Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Kıymasız Mantı

Kıymasız Mantı

Kıymasız mantı, et sevmeyenler için alternatif lezzetlerden bir tanesi de kıymasız mantıdır. Bana sorarsanız ben tabi ki kıymalı yapılan mantıyı tercih ederim ama bu da onun kadar lezzetli bir tarif emin olun. Aslında mantı pek çok şekilde yapılabiliyor, patates ile veya değişik sebzeler kullanılarak ya da içine hiçbir şey konmadan da hazırlana biliyor. Bu tarifimizde biz kıyma yerine mantar kullanarak yapacağız mantıyı ve mantı geleneği olan sarımsaklı yoğurt kullanmayacağız. Ama siz kullanmak isterim derseniz o şekilde de tadı mükemmel oluyor yani size kalmış. Şimdi lafı fazla uzatmadan tarifimiz için gerekli malzeme listesine ve hazırlanışına geçmek istiyorum.

Kıymasız mantı hamuru için gereken malzemeler

  • 3 su bardağı kadar un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kadar tuz

Kıymasız mantı iç harcı için gereken malzemeler

  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 100 gram kadar mantar
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Sosu için

  • Tereyağı, pul biber, kuru nane
Kıymasız mantı nasıl yapılır?

Mantı hamurunu hazırlamak için geniş bir yoğurma kabı alıyor ve içine un, süt, yumurta, zeytinyağı, tuzu karıştırıp yoğuruyoruz. İyice yoğurduğumuz hamuru 2 parça haline getiriyor ve üstünü bir bezle kurumaması için örtüyoruz. Diğer taraftan iç harcımızı hazırlamaya başlıyoruz. 1 adet kuru soğanı soyup yıkadıktan sonra bir tabağın içine rendeliyoruz. Yıkayıp temizlediğimiz mantarları çok küçük parçalar elde edene kadar kıyıyoruz. Çok küçük kıydığımız mantarları, rendelenen soğanı, tuzu ve karabiberi güzelce karıştırıp iç harcımızı da kenara alıyoruz. İki parça haline getirdiğimiz hamurlardan birini alıyor ve açma tahtasında çok kalın olmayacak şekilde açarak bir bıçak ile çok büyük olmayacak kareler şeklinde kesiyoruz. Kare kare olan hamurların içine harçtan koyarak tüm uçları birleştiriyoruz. Diğer hamuru da aynı şekilde açıp harç ve hamur bitene kadar aynı işlemi uyguluyoruz. Geniş bir tencereye su ve biraz da tuz koyup kaynaması için ocağa alıyor ve kaynayınca hazırladığımız mantıları haşlamak üzere içine atıyoruz. Yaklaşık 15-20 haşlanan mantıları süzek ile çıkarıp suları süzüldükten sonra servis tabağına alıyoruz. Üzerine tereyağı nane ve pul biberle hazırladığımız sosu gezdirip artık servis edebiliriz. Dilerseniz sosunu dökmeden önce damak zevkinize göre sarımsaklı veya sarımsaksız yoğurt ekledikten sonra da sosunu döküp servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 19.01.2024 01:21:59
Kıymasız Mantı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Kıymasız Mantı Yorumları
şifre

