Patates Mantısı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Patates Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Patates mantısı, bu mantı çeşidi patates ile yapılan fakat oldukça lezzetli hafif bir yemek tarifidir. Beş çaylarında sabah kahvaltılarında brançlarda akşam yemeklerinde rahatlıkla tüketilebilecek lezzetlerden biridir. Farklı sunumu ile sofralarınıza şıklık katacak lezzetlerden biridir. Yapım aşıması da çok zor olmayan bir tariftir biraz zamanınızı alabilir fakat buna değecek lezzette ve şıklık da bir sunum olacaktır.


Patates mantısı yapımı için gerekli malzemeler

  • Altı yedi tane patates
  • Yarım demet maydanoz
  • Bir tutam samut
  • Bir çay kaşığı pul biber
  • Yüz gram kıyma
  • Bir adet kuru soğan
  • İki tatlı kaşığı salça
  • Bir çay kaşığı karabiber
  • Bir kâse süzme yoğurt
  • İki yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • Damak tadına göre tuz

Patates mantısı nasıl yapılır?


Patates mantısı yapımı için ilk olarak altı yedi tane patates yıkanır ve bir tencereye alınır üzerini geçecek kadar su ilave edilerek ocağa alınır ve ocağın altı açılır. Patatesler haşlanmaya bırakılır. Patates haşlanırken patateslerin içerisine konulacak olan kıymalı iç harç hazırlanır. İsteğe göre kıyma yerine garnitür koyabilir ya da sade yapabilirsiniz. Kıymalı harç için ilk olarak bir adet kuru soğan çok küçük bir şekilde doğranır ve bir tavaya alınır üzerine yarım çay bardağı sıvı yağ ilave edilir. Soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur. Ardından bir tatlı kaşığı salça eklenir salça da kavrulunca üzerine yüz gram kadar kıyma eklenir ve damak tadına göre tuz ilavesi yapılır. Kıymanın içerisine bir çay kaşığı karabiber eklenir. İsteğe göre farklı baharatlarda kullanabilirsiniz. Kıyma pişince ocağın altı kapatılır ve iç harç soğuması için bir kenara alınır. Patatesler kontrol edilir ve pişmişse tencereden alınır. Tencereden alınan patatesler soğuk suya tutulur ve soyulmaya başlanır. Patatesler soyulunca derin bir kaba alınır ve patates ezici yardımı ile iyice ezilir pütürlü bir yapı kalmamasına dikkat edilir. İçerisine eklemek için samut ve maydanoz yıkanır ve çok ince bir şekilde doğranır. Büyük doğranınca hoş olmayan bir görüntü oluşabilir. Doğranan yeşilliklerde patateslerin içerisine ilave edilir ve iyice karıştırılır. Ardından pul biberi ve damak tadınıza göre tuzu ayarlanır ve el ile yoğrulmaya başlanır. Tüm malzeme iyice karışınca ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır ve el ile yuvarlanır daha sonra parmak yardımı ile ortalarına kıymalı harç koyabilmemiz için oyuntular açılır çanak şekli verilir tüm patatesler bu şekilde hazırlanarak servis tabağına alınır. Tüm patatesler hazırlanınca içlerinin oyuk kısımları daha önceden hazırlanmış olan kıymalı harç ile doldurulur. Harç konulduktan sonra bir kâse süzme yoğurt hafif çırpılır ve ister sarımsaklı ister sade yoğurttan birer kaşık kıymalı patateslerin üzerine dökülür. Son olarak iki yemek kaşığı tereyağı tava da eritilir içerisine bir tatlı kaşığı salça bir tatlı kaşığı nane eklenir ve kavrulur ardından yoğurdun üzerine gezdirilir. Patates mantısı hazır afiyetle yiyebilirsiniz.

Patates Mantısı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tavuklu Sosyete Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Sosyete Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Kayseri Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Kayseri Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Etli Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Etli Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Arnavut Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Arnavut Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Üçgen Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Üçgen Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Gül Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Gül Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Hazır Mantı Nasıl Yapılır?

Hazır Mantı Nasıl Yapılır?

Yoğurtlu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Rus Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Rus Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Sosyete Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Sosyete Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Mantının Yanına Ne Gider?

Mantının Yanına Ne Gider?

Mantı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Ev Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Ev Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Ev mantısı, bilindiği gibi insanların eski zamanlardan günümüzde kadar çok severek tükettiği yemeklerden biridir. Ev mantısının en büyü özelliği oldukça hafif olm[...]

Gürcü Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Gürcü Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Gürcü mantısı, özellikle küçük boyda mantı yapmayı sevmeyen ya da yapmakta zorlanan kişilere tavsiye edebileceğimiz lezzetli bir mantıdır. Aslında Gürcistan mutfağ[...]

Mantı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Çorbası, çok eski zamanlardan beri yapılan yöresel bir yemek çeşidimizdir. Çukurova yöresine özgü bir yemektir. Hatta yüzük çorbası olarak adlandırılır. Y�[...]

Kolay Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Kolay mantı, mantı hemen herkesin sevdiği yemek tariflerindendir. Fakat yapımı biraz uğraştırıcı olan zaman isteyen bir yemek tarifidir. Mantı yapımının kolay ya da z[...]

Çıtır Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Çıtır Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Çıtır mantı, Fırında pişirilen bu mantı hem pratik hem de çok lezzetli çıtır çıtır oluyor. İçerisinde olan kıyma ve üzerine koyulan yoğurdun sayesinde vitaminli[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6