Kolay Mantı Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Kolay Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Mantı

Mantı, hemen herkesin sevdiği yemek tariflerinden biridir. Ancak, yapımı biraz uğraştırıcı ve zaman alıcı olabilir. Mantı yapımının kolay ya da zor olması, kişinin el becerisine göre değişir. Sürekli yapan biri, el becerisi kazandığı için kendisine kolay ve pratik gelebilir. Ancak, ilk defa yapacak biri için zor bir yemektir. Mantı açma ve kapatma işlemleri zaman alıcı ve uğraştırıcıdır. Bu nedenle, kolay mantı yapımı için bazıları hazır yufka, bazıları milföy hamuru kullanır, bazıları ise el ile açar fakat kapatma işlemi uzun sürdüğü için rulo yapıp kesmeyi tercih eder. Hemen hepsinde lezzet ve iç harç ortaktır. Ancak, yapım şekli farklılık gösterebilir.

Milföylü Kolay Mantı Yapımı için Gerekli Malzemeler

  • Bir paket milföy
  • İki yüz gram kıyma
  • Bir adet kuru soğan
  • İki su bardağı yoğurt
  • İki üç diş sarımsak
  • Bir çay kaşığı kırmızı toz biber
  • İki yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Bir tatlı kaşığı salça

Milföylü Mantı Nasıl Yapılır?

Milföy mantı, oldukça kolay olan mantı tariflerinden biridir. Mantının yapımı için ilk olarak iç harcın hazırlanması gerekir. İç harç için bir adet kuru soğan çok küçük doğranır ya da rendelenir ve derin bir kaba alınır. Üzerine iki yüz gram kıyma ilave edilir. Damak tadına göre tuz ve bir çay kaşığı kırmızı toz biber eklenerek iyice karıştırılır. İç harç hazır olduktan sonra milföyler tezgaha alınır ve her bir kare merdane yardımı ile hafif açılır. Ardından kareler önce enine sonra boyuna kesilerek küçük kareler elde edilir. Her bir kare içerisine nohut büyüklüğünde kıymalı harç konularak kapatılır. Tüm milföy bu şekilde hazırlandıktan sonra yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Yüz seksen derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir ve fırından alınır. Ardından yoğurt sosu hazırlanır. Yoğurt derin bir kaba alınır, üzerine sarımsak ezilir ve tuz eklenerek karıştırılır. Soğuyan mantı servis tabağına alınır, üzerine yoğurt sosu eklenir. Tereyağı bir tavaya alınır, eritilir ve bir tatlı kaşığı salça eklenir, kavrulur. Bu karışım, servis tabağında yoğurdun üzerine dökülür ve servis edilir.

Ekstra Bilgiler

Milföylü mantı tarifini daha da zenginleştirmek için iç harca ince doğranmış maydanoz veya taze nane ekleyebilirsiniz. Ayrıca, yoğurt sosuna biraz limon suyu ekleyerek farklı bir aroma katabilirsiniz. Mantının üzerine dökülen tereyağı ve salça sosuna biraz pul biber veya nane ekleyerek de lezzeti artırabilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Talut

12 Temmuz 2024 Cuma

Mantı yapmak gerçekten zor mu? İlk defa deneyecek olanlar için bu milföylü tarif daha kolay olur mu?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Talut,

Mantı yapmak ilk başlarda biraz zor görünüyor olabilir, çünkü hamurun açılması ve iç harcın hazırlanması gibi adımlar biraz zaman alabilir. Ancak, milföylü mantı tarifi, özellikle yeni başlayanlar için daha kolay ve pratik bir seçenek olabilir. Milföy hamuru hazır satıldığı için, hamur açma derdi ortadan kalkıyor ve size sadece iç harcı hazırlamak ve milföy hamurlarına doldurmak kalıyor. Bu yüzden, milföylü mantıyı denemek, mantı yapmaya başlarken iyi bir adım olabilir. Umarım denediğinizde beğenirsiniz! Kolay gelsin!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Diyet Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Kızarmış Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Kızarmış Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Mantı Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Mantı Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mantı Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mantı Kaç Kalori?

Mantı Kaç Kalori?