Soslu Mantı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Soslu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Soslu Mantı, Mantının bir ortamda adının geçmesi bile ağızları sulandırmaya yetecek kadar lezzetli bir yemektir. Mantının çok çeşidi bulunmaktadır, tepsi mantısı, Çin mantısı, yufka mantısı ve Kayseri mantısı olarak sıralayabiliriz. Yapımı biraz dikkat isteyen bu soslu mantı düşünüldüğü kadar da yapılması zor olmamakla birlikte deyim yerindeyse bir lezzet şölenidir.


Soslu Mantı Malzemeleri

  • 3 Su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1,5 Çay kaşığı tuz
  • 1 Su bardağı ılık su
  • 1 paket kabartma tozu
  • Çay kaşığının ucu ile toz şeker

İç Harcı için

  • 250 gr kıyma
  • 1 orta boy soğan
  • Tuz, karabiber

Yoğurt Sosu için

  • 10 yemek kaşığı yoğurt
  • 4 diş sarımsak
  • Bir miktar tuz

Salçalı Sosu için
  • 2,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • Kırmızı pul biber
  • Nane

Soslu Mantı Nasıl Yapılır?

İlk adım olarak içini hazırlayalım. Kıymanın içine rendelediğimiz soğanı, tuzu ve karabiberi karıştıralım ve hamuru hazır oluncaya kadar üzerini bir streç film ile kapatıp buzdolabında beklemeye alalım. Hamuru için, derin ve geniş bir kap alıp içine ilk önce unumuzun yarısını dökelim ve unun ortasını havuz gibi açalım. Havuzun içine yumurtayı, tuzu, kabartma tozunu, bir miktar şekeri ve suyu katarak, kabın kenarlarındaki undan başlayarak yoğuralım. Malzemeler özdeşleştikçe hamurun yumuşaklık durumuna göre unu katmaya devam edelim, hamurumuz sert olacak. Yoğurma işlemi biten hamurun üzerini bez ya da streç film ile kapatıp yaklaşık 30 dk hamurumuzu dinlendirelim.

Dinlenen hamuru, eğer büyük bir yufka açabilirim diyorsanız 4'e daha küçük açabilirseniz 6 eşit beze olarak ayırın. Düz bir zemine yapışmaması için un serpin ve oklava yardımı ile yufkayı açın. Yeterli genişliğe ulaşan yufkayı bıçak yardımı ile ilk önce şeritler halinde yukarıdan aşağı kesin daha sonra bu işlemi yufkanın enlemesine uygulayın. Şimdi elimizde ufak kare şeklinde şekiller oluştu. Hazırladığımız iç harcı bir çay kaşığı yardımı ile bu küçük parçalara koyun. Karelerin uçlarını karşılıklı olarak birleştirelim ve bu işlemi diğer bezelere de uygulayalım. Tüm bezeler bittikten sonra bir tencerede kaynayan suyun içine mantılarımızı atalım, mantılar suyun üstüne çıktığında pişmiştir alalım ve bir kevgire suyunun süzülmesi için bekletelim.

Yoğurdun içine sarımsağı rendeleyip, tuzunu ilave edip karıştıralım, salçalı sosu için erittiğimiz tereyağının içine salçayı, kırmızı pul biberini ve naneyi katarak bir miktar kavuralım. Mantılarımızı servis tabağına alalım ve üzerine yoğurt sosunu dökelim, döktüğümüz yoğurt sosunun üzerine hazırlamış olduğumuz salçalı sosu gezdirelim ve işte mantımız hazır.

Afiyet olsun.

Soslu Mantı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Nohutlu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Nohutlu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Mantı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Mantı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Milföy Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Milföy Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Özbek Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Özbek Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mantı Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

İtalyan Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

İtalyan Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sinop Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Sinop Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Nasıl Haşlanır?

Mantı Nasıl Haşlanır?

Salçalı Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Ev Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Ev Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Börek Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Börek Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Etli Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Etli Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Etli Mantı, çeşitli baharatlar ile harmanlanan kıymanın, küçük hamur parçalarının içine konulması ve bu hamur parçalarının suda haşlanması ile yapılan yemeğe ma[...]

Nohutlu Tavuklu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Nohutlu Tavuklu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Nohutlu tavuklu mantı: Nohut ve tavuk eşliğinde hazırlanan mantı birçok kişi tarafından sevilen bir yemektir. Mantı çeşitlerinin Türk mutfağındaki yeri herkes tarafı[...]

Üçgen Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Üçgen Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Üçgen mantı, mantının farklı bir şekilde yapılmış halidir. Mantı büyük küçük insanların severek tükettiği yapması meşakkatli ancak yemesi çok lezzetli bir yem[...]

Değişik Mantı Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Değişik Mantı Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Değişik mantı çeşitleri, baharatlar ile tatlandırılan kıymanın, küçük hamur parçalarının içine konularak ve de bu hamur parçalarının suda haşlanması ile yapıl[...]

Sulu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Sulu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Sulu Mantı, Yapılışı zor olmasına rağmen lezzetiyle dillerden düşmeyen mantı ve mantı çeşitleri birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Tercih edilen mantı çe[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6