Patatesli Yufka Mantısı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Patatesli Yufka Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Yufka Mantısı, evde mantı açamayanlar için oldukça pratik ve basit bir mantı çeşididir. Kalori değeri ve besin değeri oldukça yüksek. Diyet yapanların tüketmemesi gereken bir mantı çeşididir. Genç yaşlı herkesin seve seve tüketebileceği ve malzemelerinde rahatlıkla alabileceğimiz bir mantı çeşididir. Patatesli yufka mantısının iç harcını kendi isteğinize göre değiştirebilirsiniz.


Patatesli Yufka Mantısı Malzemeleri

  • 5 adet yufka
  • 5 adet orta boy patates
  • 2 adet orta boy soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı karabiber

Sos için

  • 2 diş sarımsak
  • 1 kâse dolusu yoğurt
  • 2 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

Patatesli Yufka Mantısı Nasıl Yapılır?


Patatesleri bir güzel yıkayın ve tencerede haşlamaya bırakın. Patatesler haşlanırken diğer tarafta patatesli yufkanın iç harcını hazırlayın. Soğanları küp-küp yemeklik doğrayın. Tavaya yağı ilave edip ardın doğranmış olan soğanları ilave edip orta ateşte kavurmaya başlayın. Soğanlar kavrulduktan sonra salçası ekleyip 1-2 dakika kavurduktan sonra ocaktan indirin. Haşlanmış olan patateslerin kabuğunu soyun püre haline kadar ezin. Ezmiş olduğunuz patatesleri kavrulmuş olan soğanların içine ekleyin tekrar ocağa alın tuz ve baharatları da ekleyip 3-4 dakika kavurun ocakta indirin. Yufkayı bir ucunda tutup katlayın ve katlanmış olan yere uzun ve eşit bir şekilde patatesleri dağıttın ve rulo halinde katlayın. Rulo halinde olan yufkaları küçük parçalar halinde bıçak yardımı ile kesin. Yağlı kâğıt sermiş olduğunuz fırın tepsisine dizin. Daha önce ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırında çıkarmadan 5 dakika önce üzerinde tereyağı gezdirip tekrar fırına attın. 5 dakika daha beklettikten sonra fırında çıkarıp servise alıp soğumaya bırakın. Bir kâse içinde sarımsaklı yoğurt yapın ve servis tabağında olan patatesli yufkanın üzerinde gezdirin. Son olarak sarımsaklı yoğurdun üzerine pul biber ve nane gezdirin.

Patatesli yufka mantısı hazır.

Afiyet Olsun.

Patatesli Yufka Mantısı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Mantı Kaç Kalori?

Mantı Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kıymasız Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Kıymasız Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Arnavut Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Arnavut Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Fırınlanmış Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Fırınlanmış Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Sosyete Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Sosyete Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuklu Sosyete Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Sosyete Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuklu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Dondurulmuş Mantı Nasıl Pişirilir?

Dondurulmuş Mantı Nasıl Pişirilir?

Sini Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Sini Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Etli Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Etli Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Yufkadan Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Yufkadan Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Saçaklı Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Saçaklı Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Ev Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Ev Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Sivas Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Sivas Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Kayseri Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Kayseri Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Kayseri mantısı, Kayseri yöresinin çok güzel bir yemeğidir. Kayseri mantısı herkes tarafından çok sevilen bir yemek çeşididir. Mantı hamur işi mucizesidir. Olağan ü[...]

Mantı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Çorbası, çok eski zamanlardan beri yapılan yöresel bir yemek çeşidimizdir. Çukurova yöresine özgü bir yemektir. Hatta yüzük çorbası olarak adlandırılır. Y�[...]

Kıymalı Mantı Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Mantı Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı mantı sosu, mantıyı sade yemekten hoşlanmayanlar ya da kıymayı mantıya çok yakıştıranlar için lezzetli bir sostur. Mantı alışkanlığı kültürümüzde ol[...]

Kızarmış Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Kızarmış Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Kızarmış Mantı, Lezzetiyle dillerden düşmeyen ve birçok kişi tarafında tercih edilen mantı çeşitlerinden biri de kızarmış mantıdır. Kızarmış mantı tarifi şu �[...]

Salçalı Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı mantı; Sosu ile suyuna eklenerek yapılır ve üzerine yoğurt ile baharatlar eklenerek yapılır. Hamuru birazcık kalın olursa lezzetli ve içinin malzeme miktarı da[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6