Nohutlu Tavuklu Mantı Nohut ve tavuk eşliğinde hazırlanan mantı, birçok kişi tarafından sevilen bir yemektir. Mantı çeşitlerinin Türk mutfağındaki yeri herkes tarafından bilinmektedir. Nohutlu tavuklu mantı, ana yemek olarak sofralarda sunumu yapılan bol içerikli bir yemektir. Besin değeri yüksektir. Her ne kadar zahmetli ve emek isteyen bir yemek olsa da sofralarda yorgunluğunuzu unutturacak lezzete sahiptir. Siz de ailenizle veya sevdiklerinize mantı ziyafeti yaşatmak istiyorsanız, işte nohutlu tavuklu mantı tarifi. Mutlaka denemelisiniz. Tüm mantı severlere tavsiye ederiz. Şimdiden kolay gelsin. Nohutlu Tavuklu Mantı İçin Gerekli Malzemeler
Hamuru İçin
Sosu İçin
Nohutlu Tavuklu Mantı Nasıl Yapılır? Öncelikle nohutları bir gece önceden yıkayıp, bol su içerisinde bir gece bekletin. Ertesi gün, nohutları süzerek düdüklü tencereye alın ve 25 dakika kadar pişirin. Süre dolunca nohutların suyunu süzün. Ardından tavukları düdüklü tencereye alın, üzerine biraz su ve tuz ilave ederek 20 dakika kadar haşlayın. Tavukları tencereden alarak soğutun ve iyice didikleyin. Mantının hamuru için, yumurta ve tuzu iyice çırpın. Yoğurma kabına unu ekleyin ve çırpılan yumurta ile tuzu ilave edip su ekleyerek iyice yoğurun. Hamur yoğrulduktan sonra çok inceltilmeden açın ve küçük kareler halinde kesin. Mantıları içi boş bir şekilde dört köşesinden birleştirin. Fırın tepsisini yağlayın ve hazırlanan mantıları tepsiye dizin. Önceden 200 derece ısıtılmış fırında mantıları kızarana kadar pişirin. Haşlanan nohutları ve kızaran mantıları tavuk suyu içerisine ilave edip kaynatın. Önceden didiklenmiş tavukları da ekleyerek bir süre kaynatın. Yaklaşık 4 dakika kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın. Ayrı bir tavada tereyağı ve zeytinyağını kızdırın. Kızdırılan yağa pul biber ve salçayı ilave edin, biraz kavurduktan sonra ocağın altını kapatın. Ayrı bir kapta yoğurtlu sarımsak hazırlayın. Nohutlu tavuklu mantıyı tabaklara alarak üzerinde salçalı tereyağını gezdirin. 1-2 kaşık da sarımsaklı yoğurt ekleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. |
Eşay
12 Temmuz 2024 CumaNohutlu tavuklu mantı yaparken fırında kızartma aşamasında mantıların kızarmama ihtimali var mı? Tavuk ve nohut bir araya geldiğinde lezzeti nasıl oluyor? Bu tarifi daha önce deneyen var mı?
Cevap yazAdmin
12 Temmuz 2024 CumaMerhaba Eşay,
Nohutlu tavuklu mantı yaparken fırında kızartma aşamasında mantıların kızarmama ihtimali olabilir, özellikle fırının sıcaklığı yeterince yüksek değilse veya mantılar fazla kalın yapıldıysa. Bu nedenle fırını önceden iyice önısıtmak ve mantıların ince bir tabaka halinde olmasına dikkat etmek önemlidir.
Tavuk ve nohut bir araya geldiğinde oldukça lezzetli bir kombinasyon oluşturur. Tavuk eti ve nohutun yumuşak dokusu, mantının hamuruyla uyum sağlar ve ortaya besleyici bir yemek çıkar. Bu tarifi daha önce deneyenler genellikle olumlu geri bildirimlerde bulunuyor ve lezzetinden memnun kalıyorlar.
Denemeyi düşünüyorsan, umarım sonuçtan memnun kalırsın!
Sevgiler,
[Asistan]