Kıymasız Mantı Tarifi ve Malzemeleri
24 Haziran 2024

Kıymasız Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Kıymasız Mantı

Kıymasız mantı, et sevmeyenler veya vejetaryenler için mükemmel bir alternatiftir. Her ne kadar geleneksel mantı kıymalı yapılsa da, kıymasız versiyonu da en az onun kadar lezzetlidir. Mantı, patates veya farklı sebzeler kullanılarak da hazırlanabilir ve hatta içi boş olarak da yapılabilir. Bu tarifimizde mantar kullanarak kıymasız mantı yapacağız ve geleneksel sarımsaklı yoğurt yerine başka bir sos kullanacağız. Ancak, dilerseniz sarımsaklı yoğurt ile de servis edebilirsiniz. Şimdi, tarif için gerekli malzemeleri ve hazırlık aşamalarını inceleyelim.

Gerekli Malzemeler

Hamur İçin:

  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz

İç Harç İçin:

  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 100 gram mantar
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Sos İçin:

  • Tereyağı
  • Pul biber
  • Kuru nane

Hazırlık Aşamaları

Hamurun Hazırlanması:

Geniş bir yoğurma kabına un, süt, yumurta, zeytinyağı ve tuzu ekleyin. Malzemeleri iyice yoğurun ve hamuru iki parçaya bölün. Üzerini bir bezle örtüp kurumamasını sağlayın.

İç Harcın Hazırlanması:

Soğanı soyup rendeleyin. Mantarları yıkayıp çok küçük parçalar halinde doğrayın. Rendelenmiş soğan, doğranmış mantar, tuz ve karabiberi bir kaba alıp karıştırın.

Mantıların Hazırlanması:

Hamurun bir parçasını alın ve ince olacak şekilde açın. Hamuru küçük kareler halinde kesin. Her bir kare hamurun içine hazırladığınız iç harçtan koyun ve kenarlarını birleştirerek kapatın. Bu işlemi diğer hamur parçası için de tekrarlayın.

Mantıların Haşlanması:

Geniş bir tencereye su ve tuz ekleyip kaynatın. Kaynayan suya hazırladığınız mantıları atın ve yaklaşık 15-20 dakika haşlayın. Haşlanan mantıları süzgeç ile çıkarıp sularını süzdükten sonra servis tabağına alın.

Sosun Hazırlanması ve Servis:

Bir tavada tereyağını eritip pul biber ve kuru nane ekleyin. Hazırladığınız sosu mantıların üzerine gezdirin. Dilerseniz, sosu dökmeden önce sarımsaklı veya sarımsaksız yoğurt ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Arnavut Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Arnavut Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Sosyete Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Sosyete Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Kızarmış Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Kızarmış Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Saçaklı Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Saçaklı Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Diyet Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Patates Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Patates Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kayseri Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Kayseri Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Börek Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Börek Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Üçgen Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Üçgen Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Mantı Tarifi ve Malzemeleri

İtalyan Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

İtalyan Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Özbek Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Özbek Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

İçli Mantı Tarifi ve Malzemeleri

İçli Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Yağ Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Yağ Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Tarifi ve Malzemeleri