Arnavut Mantısı Lezzetiyle dillerden düşmeyen fakat yapılışının zahmetli oluşu nedeniyle kişilerin yapmaktan çekindiği mantı çeşitlerinden biri de Arnavut mantısıdır. Arnavut mantısını diğer mantı çeşitlerinden ayıran en belirgin özellik, mantıların iri olmasıdır. Diğer mantılara göre kapanması daha kolay olup, lezzeti de oldukça yüksektir. Arnavut Mantısı Malzemeleri
İç Malzemeleri
Sos Malzemeleri
Arnavut Mantısı Nasıl Yapılır? Arnavut mantısı için öncelikle hamurunu hazırlamakla başlayın. Hamuru için derin bir kabın içerisine unu koyup, ortasını havuz gibi açın. Daha sonra tuz ve suyu ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayın. Hamurun kıvamı börek hamuru kıvamında olmalıdır. Hamuru hazırladıktan sonra dinlenmesi için yaklaşık yarım saat bekletin. Hamur dinlenirken, iç harcını hazırlamaya başlayın. İç harcı için bir kabın içine kıymayı, rendelenmiş kuru soğanı, tuzu ve baharatları ekleyip karıştırın. Daha sonra hamuru bezelere ayırın ve açın. Hamurun kalınlığını isteğinize göre belirleyebilirsiniz; çok fazla ince olmamasına dikkat edin. Açma işlemi bittikten sonra hamuru büyük kareler halinde kesin ve hazırladığınız iç harcı karelerin ortasına koyup kapatın. Hazırladığınız mantıları tepsiye dizin. Bütün hamur bittikten sonra mantıların üzeri kızarana kadar önceden ısıtılmış fırında kızartın. Mantı fırında pişerken, diğer taraftan sosunu hazırlamaya başlayın. Ezdiğiniz sarımsakları yoğurt ile karıştırıp, fırından çıkardığınız sıcak mantıların üzerine dökün. Daha sonra margarini bir tavada eritin ve pul biberini ekleyip kızartın. Hazırladığınız bu sosu mantıların üzerinden gezdirin. Servis tabağına alarak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. |