Salçalı Mantı Sosu Her ne kadar salçalı mantı sosu, oldukça kolay bir şekilde hazırlanabilecek bir sos olarak düşünülse de aslında çeşitli baharatlarla ve yeşilliklerle tatlandırılarak farklı şekillerde hazırlanabilir. Mantının lezzetini artırmak için sosunun hazırlanması en az mantının hamurunu ve iç harcını hazırlamak kadar önemlidir. Bu tarif sayesinde dilediğiniz lezzeti elde edebileceğinizden emin olabilirsiniz. Salçalı Mantı Sosu Malzemeleri
Salçalı Mantı Sosu Nasıl Yapılır? Mantının tadını daha da lezzetli hale getirebilecek bir salçalı mantı sosu hazırlamak için ilk olarak bir tavaya sıvı yağı dökün ve biraz kızmasını bekleyin. Yağın çok kızdırılması salçanın yanmasına neden olabileceğinden, yağı ne kadar ısıttığınıza dikkat etmeniz gerekmektedir. Yağ yeterince ısındığında, domates salçasını ekleyerek iyice kavurun. Salçayı 1-2 dakika kadar kavurduktan sonra naneyi ve pul biberi ekleyin. Ardından yarım çay bardağı mantı suyunu ekleyin. Burada normal su da kullanabilirsiniz; ancak mantıyı haşladığınız sudan kullanırsanız daha hoş bir aroma elde edebilirsiniz. Salça suyun içinde yeterince çözüldükten sonra, salçalı mantı sosunuz kullanıma hazır hale gelecektir. Ekstra İpuçları
Salçalı mantı sosu, mantının lezzetini tamamlayan ve kolaylıkla hazırlanabilen bir sostur. Yukarıdaki tarif ve ipuçları sayesinde, lezzetli bir mantı sosu hazırlayarak sofralarınıza farklı bir tat katabilirsiniz. |
Nevbaht
12 Temmuz 2024 CumaSalçalı mantı sosunu hazırlerken yağın kızmasını beklerken yağın yanma eşiğini geçmemesi için nelere dikkat etmeliyim ve baharatları eklerken hangi sırada eklemek daha doğru olur?
Cevap yazAdmin
12 Temmuz 2024 CumaMerhaba Nevbaht,
Yağın kızmasını beklerken yanma eşiğini geçmemesi için dikkat etmeniz gereken şeylerden biri, yağı orta ateşte kızdırmak. Yüksek ateşte yağ daha hızlı kızar ama aynı zamanda yanma riski de artar. Yağın kızıp kızmadığını anlamak için bir parça ekmek ya da tahta bir kaşık batırarak kontrol edebilirsiniz. Baloncuklar oluşuyorsa yağ kızmış demektir.
Baharatları eklerken sıra önemlidir. Önce kuru baharatları ve toz baharatları ekleyip kısa bir süre kavurmalısınız. Bu, baharatların aromasını serbest bırakmasını sağlar. Daha sonra taze baharatları ekleyebilirsiniz. Bu şekilde baharatların tadı ve kokusu daha iyi ortaya çıkar.
Afiyet olsun!