kilo sarımsak
  • Kırmızı pul biber
  • Nane ve kekik
Kayseri Mantısı Nasıl Yapılır?

Öncelikle bir kabın içine unu koyun ve ortasını açın. Unun ortasına yumurtayı kırın. Tuzunu ve suyu ekleyin. Ekledikten sonra kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Daha sonra yaptığınız hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapın ve üzerine nemli bir bez örtün. Hamurları 20 dakika kadar dinlendirin.

Sonra soğanı ve maydanozu ince ince doğrayın. Bir kabın içine soğanı, maydanozu, kıymayı, tuzu ve karabiberi koyun ve iyice karıştırın. Daha sonra yaptığınız bezeleri, unlanmış düz bir zeminde 0-1 mm kalınlığında açarak yufka elde edin. Açtığınız yufkaları 1 cm'lik kareler halinde kesin. Karelerin ortasına kıymalı içi koyun ve dört köşesini de üstte birleştirin.

Daha sonra tencerede suyu kaynatın ve içine 1 çorba kaşığı sıvı yağ ve tuzu ekleyin. Mantı hamurlarını kaynamış suyun içine koyun ve hamurlar yumuşayana kadar haşlayın. Hamurlar yumuşayınca hemen salçalı yağı yani sosunu hazırlamaya başlayın. Üzerine salçayı, kırmızı pul biberi ve tuzu ilave edip ocakta pişirin. Tenceredeki sulu mantının içine salçalı sosu aktarın. Tencerenin altını kapatın ve hafifçe karıştırın.

Bir kabın içine yoğurdu ve sarımsağı koyun ve iyice karıştırın. Mantıları servis tabağına alın. Servis tabağına aldığınız mantıların üzerine sarımsaklı yoğurdu ve onun üzerine kırmızı pul biberi, naneyi ve kekiği dökün. Afiyetle yiyebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Pratik Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Pratik Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Sosyete Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Sosyete Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sivas Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Sivas Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kıymasız Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Kıymasız Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Etli Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Etli Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Rus Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Rus Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Mercimekli Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Mercimekli Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Mantı Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Mantı Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Çin Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Çin Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Sinop Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Sinop Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Gürcü Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Gürcü Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Yalancı Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Yalancı Mantı Tarifi ve Malzemeleri