Börek Mantı Nedir? Börek mantı, lezzetli, pratik ve kolay hazırlanışıyla herkesin evinde yapabileceği türden bir börektir. Her evde bulunan malzemelerle yapılan börek mantıyı farklı şekillerde sunmanız mümkündür. Piştikten sonra üzerine hazırlayabileceğiniz soslar, hayal gücünüzle sınırlıdır. Aşağıdaki tarifte ise salçalı sos kullanıldı. Piştiğinde çıtır çıtır ve bir o kadar da lezzetli olan börek mantı, görüntüsüyle de iştah açıcıdır. Börek Mantı Malzemeleri
Harç Malzemeleri
Üzerine Sürülecek Malzemeler
Börek Mantı Nasıl Yapılır? Harç malzemelerini uygun bir kapta kıvama gelene kadar güzelce karıştırın. Ardından, su ve zeytinyağını küçük bir kapta karıştırın. Bu karışım yufkaların üstüne uygulanacak. Yufkayı serdikten sonra sekiz eş üçgen parça olacak şekilde kesin. Parçaların üzerine önceden hazırlamış olduğunuz sulu zeytinyağı karışımını sürün. Karışımı sürdükten sonra hazırlamış olduğunuz soğanlı kıymalı harcı, üçgen şekilde böldüğünüz yufkanın her bir parçasının geniş tarafına sıra halinde koyun. Bu işlemin ardından her üçgeni, sivri ucuna harç arada kalacak biçimde rulo halinde yuvarlayın. Daha sonra bu ruloları gül şekline gelecek biçimde kendi etrafında çevirin. Tüm parçaların harcını koyup rulo yapıp gül şekline getirdikten sonra fırın tepsinize dizmeye başlayın ve her bir parçanın üstüne yağlı karışımdan sürün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 35-40 dakika pişirin. Pişene kadar börek mantı için sarımsaklı yoğurt hazırlayın. Bir tencere içinde tereyağı, zeytinyağı ve salça koyup börek mantı sosunu hazırlayın. Börek mantılar piştikten sonra servis edeceğiniz tabağa alın ve üzerine pişerken hazırladığınız sarımsaklı yoğurt ve sosunuzu ilave edin. Ardından servise hazır hale getirin. Afiyet olsun. |