Mantı Salatası Mantı, Kayseri yöresine ait geleneksel bir Türk yemeğidir. Hamur işi olarak bilinen mantı, birçok farklı yemek tarifine de ilham kaynağı olur. Yoğurtlu mantı, salçalı mantı ve mantı salatası, özellikle altın günleri ve özel davetlerde sofraların vazgeçilmezleri arasında yer alır. Bu makalede, mantı salatası nasıl yapılır, detaylı bir şekilde anlatacağız. Mantı Salatası Malzemeleri
Mantı Salatası Nasıl Yapılır? İlk olarak derin bir tencerede su koyup kaynamaya bırakın. Kaynayan suyun içine mantıları koyun ve üzerine bir yemek kaşığı kadar zeytinyağı gezdirin ve haşlamaya bırakın. Mantılar 20-25 dakika sonra haşlanmış olur. Haşlanan mantıları derin bir kabın içine süzün ve hemen hamurun yapışmasını önlemek için soğuk suda geçirin. Mantıları soğumaya bırakın ve diğer malzemeleri hazırlamaya başlayın. Karıştırma kabına, daha önce yıkanmış maydanozu ince ince doğrayın. Daha sonra yeşil soğanı ve yeşil biberi ince ince doğrayın. Domatesin kabuklarını soyun, ortadan ikiye bölün ve içini boşaltın, ardından küçük küçük doğrayın. Ilık olan mantıları karıştırma kabının içine ilave edin. Ayrı bir kapta sarımsağı ince ince doğrayın, zeytinyağını, sirkeyi, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Yapmış olduğunuz sosu karıştırma kabının içinde olan mantıların üzerine gezdirin ve sos tamamen yayılana kadar karıştırın. Karışım işlemi bittikten sonra servis tabağına alıp sunum yapabilirsiniz. Ekstra Bilgiler Mantı salatasını zenginleştirmek için içine haşlanmış nohut veya mısır da ekleyebilirsiniz. Ayrıca, üzerine taze nane veya dereotu ile süsleme yaparak lezzetini artırabilirsiniz. Mantı salatası, hem sağlıklı hem de doyurucu bir alternatif olup, özellikle yaz aylarında soğuk servis edilerek ferahlatıcı bir etki yaratır. Afiyet Olsun. |