Börek Mantı Tarifi ve Malzemeleri
13 Temmuz 2024

Börek Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Börek Mantı Nedir?

Börek mantı, lezzetli, pratik ve kolay hazırlanışıyla herkesin evinde yapabileceği türden bir börektir. Her evde bulunan malzemelerle yapılan börek mantıyı farklı şekillerde sunmanız mümkündür. Piştikten sonra üzerine hazırlayabileceğiniz soslar, hayal gücünüzle sınırlıdır. Aşağıdaki tarifte ise salçalı sos kullanıldı. Piştiğinde çıtır çıtır ve bir o kadar da lezzetli olan börek mantı, görüntüsüyle de iştah açıcıdır.

Börek Mantı Malzemeleri

  • Bir adet yufka
  • Yufkanın üzerine sürmek için biraz su ve zeytinyağı

Harç Malzemeleri

  • 300-350 gram kıyma
  • Rendelenmiş orta büyüklükte bir soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Üzerine Sürülecek Malzemeler

  • İki diş sarımsak
  • İki su bardağı yoğurt
  • İki yemek kaşığı tereyağı
  • Bir yemek kaşığı zeytinyağı
  • İki yemek kaşığı salça
  • Damak tadınıza göre yeterince tuz

Börek Mantı Nasıl Yapılır?

Harç malzemelerini uygun bir kapta kıvama gelene kadar güzelce karıştırın. Ardından, su ve zeytinyağını küçük bir kapta karıştırın. Bu karışım yufkaların üstüne uygulanacak. Yufkayı serdikten sonra sekiz eş üçgen parça olacak şekilde kesin. Parçaların üzerine önceden hazırlamış olduğunuz sulu zeytinyağı karışımını sürün. Karışımı sürdükten sonra hazırlamış olduğunuz soğanlı kıymalı harcı, üçgen şekilde böldüğünüz yufkanın her bir parçasının geniş tarafına sıra halinde koyun. Bu işlemin ardından her üçgeni, sivri ucuna harç arada kalacak biçimde rulo halinde yuvarlayın. Daha sonra bu ruloları gül şekline gelecek biçimde kendi etrafında çevirin. Tüm parçaların harcını koyup rulo yapıp gül şekline getirdikten sonra fırın tepsinize dizmeye başlayın ve her bir parçanın üstüne yağlı karışımdan sürün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 35-40 dakika pişirin.

Pişene kadar börek mantı için sarımsaklı yoğurt hazırlayın. Bir tencere içinde tereyağı, zeytinyağı ve salça koyup börek mantı sosunu hazırlayın. Börek mantılar piştikten sonra servis edeceğiniz tabağa alın ve üzerine pişerken hazırladığınız sarımsaklı yoğurt ve sosunuzu ilave edin. Ardından servise hazır hale getirin.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Diyet Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Rus Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Rus Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çorum Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Çorum Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Cevizli Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Mantı Nasıl Yapılır?

Hazır Mantı Nasıl Yapılır?

Kavurma Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Kavurma Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Mantının Yanına Ne Gider?

Mantının Yanına Ne Gider?

Çerkez Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Çerkez Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Çin Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Çin Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Kayseri Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Kayseri Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Börek Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Börek Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Sulu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Sulu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Sosyete Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Sosyete Mantısı Tarifi ve Malzemeleri