Yumurtalı Mantı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Yumurtalı Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı mantı: Bol yumurta ile hazırlanan mantı çeşididir. Birçok kişi tarafından severek ve benimseyerek tüketilen bir yemektir. Ana yemek olarak özel günlerde sofralarda yer alan bu yemek besin değeri yüksek ve doyurucu bir yemektir. Sunum yaptığınız kişilerden tam not alacağınızı ümit ettiğimiz yumurtalı mantı sevdiğiniz baharatlar eşliğinde veya sevdiğiniz içerikle hazırlayabileceğiniz bir yemek alternatifidir. Sevdiğiniz kişilere hazırlayarak kendilerini özel hissetmelerini sağlayacağınız bu yemek size karşı duyulan hayranlığı da arttıracaktır. Sizi daha fazla bekletmeden bu eşsiz lezzetin tarifini verelim. İşte yumurtalı mantı tarifi. Mutlaka denemelisiniz.


Yumurtalı mantı için gerekli malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1 tane yumurta
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tutam tuz
  • Unun kıvam alacağı kadar su

İç harcı için

  • 5 tane yumurta
  • Yarım demet ıspanak
  • Yarım kâse lor peyniri
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tutam tuz

Yumurtalı mantı nasıl yapılır?


Öncelikle mantının içini hazırlayın. Ispanakları bol su ile yıkayarak küçük küçük doğrayın. Bir tava içerisine alarak doğranan ıspanakları kısık ateşte iyice kavurun. Kavururken gerekirse bir miktar su ilave edebilirsiniz. Ispanaklar ölünce içerisine öncelikle zeytinyağını ilave edin. Daha sonra yumurtaları kırın ve lor peynirini ilave edin. Karıştırırken karabiber ve tuzu da serpiştirin. Artık ocağın altını kapatarak hazırlanan içi soğumaya bırakın. Artık yoğurma kabı içerisine yumurtayı kırarak içerisine tuzu serpiştirin. İyice çırpılan yumurta içerisine öncelikli olarak zeytinyağını ilave edin. Daha sonra unu ilave ederek yoğurmaya başlayın. Bir taraftan da suyu azar azar ilave ederek ele yapışmayacak bir kıvam alana kadar unu yoğurun. Kulak memesinden biraz daha sert bir kıvam alması gereken unu çok ince olmayacak şekilde açarak küçük kareler şeklinde bir bıçakla kesin. Kesilen kare hamurlar içerisine çok küçük miktarda hazırlanan içlerden yerleştirin ve hamuru açılmaması için dört köşesinden birleştirip elinizle baskı uygulayın. Tüm hamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Bir tencere içerisine su koyarak ocağın altını açın. Suya bir miktar tuz serpiştirerek suyun kaynamasını bekleyin. Su kaynayınca hazırlanan mantıları ilave edin ve 5-10 dakika kadar ara ara karıştırarak pişirin. Ayrı bir kab içerisinde zeytinyağı ve tereyağını kavurarak içerisine kırmızı pul biber ilave edin. İsteyen sarımsaklı yoğurt ile de bu mantıyı servis yapabilir. Artık yumurtalı mantı hazır.

Afiyet olsun.

Yumurtalı Mantı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Gül Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Gül Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kızarmış Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Kızarmış Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yufka Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuklu Sosyete Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Sosyete Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kıymalı Mantı Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Mantı Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Çin Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Çin Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Tepsi Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Tepsi Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Gürcü Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Gürcü Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Yağ Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Yağ Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Milföy Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Milföy Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Soslu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Soslu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Nohutlu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Nohutlu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Mercimekli Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Mercimekli Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Mercimekli mantı, misafirleri şaşırtmayı seven hanımların son zamanlardaki gözdesi. İtiraf etmeliyim ki tadı ilk yendiğinde tüm mantı sevenlere biraz farklı gelecekti[...]

Mantı Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Mantı makarna, çok pratik ve kolay yapılan bir yemek türüdür. Mantının lezzetini bilmeyen yoktur. Türk mutfağının vazgeçilmez bir lezzetidir. Vakti olmayan çalışan [...]

İtalyan Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

İtalyan Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

İtalyan mantısı, diğer bir isminde ravioli olan İtalyan mantısı gerçekten çok lezzetlidir. Tabi ki bizim mantımıza göre çok farklılıklar göstermektedir. Özellikle [...]

Çorum Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Çorum Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Çorum Mantısı, kendi bölgesine has yöreye özgü hamur ile yapılan gıdalardan biridir. Türkiye'nin Çorum iline özgü olmasıyla tanınmıştır. Diğer mantılara göre i[...]

Hazır Mantı Nasıl Yapılır?

Hazır Mantı Nasıl Yapılır?

Hazır mantı Nasıl yapılır, hazır mantı, mantı severlerin fakat yapmaya zamanı ve el becerisi olmayanların kurtuluşudur. Yapımı çok kolay bir mantı çeşididir. İş[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6