Nohutlu Tavuklu Mantı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Nohutlu Tavuklu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Nohutlu tavuklu mantı: Nohut ve tavuk eşliğinde hazırlanan mantı birçok kişi tarafından sevilen bir yemektir. Mantı çeşitlerinin Türk mutfağındaki yeri herkes tarafından bilinmektedir. Nohutlu tavuklu mantı ana yemek olarak sofralarda sunumu yapılan bol içerikli bir yemektir. Besin değeri yüksektir. Her ne kadar zahmetli ve emek isteyen bir yemek olsa da sofralarda yorgunluğunuzu unutturacak lezzete sahiptir. Sizde ailenizle veya sevdiklerinize mantı ziyafeti yaşatmak istiyorsanız işte nohutlu tavuklu mantı tarifi. Mutlaka denemelisiniz. Tüm mantı severlere tavsiye ederiz. Şimdiden kolay gelsin.


Nohutlu tavuklu mantı için gerekli malzemeler

  • 2 tane tavuk göğsü
  • 2 su bardağı nohut
  • 4 su bardağı su
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tutam tuz

Hamuru için

  • 1 tane yumurta
  • 3 su bardağı un
  • 1 tutam tuz
  • Bir miktar su

Sosu için

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı nane

Nohutlu tavuklu mantı nasıl yapılır?

Öncelikle nohutları bir gece önceden yıkayarak, sulu bir şekilde bir gece bekletin. Sonra nohutları tekrar bir sudan geçirerek düdüklü tencere içerisine alın. 25 dakika kadar pişirin. Süre dolunca nohutların suyunu döktükten sonra, tavukları düdüklü tencere içerisine alın. Üzerine biraz su ve tuz ilave ederek, ocağın altını açarak 20 dakika kadar haşlayın. Tavukları tavuk suyu içerisinden alarak soğuyunca iyice didikleyin. Daha sonra mantının hamuru için yumurta ve tuzu iyice çırpılır. Yoğurma kabı içerisine unu ilave ederek suyu, çırpılan yumurta ile tuzu da ilave edip iyice yoğurun. Hamur yoğrulduktan sonra çok inceltilmeden açılır. Küçük kareler halinde bir bıçakla kesilir. Mantılar içi boş bir şekilde dört köşesinden birleştirin. Fırın tepsisini artık yanınıza alarak dibine biraz yağ sürün. Dibi yağlanmış tepsiler içerisine hazırlanan mantıları tepsiye dizin. Önceden 200 derece ısıtılmış fırına tepsiyi sürün. Mantılar fırında kızarana kadar pişirin. Haşlanan nohutları ve kızaran mantıları tavuk suyu içerisine ilave ederek kaynatın. Önceden didiklenerek bekletilen tavukları da ilave ederek bir süre kaynatın. 4 dakika kadar kaynadıktan sonra ocağın altını kapatıp ocaktan alın. Ayrı bir kab içerisinde tereyağı ve zeytinyağını alın ve kavurun. Kavrulan yağ içerisine pul biber ve salçayı ilave edin. Biraz kavurduktan sonra ocağın altını kapatın. Ayrı bir kab içerisine yoğurtlu sarımsak hazırlayın. Nohutlu tavuklu mantıyı tabaklara alarak salçalı tereyağını üzerinde gezdirin. 1-2 kaşıkta sarımsaklı yoğurt ilave ederek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Nohutlu Tavuklu Mantı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

İtalyan Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

İtalyan Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Mantı Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Mantı Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Sosları Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Sosları Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mantı Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sosyete Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Sosyete Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Sosyete Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Sosyete Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Mantının Yanına Ne Gider?

Mantının Yanına Ne Gider?

Pratik Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Pratik Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Mercimekli Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Mercimekli Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Çorum Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Çorum Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Sinop Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Sinop Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Milföy Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Milföy Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Dondurulmuş Mantı Nasıl Pişirilir?

Dondurulmuş Mantı Nasıl Pişirilir?

Fırınlanmış Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Fırınlanmış Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Fırınlanmış Mantı, Fırınlanmış mantı Türk mutfağının özel yemeklerinden bir tanesidir. Bir kez hazırladıktan sonra derin dondurucuda bekletip istediğimiz zaman ha[...]

Mantı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Çorbası, çok eski zamanlardan beri yapılan yöresel bir yemek çeşidimizdir. Çukurova yöresine özgü bir yemektir. Hatta yüzük çorbası olarak adlandırılır. Y�[...]

Kıymalı Mantı Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Mantı Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı mantı sosu, mantıyı sade yemekten hoşlanmayanlar ya da kıymayı mantıya çok yakıştıranlar için lezzetli bir sostur. Mantı alışkanlığı kültürümüzde ol[...]

Börek Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Börek Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Börek mantı, lezzetli pratik ve kolay hazırlanışıyla börek mantı herkesin evinde yapabileceği türden bir börektir. Her evde bulunun malzemelerle yapılan börek mantıy�[...]

Etli Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Etli Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Etli Mantı, çeşitli baharatlar ile harmanlanan kıymanın, küçük hamur parçalarının içine konulması ve bu hamur parçalarının suda haşlanması ile yapılan yemeğe ma[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6