Yumurtalı Mantı Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Yumurtalı Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı mantı, bol yumurta ile hazırlanan bir mantı çeşididir. Pek çok kişi tarafından beğenilerek ve sevilerek tüketilen bu yemek, özel günlerde sofralarda ana yemek olarak yerini alır. Yüksek besin değerine sahip ve doyurucu bu yemek, sunduğunuz kişilerden tam not almanızı sağlayacak. Yumurtalı mantıyı, sevdiğiniz baharatlar veya malzemeler ile hazırlayarak farklı lezzetler elde edebilirsiniz. Sevdiklerinize hazırlayarak onları özel hissettireceğiniz bu yemek, size duyulan hayranlığı da artıracaktır. Şimdi sizi daha fazla bekletmeden, bu eşsiz lezzetin tarifine geçelim. İşte yumurtalı mantı tarifi. Mutlaka denemelisiniz.

Yumurtalı Mantı İçin Gerekli Malzemeler
  • 3 su bardağı un
  • 1 tane yumurta
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tutam tuz
  • Unun kıvam alacağı kadar su

İç Harcı İçin
  • 5 tane yumurta
  • Yarım demet ıspanak
  • Yarım kase lor peyniri
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tutam tuz

Yumurtalı Mantı Nasıl Yapılır?

Öncelikle mantının iç harcını hazırlayın. Ispanakları bol su ile yıkayıp küçük küçük doğrayın. Bir tavaya alarak doğranmış ıspanakları kısık ateşte iyice kavurun. Kavururken gerekirse bir miktar su ekleyebilirsiniz. Ispanaklar söndükten sonra içine zeytinyağını ekleyin. Daha sonra yumurtaları kırın ve lor peynirini ekleyin. Karıştırırken karabiber ve tuzu da serpiştirin. Ocaktan alarak iç harcı soğumaya bırakın.

Yoğurma kabına yumurtayı kırarak içine tuzu serpiştirin. İyice çırpılan yumurtanın içine öncelikle zeytinyağını ekleyin. Daha sonra unu ekleyerek yoğurmaya başlayın. Bir yandan da suyu azar azar ekleyerek ele yapışmayacak bir kıvam alana kadar yoğurun. Kulak memesi kıvamından biraz daha sert bir hamur elde etmelisiniz. Hamuru çok ince olmayacak şekilde açarak küçük kareler şeklinde kesin. Kesilen kare hamurların içine küçük miktarda hazırlanan iç harçtan yerleştirin ve hamuru açılmaması için dört köşesinden birleştirip elinizle bastırın. Tüm hamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.

Bir tencereye su koyup ocağın altını açın. Suya bir miktar tuz serpiştirerek kaynamasını bekleyin. Su kaynayınca hazırlanan mantıları ekleyin ve 5-10 dakika kadar ara ara karıştırarak pişirin. Ayrı bir kapta zeytinyağı ve tereyağını kavurup içine kırmızı pul biber ekleyin. İsteyenler sarımsaklı yoğurt ile de servis yapabilir. Artık yumurtalı mantı hazır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Koçer

12 Temmuz 2024 Cuma

Yumurtalı mantının lezzetini artırmak için hangi baharatları kullanabilirim? Sevdiklerim için özel bir günde bu tarifi denemek istiyorum ama hamurun kıvamı konusunda endişelerim var, tam olarak nasıl bir kıvamda olmalı?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Koçer, yumurtalı mantının lezzetini artırmak için kullanabileceğiniz birkaç baharat önerebilirim. Öncelikle, kimyon ve karabiber mantıya çok yakışır. Ayrıca, pul biber ve kuru nane de lezzet katmak için iyi seçeneklerdir.

Hamurun kıvamı konusunda ise endiŞŸelenmenize gerek yok. Hamur, kulak memesi yumuşaklığında olmalıdır. Ne çok sert ne de çok yumuşak olmalı; yoğururken ele yapışmayan, ama rahatça açılabilir bir yapıda olması gerekir. Bu kıvamı tutturmak için un miktarını yavaş yavaş ekleyerek kontrol edebilirsiniz. Umarım sevdiklerinizle güzel bir gün geçirirsiniz!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Mantı Nasıl Haşlanır?

Mantı Nasıl Haşlanır?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yalancı Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Yalancı Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Arnavut Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Arnavut Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kayseri Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Kayseri Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kozalak Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Kozalak Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Salçalı Mantı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Mantı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Soslu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Soslu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Patates Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Patates Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

İçli Mantı Tarifi ve Malzemeleri

İçli Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Boşnak Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Boşnak Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

İtalyan Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

İtalyan Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Pişirme Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Pişirme Tarifi ve Malzemeleri