Patatesli Yufka Mantısı, evde mantı açamayanlar için oldukça pratik ve basit bir mantı çeşididir. Kalori değeri ve besin değeri yüksek olduğundan, diyet yapanların tüketmemesi gereken bir mantı türüdür. Genç yaşlı herkesin seve seve tüketebileceği ve malzemelerini rahatlıkla temin edebileceğimiz bir mantı çeşididir. Patatesli yufka mantısının iç harcını kendi isteğinize göre değiştirebilirsiniz. Patatesli Yufka Mantısı Malzemeleri
Sos İçin
Patatesli Yufka Mantısı Nasıl Yapılır? Patatesleri iyice yıkayın ve tencerede haşlamaya bırakın. Patatesler haşlanırken, diğer tarafta patatesli yufkanın iç harcını hazırlayın. Soğanları küp küp yemeklik doğrayın. Tavaya yağı ilave edip doğranmış soğanları ekleyin ve orta ateşte kavurmaya başlayın. Soğanlar kavrulduktan sonra salçayı ekleyip 1-2 dakika daha kavurun, ardından ocaktan alın. Haşlanmış patateslerin kabuklarını soyun ve püre haline getirin. Püre haline getirdiğiniz patatesleri kavrulmuş soğanların içine ekleyin ve tekrar ocağa alın. Tuz ve baharatları ekleyip 3-4 dakika daha kavurun, ardından ocaktan indirin. Yufkayı bir ucundan tutup katlayın ve katlanmış olan yere uzun ve eşit bir şekilde patatesli harcı yayın. Yufkayı rulo halinde katlayın. Rulo haline getirdiğiniz yufkaları küçük parçalar halinde bıçak yardımıyla kesin. Yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarmadan 5 dakika önce üzerine tereyağı gezdirip tekrar fırına atın. 5 dakika daha pişirdikten sonra fırından çıkarıp servise alın ve soğumaya bırakın. Bir kase içinde sarımsaklı yoğurt hazırlayın ve servis tabağındaki patatesli yufka mantısının üzerine gezdirin. Son olarak, sarımsaklı yoğurdun üzerine pul biber ve nane serpiştirin. Patatesli Yufka Mantısı hazır. Afiyet Olsun. |