Rus Mantısı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Rus Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Rus mantısı, el açması hamur ile yapılan bir mantı çeşididir. Şekli diğer mantı çeşitlerine göre biraz farklıdır. İlk kez yapan kişiler için hazırlanması biraz zor olsa da birkaç deneme sonrasında herkes kolaylıkla yapabilir. Rus mantısının ana vatanı Rusya'dır. Adından da anlaşılacağı gibi Rus mantısı, lezzeti ile ün salmıştır ve her ülke de becerikli kişiler tarafından yapılmaktadır.


Rus Mantısı İçin Gerekli Malzemeleri



Hamur için

  • 4 su bardağı un
  • 1 tane yumurta
  • 1 çay bardağı ılık su
  • Yeteri kadar tuz

İç Harcı için

  • 5 tane orta boy patates
  • 2 yemek kaşığı margarin veya tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 fiske karabiber
  • 1 fiske kırmızı pul biber

Üzeri için
  • 1 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
  • 1 Kâse yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 şeker kaşığı kırmızı pul biber

Rus Mantısı Nasıl Yapılır?

Rus mantısı için ilk önce patatesleri yıkayın ve bir tencerenin içerisine alın. Bu aşama da düdüklü tencere kullanmanızı tavsiye ederiz. Daha çabuk pişirdiği için patatesler çar çabuk pişmiş olacaktır. Patatesler haşlandıktan sonra tencerenin içerisinden alın ve soğuk suya tutup sıcaklığını çıkartın. Ardından patateslerin kabuklarını soyun ve bir kâsenin içerisine alın. Patatesleri hafif şekilde ezin ve içerisine sıcak ile tereyağı ilave edip karıştırın. Tereyağı sıcak olan patateslerin içerisinde eriyecektir. Karabiber, kırmızı pul biber ve tuz ilavesi yapıp harcı bir güzel karıştırın. Hazırlanmış olan iç harcı bir kenara kaldırın ve Rus mantısının hamuru hazırlamaya geçin.

Hamur için unu bir yoğurma kabının içerisine 4 su bardağı ölçüsünde ilave edin. Orta kısmını çukur olacak şekilde açın ve içerisine yumurta, tuz, ılık su ilavesi yapın. Hamuru yavaş yavaş yoğurmaya başlayın. Biraz sert bir hamur olacaktır. Ancak sert hamur açamıyor iseniz kıvamını yumuşatmak için içerisine su ilavesi yapabilirsiniz. İstenilen kıvama gelmiş olan hamuru un serpiştirilmiş tezgâhın üzerine alın. İlk önce merdane ile ardından da oklava ile hamuru açın. Yufkanın kalınlığı normal Kayseri mantısı yufkası kıvamında olacaktır. Açılmış olan hamuru bir çay bardağının ağzı ile hafif bastırarak şekiller çıkartın.

Tatlı kaşığı yardımı ile önceden hazırlanmış olan iç harçtan şekillerin orta kısmına ilave edin. Rus mantısının şeklini vermek düşünülen aksine oldukça kolaydır. Şekil vermek için hamurun bir ucundan tutup diğerine getirin ve kapatın. Ay şekline gelen hamurun tekrar uç kısımlarını birbirine getirip bastırın. Bu şekilde hamurun şeklini vermiş olacaksınız.

Şekli verilen hamurları pişirmek için derin bir tencerenin içerisine su ilavesi yapın ve kaynatın. Kaynamakta olan suyun içerisine mantıları ilave edip haşlayın. Haşlanan hamurları delikle bir kevgir ile suyun içerisinden alıp bir tepsinin içerisine boşaltın. Sarımsaklı yoğurdu hazırlamak için yoğurdu bir tabağın içerisine alın ve içerisine rendelenmiş sarımsak ile tuz ilavesi yapıp karıştırın. Hazırlanılan yoğurdu mantıların üzerine gezdirin. Sosunu hazırlamak için de yanmaz bir tavanın içerisine tereyağı ilave edip yakın. Erimiş olan yağın içerisine kırmızı pul biber serpiştirin ve hafif şekilde yakın. Hazırlanılan sosu mantıların üzerine gezdirerek dökün. Rus mantısı servis için hazır hale gelmiştir.

Afiyet olsun.

Rus Mantısı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Patatesli Yufka Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Yufka Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Nohutlu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Nohutlu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Azeri Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Azeri Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Dondurulmuş Mantı Nasıl Pişirilir?

Dondurulmuş Mantı Nasıl Pişirilir?

Güncel

Kavurma Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Kavurma Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Gürcü Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Gürcü Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Kıymasız Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Kıymasız Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Mantı Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Mantı Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Nasıl Haşlanır?

Mantı Nasıl Haşlanır?

Saçaklı Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Saçaklı Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Kolay mantı, mantı hemen herkesin sevdiği yemek tariflerindendir. Fakat yapımı biraz uğraştırıcı olan zaman isteyen bir yemek tarifidir. Mantı yapımının kolay ya da z[...]

Mantı Pişirme Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Pişirme Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Pişirme, Türk toplumunun mantıya ayrı bir alaka ve düşkünlüğü vardır. Yöresel olarak hazırlanan mantının değişik yörelere göre hazırlanma ve pişirilme b[...]

Mantı İçi Tarifi ve Malzemeleri

Mantı İçi Tarifi ve Malzemeleri

Mantı İçi; Mantı yurdumuzun her bölgesinde yapılmasına karşın mantı denilince akla gelen ilk şehir Kayseri'dir. Eşsiz lezzeti ile mantı yapımı maharet isteyen yöre[...]

Fırınlanmış Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Fırınlanmış Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Fırınlanmış Mantı, Fırınlanmış mantı Türk mutfağının özel yemeklerinden bir tanesidir. Bir kez hazırladıktan sonra derin dondurucuda bekletip istediğimiz zaman ha[...]

Kızarmış Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Kızarmış Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Kızarmış Mantı, Lezzetiyle dillerden düşmeyen ve birçok kişi tarafında tercih edilen mantı çeşitlerinden biri de kızarmış mantıdır. Kızarmış mantı tarifi şu �[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6