1 Yorum Yapılmış "Kıymasız Mantı"
Ev yapımı kıymasız mantı yapmak istiyorum. Daha önce kıymalı mantı da yapmıştım. Şu an 15 yaşında bir genç kızım ve mantı yapmayı öğrenmek istiyorum. Ancak ne zaman mantı yapmaya çalışsam yaptığım mantılar açılıyor ve makarna haline geliyor resmen. Çok sıkı kapatıyor içlerini ama. Neden bu sorunla karşılaşıyorum sizce?
Esra . 24.10.2018 13:52:31
CEVAP YAZ
Mantının Yanına Ne Gider
Mantının Yanına Ne Gider
Mantının yanına ne gider, Mantı başlı başına bir öğündür tek başına dahi yemek masallarının baş tacıdır. Benim şahsi tercihin mantı ve yanına bol yeşillikli bir mevsim salatası yeterlidir. Ama siz diyorsanız ki benim misafirin var ve onları en iyi şe...
Dondurulmuş Mantı Nasıl Pişirilir
Dondurulmuş Mantı Nasıl Pişirilir
Dondurulmuş mantı nasıl pişirilir, mantı birçok ev hanımları yapılması zor olan bir yemek olarak görürler. Aslında mantı yapmak hamur yoğrulduktan sonra gerisi oldukça keyif veren bir yemek yapımıdır. Birçok kişinin mantıyı hazır aldığı bilinir. Oysa...
Mantı Nasıl Haşlanır
Mantı Nasıl Haşlanır
Mantı nasıl haşlanır, Mantı hemen hemen herkesin severek yediği yöresel bir yemek çeşididir. En lezzetli mantı adıyla ün kazanmış olan Kayseri ilimizde yapılmaktadır. Kayseri mantısı çok fazla özen ve zahmet gerektirmektedir. Mantı Kayseri de tüm öze...
Mantı Sosu
Mantı Sosu
Mantı yemeği, Kayseri yöresine ait olan ve Türkiye'nin istisnasız her ilinde sevilerek yapılan bir yemek çeşididir. Mantıdan kısaca bahsedecek olursak; temel olarak hamur ve kıymadan oluşan bir yemektir. Mantı sosu ise mantıyı mantı yapan şeydir. Sos...
Kavurma Mantı Tarifi
Kavurma Mantı Tarifi
Kavurma Mantı Tarifi, mantı özellikle Türk mutfağında sıkça kullanılan ve yemeklerin baş tacı olan hamur işi yemeklerinden birisidir. Büyük küçük herkesin severek yediği mantı genellikle sarımsaklı yoğurt ve üzerine naneli kırmızı pul biber yakılarak...
Azeri Mantısı
Azeri Mantısı
Azeri Mantısı, Mantı çeşitlerinden biri olan ve birçok kişi tarafından tercih edilen mantı türlerinden biri de Azeri mantısıdır. Yapılışı şu şekildedir;Azeri Mantısı Malzemeleri2-2,5 su bardağı un1 adet yumurta1 tatlı kaşığı tuzBir miktar suİç Harcı2...
Mantı Kaç Kalori?
Mantı Kaç Kalori?
Mantı kaç kalori, genellikle beyaz undan yapılır, mantı hem sağlığımıza kayıp vermekte hem de kilo alımına yol açmaktadır. Yediden yetmişe herkes tarafından çok fazla sevilen mantıdan vazgeçilememektedir. Rejim yaparak kilolarını denetim altına alan ...
Mantı Sosları
Mantı Sosları
Mantı Sosları, mantıyı mantı yapan en önemli unsurlardan biridir ve mantı yemeğinin vazgeçilmezidir. Salçalı mantı sosu ise herkesin çok sevdiği ve en çok tercih ettiği mantı sosudur. Sizde bu sos tarifi ile usta şeflerin hazırladığı lezzette mantı s...
Fırında Mantı
Fırında Mantı
Fırında Mantı, Lezzetli oluşuyla mutfakların vazgeçilmezi olan mantı birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Mantı özellikle Kayseri ve Sivas gibi illerimizle anılmakta ve yöre halkı tarafından çok sık yapılmaktadır. Lezzetli olduğu kadar yapılış...
Arnavut Mantısı
Arnavut Mantısı
Arnavut Mantısı, Lezzetiyle dillerden düşmeyen fakat yapılışının zahmetli oluşu nedeni ile kişilerin yapmaktan çekindiği mantı çeşitlerinden biri de Arnavut mantısı'dır. Arnavut mantısını diğer mantı çeşitlerinden ayıran özellik mantıların iri olması...
Sosyete Mantısı
Sosyete Mantısı
Sosyete mantısı, diğer bir adıyla gül mantısı hazırlanması kolay olan bir yemektir. Pek çok kişi sosyete mantısı ana yemek olarak düşünmese de aslında ana yemektir. Sosyete mantısı gerek ara sıcak olarak gerekse ana yemek olarak hazırlanabilir. Hazır...
Kızarmış Mantı
Kızarmış Mantı
Kızarmış Mantı, Lezzetiyle dillerden düşmeyen ve birçok kişi tarafında tercih edilen mantı çeşitlerinden biri de kızarmış mantıdır. Kızarmış mantı tarifi şu şekildedir;Kızarmış Mantı MalzemeleriKızarmış Mantı Hamuru için2 adet yumurta1 kilo unBir mik...

 

Mantının Yanına Ne Gider
Dondurulmuş Mantı Nasıl Pişirilir
Mantı Nasıl Haşlanır
Mantı Sosu
Kavurma Mantı Tarifi
Kıymasız Mantı
Azeri Mantısı
Mantı Kaç Kalori?
Mantı Sosları
Fırında Mantı
Arnavut Mantısı
Sosyete Mantısı
Kızarmış Mantı
Mantı Hamuru
Mantı Çeşitleri
Hazır Yufkadan Mantı
İtalyan Mantısı
Hazır Mantı Nasıl Yapılır
Mantı Salatası
Kayseri Mantısı
Özbek Mantısı
Mantı Haşlama
Yalancı Mantı
Fırınlanmış Mantı
Sivas Mantısı
Rus Mantısı
Sulu Mantı
Patatesli Sosyete Mantısı
Salçalı Mantı
İçli Mantı
Popüler İçerik
Mantı Hamuru
Mantı Hamuru
Mantı hamuru, diğer mantılardan başlıca farkı ortaya çıkarır. Mantı bohça şeklinde şekillendirildiği benzeri, yufkası tam kare olarak da kesilir. İçi ...
Mantı Çeşitleri
Mantı Çeşitleri
Mantı çeşitleri, özel günler, davetler veya düğünler de aranan yemeklerden bir tanesi de mantıdır. Yapılması her ne kadar meşakkatli olsa da lezzeti y...
Hazır Yufkadan Mantı
Hazır Yufkadan Mantı
Hazır yufkadan mantı,  sosyete mantısı olarak da bilinir. Bir diğer adı da gül böreğidir.  Ne dersiniz, yapımı Kayseri mantısına göre oldukça zahmetsi...
İtalyan Mantısı
İtalyan Mantısı
İtalyan mantısı, diğer bir isminde ravioli olan italyan mantısı gerçekten çok lezzetlidir. Tabi ki bizim mantımıza göre çok farklılıklar göstermektedi...
Hazır Mantı Nasıl Yapılır
Hazır Mantı Nasıl Yapılır
Hazır mantı Nasıl yapılır, hazır mantı, mantı severlerin fakat yapmaya zamanı ve el becerisi olmayanların kurtuluşudur. Yapımı çok kolay bir mantı çeş...
Mantı Salatası
Mantı Salatası
Mantı salatası; mantı kayseri yöresine ait geleneksel bir hamur işidir. Mantı ile birden çok yemek yapılmaktadır. Mantı yemekleri çok sevilerek yenili...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Mantının Yanına Ne Gider
Dondurulmuş Mantı Nasıl Pişirilir
Mantı Nasıl Haşlanır
Mantı Sosu
Kavurma Mantı Tarifi
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024