Mantı İçi Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Mantı İçi Tarifi ve Malzemeleri

Mantı İçi; Mantı yurdumuzun her bölgesinde yapılmasına karşın mantı denilince akla gelen ilk şehir Kayseri'dir. Eşsiz lezzeti ile mantı yapımı maharet isteyen yöresel bir lezzettir. Mantı içerisinde bulunan kıyma ile her damağa ayrı hitap eden bir yemektir. Mantının içini hazırlaması hamurunun yoğrulması maharet ister. Biz bugün hem mantı içi hem de mantı nasıl yapılır onu öğrenelim. Ben her ne kadar Kayseri' li kadınlar gibi bir kaşığa kırk tane sığdırmasam da 25-30 kadar sığdıra biliyorum. Dediğim gibi maharet isteyen ve uğraş gerektiren bir yemektir.


Hamuru için gereken malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz

İçi için gereken malzemeler

  • 300 gram kıyma
  • İki baş orta boy soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • Biraz zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Haşlamak için kaynar su

Mantının sosu için gereken malzemeler

  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 2 diş sarımsak
  • Büyük bir kâse süzme yoğurt

Mantı İçi Nasıl Yapılır?

Önce içini hazırlayalım. Zeytinyağı bir tavaya alıp ısınmaya bırakalım. Soğanları ince ince doğrayıp yağın içine atalım ve rengi dönene kadar kavuralım. Sonra kıymayı da içine alıp pul biber, karabiber ve tuzunu da ilave edip biraz kavuralım. Ocaktan alıp soğumaya bırakalım. Şimdi hamuru yapalım. Unu geniş bir kaba alıp üzerine su, yumurta ve tuzu atıp yoğuralım. Katı bir hamur olması gerekiyor. Hamuru açalım çok fazla ince olmasın. Bir bıçak ile karelere bölelim ve ortasına hazırladığımız kıymadan koyup kenarları birbirinin üzerine gelecek şekilde katlayalım. Bir tepsiye un serpelim üzerine dizelim. Hepsini aynı şekilde yapalım. Büyük bir tencereye su koyup kaynatalım. Mantıları içine atıp 10 dakika kaynatalım. Piştikten sonra süzelim ama biraz suyundan kalsın. Tereyağı eritelim, üzerine pul biberi atalım. Sonra mantıyı süzme yoğurtun içine sarımsak ezip mantıya ilave edelim ve üzerine hazırladığımız sostan dökelim.

Mantı İçi Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Dondurulmuş Mantı Nasıl Pişirilir?

Dondurulmuş Mantı Nasıl Pişirilir?

Kuru Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Arnavut Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Arnavut Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Gül Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Gül Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ispanaklı Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Salçalı Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Milföy Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Milföy Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Kızarmış Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Kızarmış Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Kaç Kalori?

Mantı Kaç Kalori?

Azeri Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Azeri Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Sulu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Sulu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Mantı Nasıl Yapılır?

Hazır Mantı Nasıl Yapılır?

Soslu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Soslu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Üçgen Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Üçgen Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Yağ Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Yağ Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Çıtır Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Çıtır Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Çıtır mantı, Fırında pişirilen bu mantı hem pratik hem de çok lezzetli çıtır çıtır oluyor. İçerisinde olan kıyma ve üzerine koyulan yoğurdun sayesinde vitaminli[...]

Mantının Yanına Ne Gider?

Mantının Yanına Ne Gider?

Mantının yanına ne gider, Mantı başlı başına bir öğündür tek başına dahi yemek masallarının baş tacıdır. Benim şahsi tercihin mantı ve yanına bol yeşillikli [...]

Kavurma Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Kavurma Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Kavurma Mantı Tarifi, mantı özellikle Türk mutfağında sıkça kullanılan ve yemeklerin baş tacı olan hamur işi yemeklerinden birisidir. Büyük küçük herkesin severek [...]

Şiş Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Şiş Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Şiş Mantısı, ilk duyduğunuz zaman gerçekten ismini hiç duymayan kişiler için oldukça ilginç gelmektedir. Şiş mantısı mı olur, ben hiç duymadım diyebilirsiniz. Asl[...]

Kıymalı Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı mantı, Kayseri mantısı olarak bilinen ve diğer mantılardan başlıca farkı, büküm şekli ve boyutunun daha küçük olmasıdır. Kayseri mantısı bohça biçimde[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6