Dondurulmuş Mantı Nasıl Pişirilir?
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Dondurulmuş Mantı Nasıl Pişirilir?

Dondurulmuş mantı nasıl pişirilir, mantı birçok ev hanımları yapılması zor olan bir yemek olarak görürler. Aslında mantı yapmak hamur yoğrulduktan sonra gerisi oldukça keyif veren bir yemek yapımıdır. Birçok kişinin mantıyı hazır aldığı bilinir. Oysa dondurulmuş mantıyı evde kendiniz yapabilirsiniz. Hamaratlı ellerle annelerin hazırladığı lezzetli mantılar ev yapımıyla dondurucuda saklanarak istenildiği zaman çıkarılıp kısa sürede hazırlamak mümkündür. Ev yapımı mantıların bereketi daha fazladır, dilediğiniz gibi yapabilirsiniz. Dışarıda yapılan birçok mantı çeşitlerinde soya bulunmaktadır. Yani iç harcına kıyma yerine soya kullanılarak satılmaktadır. Kendi yapacağınız mis gibi mantı çeşitleri kıyma ve bol soğan harcıyla lezzetine lezzet katarsınız.

Evde yapılan mantıların da dondurulmuş hale getirilmesi mümkündür. Mantı karbonhidrat gurubunda olan bir hamurdan ve etten yapılan bir yemektir. Dondurulmuş mantı pişirilmesi son derece kolaydır. Evde kendi yaptığınız ya da dışarıdan alıp evde yapacağınız mantı pişirme şekli aynıdır. Arada hiçbir fark olmaz, bu nedenle dondurulmuş mantı pişirilmesinin en püf noktası mantı suyunun çok iyi kaynamasıdır. Bir tencere içerisine 1 litre su konmalı su çok iyi kaynamaya bırakılmalıdır. İyi kaynadığından emin olduktan sonra 1 çay kaşığı tuz atılır, dondurulmuş mantı kaynamış olan su içine dökülür. Pişmeye bırakılır, yaklaşık olarak 20 dakikada dondurulmuş mantı bu şekilde pişirilir. Piştiğinden emin olunması için tadına bakılır. Pişen dondurulmuş mantı süzgece dökülür ve süzülene kadar sosu hazırlanır.

Dondurulmuş mantı sosu nasıl hazırlanır: Bir tava içine yarım çay bardağı sıvı yağ konarak içine salça ya da bul biber konulur. 2-3 dakika eritilen sosun altı kapatılır. Servis tabağınıza alacağınız mantı üzerine sarımsaklı yoğurt konarak salçalı sos 1 yemek kaşığıyla tabağınızdaki mantı üzerine gezdirilir. Dondurulmuş mantı bu şekilde pişirilerek sosuyla kendi lezzetini ortaya çıkartır.

Dondurulmuş Mantı Nasıl Pişirilir Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Patatesli Yufka Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Yufka Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Mantı Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Mantı Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Sivas Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Sivas Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Ev Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Ev Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Yağ Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Yağ Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuklu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kozalak Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Kozalak Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Hazır Yufkadan Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Yufkadan Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Mantı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Mantı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Mantı İçi Tarifi ve Malzemeleri

Mantı İçi Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Sulu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Sulu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Özbek Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Özbek Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Sini Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Sini Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Milföy Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Milföy Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı mantı, Kayseri mantısı olarak bilinen ve diğer mantılardan başlıca farkı, büküm şekli ve boyutunun daha küçük olmasıdır. Kayseri mantısı bohça biçimde[...]

Salçalı Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı mantı; Sosu ile suyuna eklenerek yapılır ve üzerine yoğurt ile baharatlar eklenerek yapılır. Hamuru birazcık kalın olursa lezzetli ve içinin malzeme miktarı da[...]

İtalyan Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

İtalyan Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

İtalyan mantısı, diğer bir isminde ravioli olan İtalyan mantısı gerçekten çok lezzetlidir. Tabi ki bizim mantımıza göre çok farklılıklar göstermektedir. Özellikle [...]

Patatesli Sosyete Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Sosyete Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Sosyete Mantısı, bu mantıyı duymayan yoktur diye düşünüyorum. Genellikle pek çok restoranda sosyete mantısı hazırlanmaktadır. Yapımı oldukça basit olan so[...]

Mantı Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Mantı yemeği, Kayseri yöresine ait olan ve Türkiye'nin istisnasız her ilinde sevilerek yapılan bir yemek çeşididir. Mantıdan kısaca bahsedecek olursak; temel olarak hamur[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6