Mantı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Mantı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Çorbası, çok eski zamanlardan beri yapılan yöresel bir yemek çeşidimizdir. Çukurova yöresine özgü bir yemektir. Hatta yüzük çorbası olarak adlandırılır. Yöresel konuşma dilinde ise yüksük çorbası olarak söylenir. Ancak ülkemizin her bölgesinde tarifinde ufak farklılıklar olsa da yaygın olarak yapılmaktadır. Kalori bakımından içerdiği hamur ve yağ oranından dolayı zengindir. Diyet yapanlar için önerilmeyen bir çorba türüdür.


Mantı çorbası için gerekli malzemeler

  • Mantı (4 su bardağı)
  • Hekir (1 bir çay bardağı)
  • Salça (1 yemek kaşığı kadar biber ya da domates)
  • Zeytinyağı (1 çay bardağı)
  • Nohut (1 çay bardağı)
  • Pirinç (Yarım çay bardağı kadar
  • Kurutulmuş Nane (2 yemek kaşığı)
  • Tuz (1 tatlı kaşığı dolusu)
  • Su (8 su bardağı)

Mantı çorbası nasıl yapılır?


Akşamdan nohut suyla ıslanır. Su tencerede kaynar. Kaynadıktan sonra tuz, nohut ve pirinç atılır. Daha sonra mantılar içine atılır. Pişme süresi 10-15 dakika kadardır.

Mantı atıldıktan sonra hekir eklenir. Ayrı bir tavaya ise yağ koyulur. Yağ ısınınca salça da eklenir. Salça ile yağ özdeşleştikten sonra kuru nane, tercihe göre pul biber de eklenebilir. Sos hazır olduktan sonra tencereye eklenir. İkisi beraber 10 - 15 dakika kadar pişirilir ve daha sonra yemek için servis edilir.

Hekir, mantının hamurundan yapılan küçük küpler şeklinde kesilmiş ve tavada kavrulmuş bir malzemedir. Çorbaya kıtırlık ve hoş bir tat katar. Özellikle Çukurova yöresinde çok sevilir.

Mantı çorbası servisi kaselerden daha çok çukur geniş yemek tabakları ile yapılır. İri taneleri olan bir çorba türüdür kâse genelde yetersiz kalır. Sıcak olarak servis edilir ve tercihe göre içine nar ekşisi veya limon suyu eklenebilir. Ekşi severler için harika bir tattır. Hazırlayanlar için şimdiden afiyet olsun.

Mantı Çorbası Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Mantı Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Mercimekli Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Mercimekli Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Saçaklı Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Saçaklı Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Çorum Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Çorum Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Kavurma Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Kavurma Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kozalak Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Kozalak Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pratik Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Pratik Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Üçgen Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Üçgen Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Gürcü Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Gürcü Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Fırınlanmış Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Fırınlanmış Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Soslu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Soslu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı İçi Tarifi ve Malzemeleri

Mantı İçi Tarifi ve Malzemeleri

Gül Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Gül Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Mantı Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Mantı Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Nasıl Haşlanır?

Mantı Nasıl Haşlanır?

Azeri Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Azeri Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Nohutlu Tavuklu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Nohutlu Tavuklu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Mantı hamuru, diğer mantılardan başlıca farkı ortaya çıkarır. Mantı bohça şeklinde şekillendirildiği benzeri, yufkası tam kare olarak da kesilir. İçi dolduruldukta[...]

Tepsi Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Tepsi Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Tepsi mantısı, daha çok Kayseri ile ismini duyuran mantı çeşitlerinden biridir. Herkes tarafından çok sevilen çok lezzetli ve doyurucu mantı yemeği tariflerinden biridir[...]

Fırında Sosyete Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Sosyete Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Sosyete Mantısı, Farklı tarif arayan hanımlar sizler için nefis bir tarif daha hazırladım. Birçok kişiden beğeni toplayan ve şahane lezzete sahip fırında sos[...]

Patates Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Patates Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Patates mantısı, bu mantı çeşidi patates ile yapılan fakat oldukça lezzetli hafif bir yemek tarifidir. Beş çaylarında sabah kahvaltılarında brançlarda akşam yemekleri[...]

Çerkez Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Çerkez Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Çerkez mantısı, iç harcında patates kullanılan yöresel bir mantı türüdür. Adını Çerkezler tarafından yapıldığı için bu şekilde almıştır. Aynız zamanda hın[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6