Mantı Sosları Mantı sosları, mantıyı mantı yapan en önemli unsurlardan biridir ve mantı yemeğinin vazgeçilmezidir. Soslar, mantının lezzetini tamamlar ve onu unutulmaz kılar. Bu makalede, mantı için en çok tercih edilen sos tariflerinden ikisini detaylı bir şekilde inceleyeceğiz. Siz de bu tarifler ile usta şeflerin hazırladığı lezzette mantı sosları hazırlayabilirsiniz. Salçalı Mantı Sosu Salçalı Mantı Sosu İçin Malzemeler
Salçalı Mantı Sosu Nasıl Yapılır? Sıvı yağ, bir tavaya eklenir ve orta ateşte kızdırılır. Yağın sıcaklık ayarını iyi yapmak önemlidir; yağ çok fazla kızarsa salçanın yanmasına sebep olabilir, az kızarsa salçanın kokusu istenilen aromayı vermez. Kızaran yağın üzerine salça eklenir ve hızlı hareketlerle yağın içinde çevrilir. Bu işlem 1-2 dakika boyunca yapılır. Daha sonra üzerine nane ve pul biber eklenir. Son olarak, mantıyı haşlamış olduğumuz sudan yarım çay bardağı kadar alınıp, salçanın üzerine ilave edilir. Salçanın suyun içinde tamamen erimesi için hızlı bir şekilde karıştırılır. Hazır olan salçalı mantı sosu, mantının üzerine ilave edilen sarımsaklı yoğurdun üzerine gezdirilerek servis edilir. Tereyağlı Mantı Sosu Tereyağlı Mantı Sosu İçin Malzemeler
Tereyağlı Mantı Sosu Nasıl Yapılır? Tereyağı, bir tavaya eklenir ve orta ateşte eritilir. Tereyağı köpürüp, köpüğü tekrar sönünceye kadar kızartılır. Üzerine pul biber serpiştirilir ve sıcak iken mantının üzerine ilave edilir. Salçalı sos sevmeyenler, tereyağlı sosu yoğurtlu mantının üzerine dökerek tercih edebilirler. Çok lezzetli olduğunu göreceksiniz. Ayrıca, kendi damak zevkinize uygun baharatlar ve diğer malzemeler ile yeni mantı sosları keşfetmeyi deneyebilirsiniz. Afiyet olsun. |