Börek Mantı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Börek Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Börek mantı, lezzetli pratik ve kolay hazırlanışıyla börek mantı herkesin evinde yapabileceği türden bir börektir. Her evde bulunun malzemelerle yapılan börek mantıyı farklı şekillerde sunmanız mümkün. Piştikten sonra üzerine hazırlayabileceğiniz soslarda hayal gücünüzle sınırlı. Aşağıdaki tarifte ise salçalı sos kullanıldı. Piştiğinde çıtır çıtır ve bir o kadarda lezzeti olan börek mantı görüntüsüyle de iştah açıcıdır.


Börek Mantı Malzemeleri

  • Bir adet yufka
  • Yufkanın üzerine sürmek için biraz su ve zeytinyağı.

Harç Malzemeleri

  • 300-350 gram kıyma
  • Rendeden geçmiş orta büyüklükte bir soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber.

Üzerine Sürülecek Malzemeleri

  • İki diş sarımsak
  • İki su bardağı yoğurt
  • İki yemek kaşığı tereyağı
  • Bir yemek kaşığı zeytinyağı
  • İki yemek kaşığı salça
  • Damak tadınıza göre yeterince tuz.

Börek Mantı Nasıl Yapılır?

Harç malzemelerini uygun bir kapta kıvama gelene kadar güzelce karıştırın. Ardından su ve zeytinyağını küçük bir kapta karıştırın bu karışım yufkaların üstüne uygulanacak. Yufkayı serdikten sonra sekiz eş üçgen parça olacak şekilde kesin. Parçaların üzerine önceden hazırlamış olduğunuz sulu zeytin yağlı karışımı sürün. Karışımı sürdükten sonra hazırlamış olduğumuz soğanlı kıymalı harcımızı üçgen şekilde böldüğümüz yufkanın her bir parçasının geniş tarafına sıra halinde koyun bu işlemin ardından her üçgeni sivri ucuna harç arada kalacak biçimde rulo halinde yuvarlayın. Daha sonra bu ruloları gül şekline gelecek biçimde kendi etrafında çevrin. Tüm parçaların harcını koyup rulo yapıp gül şekline getirdikten sonra fırın tepsinize dizmeye başlayın ve her bir parçanın üstüne yağlı karışımdan sürün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 35-40 dakika pişirin. Pişene kadar börek mantı için sarımsaklı yoğurt hazırlayın. Bir tencere içinde tereyağı zeytinyağı ve salça koyup börek mantı sosunu hazırlayın. Börek mantılar piştikten sonra servis edeceğiniz tabağa alın ve üzerine pişerken hazırladığınız sarımsaklı yoğurt ve üzerine sosunuzu ilave edin ve servise hazır.

Afiyet olsun.

Börek Mantı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

İlginizi Çekebilir

Mantı Kaç Kalori?

Mantı Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Rus Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Rus Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Kozalak Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Kozalak Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Nohutlu Tavuklu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Nohutlu Tavuklu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Fırınlanmış Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Fırınlanmış Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Börek Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Börek Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Hazır Yufkadan Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Yufkadan Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mantı Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Kızarmış Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Kızarmış Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Pratik Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Pratik Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Çorum Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Çorum Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Azeri Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Azeri Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

İtalyan Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

İtalyan Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Ev Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Ev Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Soslu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Soslu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Şiş Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Şiş Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Şiş Mantısı, ilk duyduğunuz zaman gerçekten ismini hiç duymayan kişiler için oldukça ilginç gelmektedir. Şiş mantısı mı olur, ben hiç duymadım diyebilirsiniz. Asl[...]

Sini Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Sini Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Sini Mantısı, Türk mutfağında oldukça büyük bir yere sahip olan mantı, Türkiye dışında birçok ülkede de popüler olmuş bir yemek çeşididir. Pişirmesi biraz zaman[...]

Üçgen Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Üçgen Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Üçgen mantı, mantının farklı bir şekilde yapılmış halidir. Mantı büyük küçük insanların severek tükettiği yapması meşakkatli ancak yemesi çok lezzetli bir yem[...]

Mantı Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Mantı çeşitleri, özel günler, davetler veya düğünler de aranan yemeklerden bir tanesi de mantıdır. Yapılması her ne kadar meşakkatli olsa da lezzeti yapılan bütün u[...]

Mantı Nasıl Haşlanır?

Mantı Nasıl Haşlanır?

Mantı nasıl haşlanır, Mantı hemen hemen herkesin severek yediği yöresel bir yemek çeşididir. En lezzetli mantı adıyla ün kazanmış olan Kayseri ilimizde yapılmaktadı[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6