Kozalak Mantı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Kozalak Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Kozalak mantı, bu mantı özellikle son günlerde çok sık yapılan göz önünde olan mantı tariflerinden biridir. Görsel açıdan çok şıktır. Kendi zevkinize göre çeşitli şekillerde sunarak sofralarınızı renklendirebilirsiniz. Kimsenin hayır diyemeyeceği bir lezzettir kozalak mantı. Herkes tarafından severek tüketilir. Çıtır çıtır olmasına rağmen hafif bir lezzettir.


Kozalak mantı yapımı için gerekli malzemeler

  • İki adet yufka
  • Yüz elli gram kıyma
  • Bir adet kuru soğan
  • Bir tatlı kaşığı domates salçası
  • Bir yemek kaşığı tereyağı
  • İki su bardağı yoğurt
  • İki diş sarımsak
  • Bir çay kaşığı toz biber
  • Bir çay kaşığı nane
  • Kızartmak için sıvı yağ
  • Tuz

Kozalak mantı nasıl yapılır?


Kozalak mantısı için ilk olarak yufkalar tezgâha serilir ve her biri önce pizza dilimi şeklinde dört parçaya sonra da her dört parça kendi içinde dörder parçaya bölünür. Her bir parça yufka bir pipet yardımı ile geniş kısmından ucuna doğru pipetin üzerine sarılır ve yavaşça pipet içerisinden çıkarılır. Tüm yufkalar bu şekilde sarılır ve ardından derin bir tencereye bolca sıvı yağ alınır ve ocağa alınıp altı açılır. Yağ iyice kızarınca yufkalar kızartılır ve havlu kâğıt serilmiş bir tabağa alınır. Bir tavaya yarım çay bardağı sıvı yağ alınır ve üzerine bir adet kuru soğan küçük küçük doğranır ve üzerine bir tatlı kaşığı salça eklenir salça kavrulunca üzerine kıyma eklenir ve pişene kadar kavrulur tuzu da atılınca ocağın altı kapatılır. Yufkalar bir servis tabağına alınır ve orta kısmına kıymalı harç dökülür. Son olarak iki su bardağı yoğurt içerisine iki diş sarımsak ezilir üzerine tuz atılır ve bu da kıyma ve yufkalar üzerine gezdirilir. İki yemek kaşığı tereyağı bir tava da eritilir ve nane ve toz biber ekilir kavrulunca yoğurdun üzerine dökülür ve mantı hazır.

Afiyet olsun.

Kozalak Mantı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Editörün Seçtiği

Mantı Kaç Kalori?

Mantı Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Mercimekli Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Mercimekli Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Şiş Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Şiş Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Dondurulmuş Mantı Nasıl Pişirilir?

Dondurulmuş Mantı Nasıl Pişirilir?

Gül Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Gül Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Yağ Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Yağ Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ev Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Ev Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çıtır Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Çıtır Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Patatesli Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Yalancı Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Yalancı Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Mantının Yanına Ne Gider?

Mantının Yanına Ne Gider?

Salçalı Mantı Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Mantı Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Kıymasız Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Kıymasız Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Nasıl Haşlanır?

Mantı Nasıl Haşlanır?

Mantı nasıl haşlanır, Mantı hemen hemen herkesin severek yediği yöresel bir yemek çeşididir. En lezzetli mantı adıyla ün kazanmış olan Kayseri ilimizde yapılmaktadı[...]

Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı, Kayseri ilimiz ile anılan fakat ülkemizin birçok bölgesinde farklı usullerde hazırlanan, bazı bölgelerde ise aynı şekilde yapıldığı halde farklı isimleri ola[...]

Fırınlanmış Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Fırınlanmış Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Fırınlanmış Mantı, Fırınlanmış mantı Türk mutfağının özel yemeklerinden bir tanesidir. Bir kez hazırladıktan sonra derin dondurucuda bekletip istediğimiz zaman ha[...]

Börek Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Börek Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Börek mantı, lezzetli pratik ve kolay hazırlanışıyla börek mantı herkesin evinde yapabileceği türden bir börektir. Her evde bulunun malzemelerle yapılan börek mantıy�[...]

Mantı Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Mantı salatası; mantı Kayseri yöresine ait geleneksel bir hamur işidir. Mantı ile birden çok yemek yapılmaktadır. Mantı yemekleri çok sevilerek yenilir ama hamuru işi o[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6