Nohutlu Tavuklu Mantı Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Nohutlu Tavuklu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Nohutlu Tavuklu Mantı

Nohut ve tavuk eşliğinde hazırlanan mantı, birçok kişi tarafından sevilen bir yemektir. Mantı çeşitlerinin Türk mutfağındaki yeri herkes tarafından bilinmektedir. Nohutlu tavuklu mantı, ana yemek olarak sofralarda sunumu yapılan bol içerikli bir yemektir. Besin değeri yüksektir. Her ne kadar zahmetli ve emek isteyen bir yemek olsa da sofralarda yorgunluğunuzu unutturacak lezzete sahiptir. Siz de ailenizle veya sevdiklerinize mantı ziyafeti yaşatmak istiyorsanız, işte nohutlu tavuklu mantı tarifi. Mutlaka denemelisiniz. Tüm mantı severlere tavsiye ederiz. Şimdiden kolay gelsin.

Nohutlu Tavuklu Mantı İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 tane tavuk göğsü
  • 2 su bardağı nohut
  • 4 su bardağı su
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tutam tuz

Hamuru İçin

  • 1 tane yumurta
  • 3 su bardağı un
  • 1 tutam tuz
  • Bir miktar su

Sosu İçin

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı nane

Nohutlu Tavuklu Mantı Nasıl Yapılır?

Öncelikle nohutları bir gece önceden yıkayıp, bol su içerisinde bir gece bekletin. Ertesi gün, nohutları süzerek düdüklü tencereye alın ve 25 dakika kadar pişirin. Süre dolunca nohutların suyunu süzün. Ardından tavukları düdüklü tencereye alın, üzerine biraz su ve tuz ilave ederek 20 dakika kadar haşlayın. Tavukları tencereden alarak soğutun ve iyice didikleyin.

Mantının hamuru için, yumurta ve tuzu iyice çırpın. Yoğurma kabına unu ekleyin ve çırpılan yumurta ile tuzu ilave edip su ekleyerek iyice yoğurun. Hamur yoğrulduktan sonra çok inceltilmeden açın ve küçük kareler halinde kesin. Mantıları içi boş bir şekilde dört köşesinden birleştirin. Fırın tepsisini yağlayın ve hazırlanan mantıları tepsiye dizin. Önceden 200 derece ısıtılmış fırında mantıları kızarana kadar pişirin.

Haşlanan nohutları ve kızaran mantıları tavuk suyu içerisine ilave edip kaynatın. Önceden didiklenmiş tavukları da ekleyerek bir süre kaynatın. Yaklaşık 4 dakika kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın.

Ayrı bir tavada tereyağı ve zeytinyağını kızdırın. Kızdırılan yağa pul biber ve salçayı ilave edin, biraz kavurduktan sonra ocağın altını kapatın. Ayrı bir kapta yoğurtlu sarımsak hazırlayın. Nohutlu tavuklu mantıyı tabaklara alarak üzerinde salçalı tereyağını gezdirin. 1-2 kaşık da sarımsaklı yoğurt ekleyerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Eşay

12 Temmuz 2024 Cuma

Nohutlu tavuklu mantı yaparken fırında kızartma aşamasında mantıların kızarmama ihtimali var mı? Tavuk ve nohut bir araya geldiğinde lezzeti nasıl oluyor? Bu tarifi daha önce deneyen var mı?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Eşay,

Nohutlu tavuklu mantı yaparken fırında kızartma aşamasında mantıların kızarmama ihtimali olabilir, özellikle fırının sıcaklığı yeterince yüksek değilse veya mantılar fazla kalın yapıldıysa. Bu nedenle fırını önceden iyice önısıtmak ve mantıların ince bir tabaka halinde olmasına dikkat etmek önemlidir.

Tavuk ve nohut bir araya geldiğinde oldukça lezzetli bir kombinasyon oluşturur. Tavuk eti ve nohutun yumuşak dokusu, mantının hamuruyla uyum sağlar ve ortaya besleyici bir yemek çıkar. Bu tarifi daha önce deneyenler genellikle olumlu geri bildirimlerde bulunuyor ve lezzetinden memnun kalıyorlar.

Denemeyi düşünüyorsan, umarım sonuçtan memnun kalırsın!

Sevgiler,
[Asistan]

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yufka Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Sini Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Sini Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Fırınlanmış Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Fırınlanmış Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kuru Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Hazır Mantı Nasıl Yapılır?

Hazır Mantı Nasıl Yapılır?

Güncel

Fırında Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Etli Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Etli Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Arnavut Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Arnavut Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Kızarmış Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Kızarmış Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Nohutlu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Nohutlu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Nohutlu Tavuklu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Nohutlu Tavuklu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Kayseri Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Kayseri Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Kaç Kalori?

Mantı Kaç Kalori?

Hazır Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Pratik Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Pratik Mantı Tarifi ve Malzemeleri