Kuru Mantı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Kuru Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Kuru mantı, fırında pişirilen bu mantı hem pratik hem de çok lezzetli olmaktadır. İçerisinde olan kıyma ve üzerine konulan sarımsaklı yoğurdun sayesinde vitamin, protein ve karbonhidrat içermektedir. Çok sağlıklı ve vitamin deposudur. Yapımı oldukça zor olmasına rağmen lezzeti mükemmel olduğu için tüm zahmetlere değer. Aynı zamanda çok besleyici ve enerji vermektedir. Bu mantı diğer normal mantıdan farklı olmaktadır. Özelliği fırında kızartılarak pişirilmesidir. Özellikle kuru mantıya çocuklar bayılmaktadır. Misafir ve ailenize sunabileceğiniz çok özel, besleyici bir menüdür.


Kuru mantı tarifi için gerekli malzemeler



Hamuru için

  • Yarım kilo un
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

İç malzemesi

  • 250 gram kavrulmuş kıyma
  • Yarım bağ maydanoz
  • Pul biber ve karabiber

Sosu için
  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • 1 kaşık salça
  • 1 kaşık sıvı yağ

Üzeri için
  • Sarımsaklı yoğurt

Kuru mantı tarifi nasıl yapılır?

Yağ, yumurta, tuz ve su kulak memesi kıvamından biraz katı olacak şekilde iyice yoğurulur. Yoğurulan bu hamur 3 eşit parçaya ayrılır. Her parça üzerine un dökülerek bir merdane yardımı ile açılır. Hamurlar için 2-3 mm kalınlık yeterlidir. Daha sonra bir çay bardağı yardımı ile hamurun üzerine bastırılarak yuvarlaklar çıkartılır. Bu hamurların ortalarına hazırladığımız baharatlı, maydanozlu ve kıymalı iç harçtan konur. Diğer taraftan fırını 150 dereceye ayarlayarak ön ısıtma yapın. İç harcı koyduktan sonra 6 tane çıkıntı olacak şekilde bükülür. Tüm hamurları aynı yöntemde hazırlayın. Daha sonra bu hazırladığımız hamurları altı yağlanmış tepsiye kıvrılmış uçlar alta gelecek şekilde dizilir. Üzerlerine bir fırça yardımı ile tekrar yağ sürülür. Yağı üzerlerine sürdükten sonra ön ısıtma yaptığımız 150 derecelik fırında 25-30 dakika kızartılır.

Diğer taraftan küçük bir tencerenin dibinde sosu hazırlamak için; 1 kaşık salça ile sıvı yağı ocak üzerinde orta ateşte 1-2 dakika kavurun. Üzerine 2 bardak tavuk suyu ekleyin. Fırında kızaran mantılar biraz yayvan tencereye alınır. Sıcak durumda olan yaptığımız sos üzerine dökülür. Kısık ateşte sosu tamamen çekene kadar mantılar pişirilir. Dibine tutmaması için arada bir karıştırmalısınız. Daha sonra servis tabağına alınıp üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür. Pul biber ve maydanozla süslenerek servis yapılır. Arzuya göre eritilmiş tereyağı da dökülebilir. Kuru mantıyı, tüm sevdiklerinizle ve aileniz ile afiyetle yiyebilirsiniz.


Kuru Mantı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yoğurtlu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Sosyete Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Sosyete Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Kavurma Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Kavurma Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Yufka Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Yufka Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mantı İçi Tarifi ve Malzemeleri

Mantı İçi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mantı Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tepsi Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Tepsi Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Soslu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Soslu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Sosyete Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Sosyete Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Gül Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Gül Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Sini Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Sini Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Börek Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Börek Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Mantı Nasıl Yapılır?

Hazır Mantı Nasıl Yapılır?

Dondurulmuş Mantı Nasıl Pişirilir?

Dondurulmuş Mantı Nasıl Pişirilir?

Kıymalı Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Çıtır Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Çıtır Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Yufkadan Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Yufkadan Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Hazır yufkadan mantı, sosyete mantısı olarak da bilinir. Bir diğer adı da gül böreğidir. Ne dersiniz, yapımı Kayseri mantısına göre oldukça zahmetsiz olduğu ve de e[...]

Çerkez Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Çerkez Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Çerkez mantısı, iç harcında patates kullanılan yöresel bir mantı türüdür. Adını Çerkezler tarafından yapıldığı için bu şekilde almıştır. Aynız zamanda hın[...]

Mantı Kaç Kalori?

Mantı Kaç Kalori?

Mantı kaç kalori, genellikle beyaz undan yapılır, mantı hem sağlığımıza kayıp vermekte hem de kilo alımına yol açmaktadır. Yediden yetmişe herkes tarafından çok f[...]

Mantı Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Mantı böreği; Mantı böreğine ayrıca sosyete mantısı da denir. Çok kolay ve çok lezzetli bir tariftir ve yaparken de hiç zorlanmayacaksınız. Çok besleyici bir yiyecek[...]

Saçaklı Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Saçaklı Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Saçaklı mantı, Balıkesir yöresinde oldukça sık yapılan bir tariftir. Bunun özelliği hamurun suyu dökülünce iyice yumuşatılıyor, hamur kuru kalmıyor. Mantının en [...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6