Ispanaklı Mantı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Ispanaklı Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Mantı, Türk mutfağının geleneksel yemekleri arasında yer alan mantı Kayseri ve Sivas gibi illerimizle anılmaktadır. Mantının birçok çeşidi bulunmaktadır. Özellikle vejetaryenler tarafında tercih edilen ıspanaklı mantının aynı zamanda kalorisi de düşüktür. Ispanaklı mantının yağı ve malzeme listesi şu şekildedir;


Ispanaklı Mantı Malzemeleri



Hamuru için

  • 1 kilo un
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Bir miktar su

İç Harcı için

  • 500 gram ıspanak
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Bir miktar tuz

Sosu için
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı biber salçası

Sarımsaklı Yoğurt için
  • 1 kâse yoğurt
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Ispanaklı Mantı Nasıl Yapılır?

Mantı yapımına öncelikle iç harcını yaparak başlatın. İç harcı için ıspanakları ayıklayın ve yıkayın. Ispanakları temizledikten sonra ince bir şekilde doğrayın. Ispanakları doğradıktan sonra elinizle biraz ezin. Ezdikten sonra üzerine baharatlarını ve tuzunu ilave ederek iyice karıştırın. Daha sonra hamuru için derin bir kabın içine unu koyun. Daha sonra açma işleminde kullanmak için bir miktar un ayırmayı unutmayın. Unu kabın içerisine koyduktan sonra unun ortasını havuz şeklinde açın ve unun içine tuz ve yumurtayı ilave ederek karıştırın. Daha sonra azar azar su ekleyerek yoğurmaya başlayın. Hamurun kıvamın kulak memesinden biraz sert olması gerekmektedir. Hamuru hazırladıktan sonra üzerini bir bez parçası ile örtün ve dinlenmeye bırakın. Hamur dinlendikten sonra hamuru 2 eşit parçaya ayırın. Ayırdığınız parçalardan birini orta incelikte acın. Açtıktan sonra hamuru kareler şeklinde kesin. Her kestiğiniz karenin içerisine hazırladığınız iç harçlardan koyun. İç harçları koyduktan sonra kareleri uçlarından birleştirerek kapatın. Kapatma işlemi için farklı şekiller deneyebilirsiniz. Daha sonra ayırdığınız diğer hamura da aynı işlemi uygulayın. Bütün işlemleri bittikten sonra hazırladığınız mantıları kaynamış ve tuzlu suda 15-20 dakika pişirin. Pişirdikten sonra kevgir yardımıyla sudan çıkarın ve sunum yapacağınız tabağın içerisine alın. Üzeri için tereyağını bir tavanın içine koyun ve eritin. Eriyen yağın üzerine salçayı ilave ederek kavurun ve mantıların üzerine dökün. Arzu eden kişiler mantıların üzerine sarımsaklı yoğurdu da dökebilir.

Afiyet olsun.

Ispanaklı Mantı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Hazır Mantı Nasıl Yapılır?

Hazır Mantı Nasıl Yapılır?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yağ Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Yağ Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Yufka Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Yufka Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kolay Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sulu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Sulu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kozalak Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Kozalak Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Değişik Mantı Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Değişik Mantı Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Kaç Kalori?

Mantı Kaç Kalori?

Kızarmış Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Kızarmış Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Kayseri Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Kayseri Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Sosları Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Sosları Tarifi ve Malzemeleri

Çıtır Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Çıtır Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Özbek Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Özbek Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Sosyete Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Sosyete Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Sosyete Mantısı, Farklı tarif arayan hanımlar sizler için nefis bir tarif daha hazırladım. Birçok kişiden beğeni toplayan ve şahane lezzete sahip fırında sos[...]

Diyet Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Mantı, Diyette olsanız bile mantıdan tamamen vazgeçmeniz gerekmiyor. Diyetinizi de bozmayacak şekilde mantılar yapıp yiyebilirsiniz. Bu vereceğim tarif diyete uygun b[...]

Hazır Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Mantı, sofraların baş tacı olan mantının uğraş gerektirmeden hazır yapılmış olarak elde edilenleri ile kısa yoldan sadece haşlanarak ve sos yapılarak kolayca [...]

Kıymasız Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Kıymasız Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Kıymasız mantı, et sevmeyenler için alternatif lezzetlerden bir tanesi de kıymasız mantıdır. Bana sorarsanız ben tabi ki kıymalı yapılan mantıyı tercih ederim ama bu [...]

Saçaklı Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Saçaklı Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Saçaklı mantı, Balıkesir yöresinde oldukça sık yapılan bir tariftir. Bunun özelliği hamurun suyu dökülünce iyice yumuşatılıyor, hamur kuru kalmıyor. Mantının en [...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6