Tavuklu Mantı Tarifi ve Malzemeleri
15 Temmuz 2024

Tavuklu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Mantı

Tavuklu mantı, yapımı sabır ve zaman gerektiren, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan bir yemektir. Her yaş grubunun damak zevkine hitap eden mantının farklı çeşitleri yapılmaktadır. Özellikle yörelere göre farklılık gösteren mantı çeşitlerinden biri de tavuklu mantıdır. Et sevmeyen kişilerin tercihi olmasının yanı sıra, farklı damak tatlarını denemek isteyenler tarafından da tercih edilmektedir. Tavuklu mantının tarifi aşağıdaki gibidir:

Tavuklu Mantı Malzemeleri

  • Bir parça haşlanmış tavuk göğsü
  • 2 adet hazır yufka
  • 1 adet yemeklik orta boy soğan
  • 4 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber

Tavuklu Mantı Üzeri için

  • 2 kâse yoğurt
  • 2,5 su bardağı ılık tavuk suyu

Tavuklu Mantı Sosu için

  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1/2 çay bardağı su

Tavuklu Mantı Nasıl Yapılır?

Orta boy bir tencereye bir miktar yağ koyun. Daha sonra soğanları küçük küçük doğrayarak yağda kavurun. Soğanlar kavrulduktan sonra haşlanmış tavuk göğsünü didikleyerek ilave edin ve karıştırın. Daha sonra tuzunu ve baharatlarını da ekleyerek karıştırın. İç harcını hazırladıktan sonra yufkanın birini tezgâh üzerine serin ve iç harcın yarısını yufkanın üzerine eşit şekilde yayın. Daha sonra yufkayı rulo şeklinde sarın. Sarma işlemi bittikten sonra iki ya da üç parmak büyüklüğünde kesin. Kesme işlemi bittikten sonra parçaları önceden yağlanmış fırın tepsisine dizin. Diğer yufkaya da aynı işlemi uygulayın. Bütün işlemler bittikten sonra yufkaları önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirin.

Pişme işlemi devam ederken sosunu hazırlayın. Sos için bir tavaya yağı koyun ve kızartın. Yağ kızardıktan sonra salçayı ekleyin. Daha sonra üzerine toz biberi de ekleyerek karıştırın. Böylece sos hazır olacaktır. Fırından çıkardığınız mantıların üzerine 2 su bardağı tavuk suyunu gezdirin. Daha sonra sarımsaklı yoğurdu ve sosu mantıların üzerinden gezdirin. Servis tabağına koyarak sunum yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Faik

15 Temmuz 2024 Pazartesi

Tavuklu mantıyı yaparken yufkaları rulo şeklinde sardıktan sonra kestiğimde, parçaları fırın tepsisine dizmeden önce yağlamam gerektiğini unutmuşum, bu acaba mantının lezzetini etkiler mi?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Faik,

Tavuklu mantıyı yaparken yufkaları yağlamamış olmanız, mantının lezzetini biraz etkileyebilir. Yağ, yufkaların daha kıtır ve lezzetli olmasını sağlar. Ancak bu durum, mantının tamamen lezzetsiz olacağı anlamına gelmez. Fırında pişerken yufkalar biraz daha kuru olabilir ama Üzerine yapacağınız sos ve yoğurt ile yine de lezzetli bir sonuç elde edebilirsiniz. Bir dahaki sefere yufkaları yağlamayı unutmazsanız daha iyi bir sonuç alabilirsiniz. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Sulu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Sulu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Çin Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Çin Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Çerkez Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Çerkez Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Mantı Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Mantı Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Çıtır Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Çıtır Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuklu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mantı Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Salçalı Mantı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Mantı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Kavurma Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Kavurma Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Etli Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Etli Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Sini Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Sini Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Börek Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Börek Mantı Tarifi ve Malzemeleri