Salçalı Mantı Salçalı mantı, sosu ve yoğurdu ile zenginleştirilen bir Türk yemeğidir. Mantının hamuru biraz kalın olursa, iç malzemesi az olsa bile lezzetini daha iyi hissettirir. Bu makalede, salçalı mantının nasıl yapıldığını ve malzemelerini detaylı bir şekilde anlatacağız. Hamur İçin Gerekli Malzemeler
İç Malzeme İçin Gerekli Malzemeler
Sos ve Üzeri İçin Gerekli Malzemeler
Salçalı Mantı Nasıl Yapılır? 1. Bir tencere içine un koyun ve ortasını açın. Ortasına yumurta kırın, tuz ve su ekleyin. Kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun. 2. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın ve üzerini nemli bir bezle örterek 20 dakika dinlendirin. Bu arada, soğan ve maydanozu ince ince doğrayın. 3. Bir kabın içine doğranmış soğan, maydanoz, kıyma, tuz ve karabiber ekleyin ve iyice karıştırın. 4. Dinlendirilmiş hamur parçalarını unlanmış bir zeminde 0.1 mm kalınlığında açın. Açtığınız hamurları 1 santimlik kareler şeklinde kesin. Kare hamurların ortasına kıymalı iç malzemeden koyun ve dört köşesini üst üste getirerek kapatın. 5. Bir tencerede su kaynatın, içine 1 yemek kaşığı sıvı yağ ve tuz ekleyin. Hazırladığınız mantıları kaynayan suya ekleyin ve hamurlar yumuşayana kadar haşlayın. 6. Bu sırada, başka bir tavada tereyağını eritin. Üzerine salça, kırmızı pul biber ve tuz ekleyerek sosu hazırlayın. Hazırlanan sosu, kaynamakta olan mantının içine aktarın ve güzelce karıştırın. 7. Bir kase içinde yoğurt ve ezilmiş sarımsağı karıştırın. Servis tabaklarına aldığınız salçalı mantının üzerine sarımsaklı yoğurt dökün. Üzerine kırmızı pul biber, nane ve kekik serpiştirerek servis edin. Afiyet olsun. |