Şiş Mantısı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Şiş Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Şiş Mantısı, ilk duyduğunuz zaman gerçekten ismini hiç duymayan kişiler için oldukça ilginç gelmektedir. Şiş mantısı mı olur, ben hiç duymadım diyebilirsiniz. Aslında oldukça basit bir şekilde yapılan şiş mantısı lezzet bakımından da hemen hemen kıymalı mantının yerini tutmasa da çıtır çıtır olduğu için gerçekten çok farklı bir lezzet oluyor. Ayrıca şiş mantısını bolca hazırlayıp buzdolabı poşetine koyduktan sonra buzlukta saklayabilirsiniz. Ani gelen misafirlerinize hemen şiş mantısını hazırlayarak ikram edebilirsiniz. Eğer evde hiç örgü şişi yoksa, yufkayı sarma işlemini pipet ile de yapabilirsiniz.


Şiş Mantısı İçin Gerekli Malzemeleri

  • 3 adet el açması taze yufka
  • 3,5 ya da 4 numara örgü şişi

Üzeri için

  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Kırmızı pul biber
  • 1 kâse yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Kızartmak için bir miktar sıvı yağ

Şiş Mantısı Nasıl Yapılır?


Öncelikle hazır aldığımız el açması yufkaları mutfak tezgâhının üzerine serelim. Yuvarlak şekilde olan yufkaların kenar kısımlarını bıçak ile keserek kare şeklini almasını sağlayalım. Yufkaları mantıya sararken daha rahat olması için kare halini alması gerekmektedir. Yufkayı tam ortadan ikiye keselim ve tam bir şiş boyu olmasını sağlayalım. Uzunlamasına ince kestiğimiz yufkaların kenar kısmından başlayarak şişe sıkı bir şekilde sarıyoruz. Bütün yufkanın boyu kadar sarma işlemine devam ediyoruz, bitirme kısmında parmağımız ile hafif su sürüp bitiriyoruz. Şiş mantıyı dilimlerken açılmaması için uç kısmını mutlaka su ile ıslatarak kapatmalıyız. Yufkanın ucu yapıştıktan sonra sardığımız şişi çekip çıkarıyoruz. Bütün yufkaları rulo şeklinde hazırladıktan sonra keskin bir bıçak ile küçük küçük keselim. Kızartma tavasının içerisine sıvı yağı koyalım ve iyice ısındıktan sonra hazırladığımız minik şiş mantıları kızartıyoruz. Yufkaların fazla yağını almak için kızardıktan sonra havlu kâğıdın üzerine çıkarın. Bu arada sarımsağın kabuklarını soyup ezdikten sonra yoğurt ile karıştırarak hazırlayalım. Domates salçasını küçük bir tavanın içerisine alalım ve bir miktar su ilave ederek hafif açalım. Daha sonra az miktarda sıvı yağ ekleyerek kokusu çıkıncaya kadar 2-3 dakika salçayı kavuralım. Şiş mantısı kızardıktan sonra servis tabağına alalım ve üzerine sarımsaklı yoğurdu gezdirelim. En üste salça sosunu gezdirdikten sonra az miktarda kırmızı pul biber serpelim ve şiş mantısı servise hazır.

Afiyet olsun.

Şiş Mantısı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kavurma Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Kavurma Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Mantı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Mantı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Üçgen Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Üçgen Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Kıymasız Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Kıymasız Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

İtalyan Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

İtalyan Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Börek Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Börek Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ispanaklı Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Özbek Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Özbek Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Yalancı Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Yalancı Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Mantı Nasıl Yapılır?

Hazır Mantı Nasıl Yapılır?

Mantı Kaç Kalori?

Mantı Kaç Kalori?

Mantı Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Tepsi Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Tepsi Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Tepsi mantısı, daha çok Kayseri ile ismini duyuran mantı çeşitlerinden biridir. Herkes tarafından çok sevilen çok lezzetli ve doyurucu mantı yemeği tariflerinden biridir[...]

Değişik Mantı Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Değişik Mantı Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Değişik mantı çeşitleri, baharatlar ile tatlandırılan kıymanın, küçük hamur parçalarının içine konularak ve de bu hamur parçalarının suda haşlanması ile yapıl[...]

Saçaklı Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Saçaklı Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Saçaklı mantı, Balıkesir yöresinde oldukça sık yapılan bir tariftir. Bunun özelliği hamurun suyu dökülünce iyice yumuşatılıyor, hamur kuru kalmıyor. Mantının en [...]

Rus Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Rus Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Rus mantısı, el açması hamur ile yapılan bir mantı çeşididir. Şekli diğer mantı çeşitlerine göre biraz farklıdır. İlk kez yapan kişiler için hazırlanması biraz[...]

Diyet Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Mantı, Diyette olsanız bile mantıdan tamamen vazgeçmeniz gerekmiyor. Diyetinizi de bozmayacak şekilde mantılar yapıp yiyebilirsiniz. Bu vereceğim tarif diyete uygun b[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6