Salçalı Mantı Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Salçalı Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Mantı

Salçalı mantı, sosu ve yoğurdu ile zenginleştirilen bir Türk yemeğidir. Mantının hamuru biraz kalın olursa, iç malzemesi az olsa bile lezzetini daha iyi hissettirir. Bu makalede, salçalı mantının nasıl yapıldığını ve malzemelerini detaylı bir şekilde anlatacağız.

Hamur İçin Gerekli Malzemeler
  • 1 adet yumurta
  • 3 su bardağı un
  • 1 fincan ılık su
  • Yeterince tuz

İç Malzeme İçin Gerekli Malzemeler
  • 250 gram yağsız dana kıyma
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1/2 demet maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber

Sos ve Üzeri İçin Gerekli Malzemeler
  • 1,5 litre su (mantıyı haşlamak için)
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 5 diş sarımsak
  • Yarım kilogram yoğurt
  • Kırmızı pul biber
  • Nane
  • Kekik

Salçalı Mantı Nasıl Yapılır?

1. Bir tencere içine un koyun ve ortasını açın. Ortasına yumurta kırın, tuz ve su ekleyin. Kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun.

2. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın ve üzerini nemli bir bezle örterek 20 dakika dinlendirin. Bu arada, soğan ve maydanozu ince ince doğrayın.

3. Bir kabın içine doğranmış soğan, maydanoz, kıyma, tuz ve karabiber ekleyin ve iyice karıştırın.

4. Dinlendirilmiş hamur parçalarını unlanmış bir zeminde 0.1 mm kalınlığında açın. Açtığınız hamurları 1 santimlik kareler şeklinde kesin. Kare hamurların ortasına kıymalı iç malzemeden koyun ve dört köşesini üst üste getirerek kapatın.

5. Bir tencerede su kaynatın, içine 1 yemek kaşığı sıvı yağ ve tuz ekleyin. Hazırladığınız mantıları kaynayan suya ekleyin ve hamurlar yumuşayana kadar haşlayın.

6. Bu sırada, başka bir tavada tereyağını eritin. Üzerine salça, kırmızı pul biber ve tuz ekleyerek sosu hazırlayın. Hazırlanan sosu, kaynamakta olan mantının içine aktarın ve güzelce karıştırın.

7. Bir kase içinde yoğurt ve ezilmiş sarımsağı karıştırın. Servis tabaklarına aldığınız salçalı mantının üzerine sarımsaklı yoğurt dökün. Üzerine kırmızı pul biber, nane ve kekik serpiştirerek servis edin.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kayseri Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Kayseri Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Pratik Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Pratik Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Soslu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Soslu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Nohutlu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Nohutlu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ispanaklı Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Gürcü Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Gürcü Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Kavurma Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Kavurma Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Pişirme Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Pişirme Tarifi ve Malzemeleri

Tepsi Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Tepsi Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Üçgen Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Üçgen Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Börek Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Börek Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Kızarmış Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Kızarmış Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Ev Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Ev Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Çerkez Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Çerkez Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Dondurulmuş Mantı Nasıl Pişirilir?

Dondurulmuş Mantı Nasıl Pişirilir?

Mantı Kaç Kalori?

Mantı Kaç Kalori?

İtalyan Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

İtalyan Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri