Arnavut Mantısı Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Arnavut Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Arnavut Mantısı

Lezzetiyle dillerden düşmeyen fakat yapılışının zahmetli oluşu nedeniyle kişilerin yapmaktan çekindiği mantı çeşitlerinden biri de Arnavut mantısıdır. Arnavut mantısını diğer mantı çeşitlerinden ayıran en belirgin özellik, mantıların iri olmasıdır. Diğer mantılara göre kapanması daha kolay olup, lezzeti de oldukça yüksektir.

Arnavut Mantısı Malzemeleri

  • 3,5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Bir miktar su
İç Malzemeleri

  • 2 çorba kaşığı kıyma
  • 1 adet orta boy yemeklik kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
Sos Malzemeleri

  • 500 gram yoğurt
  • 5 diş sarımsak
  • Çeyrek paket margarin
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Yarım demet maydanoz
Arnavut Mantısı Nasıl Yapılır?

Arnavut mantısı için öncelikle hamurunu hazırlamakla başlayın. Hamuru için derin bir kabın içerisine unu koyup, ortasını havuz gibi açın. Daha sonra tuz ve suyu ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayın. Hamurun kıvamı börek hamuru kıvamında olmalıdır. Hamuru hazırladıktan sonra dinlenmesi için yaklaşık yarım saat bekletin.

Hamur dinlenirken, iç harcını hazırlamaya başlayın. İç harcı için bir kabın içine kıymayı, rendelenmiş kuru soğanı, tuzu ve baharatları ekleyip karıştırın. Daha sonra hamuru bezelere ayırın ve açın. Hamurun kalınlığını isteğinize göre belirleyebilirsiniz; çok fazla ince olmamasına dikkat edin. Açma işlemi bittikten sonra hamuru büyük kareler halinde kesin ve hazırladığınız iç harcı karelerin ortasına koyup kapatın.

Hazırladığınız mantıları tepsiye dizin. Bütün hamur bittikten sonra mantıların üzeri kızarana kadar önceden ısıtılmış fırında kızartın. Mantı fırında pişerken, diğer taraftan sosunu hazırlamaya başlayın. Ezdiğiniz sarımsakları yoğurt ile karıştırıp, fırından çıkardığınız sıcak mantıların üzerine dökün. Daha sonra margarini bir tavada eritin ve pul biberini ekleyip kızartın. Hazırladığınız bu sosu mantıların üzerinden gezdirin.

Servis tabağına alarak servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

İçli Mantı Tarifi ve Malzemeleri

İçli Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Sini Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Sini Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Mercimekli Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Mercimekli Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Nasıl Haşlanır?

Mantı Nasıl Haşlanır?

Güncel

Kolay Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Patatesli Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Mantı Tarifi ve Malzemeleri