Dondurulmuş Mantı Nasıl Pişirilir?
12 Temmuz 2024

Dondurulmuş Mantı Nasıl Pişirilir?

Dondurulmuş Mantı Nasıl Pişirilir

Dondurulmuş mantı, birçok ev hanımı tarafından yapımı zor olarak görülen bir yemek olabilir. Ancak, mantı yapmak aslında hamur yoğrulduktan sonra oldukça keyifli bir süreçtir. Birçok kişi mantıyı hazır almayı tercih eder. Oysa, dondurulmuş mantıyı evde kendiniz de yapabilirsiniz. Annelerin hazırladığı lezzetli mantılar, ev yapımıyla dondurucuda saklanarak istenildiği zaman çıkarılıp kısa sürede hazırlanabilir. Ev yapımı mantıların bereketi daha fazladır ve dilediğiniz gibi yapabilirsiniz. Dışarıda yapılan birçok mantı çeşidinde soya bulunabilir; yani iç harcına kıyma yerine soya kullanılarak satılabilir. Kendi yapacağınız mis gibi mantı çeşitleri, kıyma ve bol soğan harcıyla lezzetine lezzet katacaktır.

Dondurulmuş Mantının Pişirilmesi

Evde yapılan mantıların da dondurulmuş hale getirilmesi mümkündür. Mantı, karbonhidrat grubunda olan bir hamurdan ve etten yapılan bir yemektir. Dondurulmuş mantının pişirilmesi son derece kolaydır. Evde kendi yaptığınız ya da dışarıdan alıp evde yapacağınız mantının pişirme şekli aynıdır. Arada hiçbir fark olmaz. Bu nedenle, dondurulmuş mantının pişirilmesinin en önemli püf noktası, mantı suyunun çok iyi kaynamasıdır. Bir tencere içerisine 1 litre su konur ve su çok iyi kaynamaya bırakılır. İyi kaynadığından emin olduktan sonra 1 çay kaşığı tuz eklenir ve dondurulmuş mantı kaynamış olan su içerisine dökülür. Yaklaşık olarak 20 dakikada dondurulmuş mantı bu şekilde pişirilir. Piştiğinden emin olmak için tadına bakılır. Pişen dondurulmuş mantı süzgece dökülür ve süzülene kadar sosu hazırlanır.

Dondurulmuş Mantı Sosu Nasıl Hazırlanır

Bir tava içerisine yarım çay bardağı sıvı yağ konarak içine salça ya da pul biber eklenir. 2-3 dakika boyunca karıştırılarak eritilen sosun altı kapatılır. Servis tabağınıza alacağınız mantının üzerine sarımsaklı yoğurt konarak, salçalı sos 1 yemek kaşığı ile tabağınızdaki mantının üzerine gezdirilir. Dondurulmuş mantı bu şekilde pişirilerek, sosuyla kendi lezzetini ortaya çıkarır.

Ekstra Bilgiler

Dondurulmuş mantıyı pişirirken dikkat edilmesi gereken birkaç önemli nokta vardır:
  • Su miktarını mantının miktarına göre ayarlamaya özen gösterin.
  • Mantının pişme süresi, mantının büyüklüğüne ve iç harcına göre değişebilir; bu nedenle sık sık kontrol edin.
  • Dondurulmuş mantıyı kaynar suya attıktan sonra suyun tekrar kaynamasını bekleyin ve ocağın altını kısarak mantının yavaşça pişmesini sağlayın.
  • Mantının pişme süresi boyunca karıştırmayı ihmal etmeyin, böylece mantılar birbirine yapışmaz.

Bu bilgilerle, dondurulmuş mantıyı en lezzetli şekilde pişirip servis edebilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Şiş Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Şiş Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Milföy Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Milföy Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Mantının Yanına Ne Gider?

Mantının Yanına Ne Gider?

Patatesli Sosyete Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Sosyete Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sulu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Sulu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kayseri Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Kayseri Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Patatesli Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Mantı Tarifi ve Malzemeleri