Boşnak Mantısı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Boşnak Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Boşnak Mantısı, Yapılışının zor olmasına rağmen birçok kişi tarafından tercih edilen mantıların birden farklı çeşitleri bulunmaktadır. Mantı severler yapılışının zorluğunu göze alarak mantının birçok çeşidini denemektedir. Lezzetli oluşuyla birçok kişi tarafından tercih edilen mantı çeşitlerinden biri de Boşnak mantısıdır. Yapılışı ve malzeme listesi şu şekildedir;


Boşnak Mantısı Malzemeleri



Boşnak Mantısı Hamuru için

  • 3,5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2,5 çay bardağı su

İç Harcı için

  • 300 gram kıyma
  • 2 adet orta boy yemeklik soğan
  • Yarım çorba kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı karabiber

Ara Katlara Sürmek için
  • Bir miktar sıvı yağ

Boşnak Mantısı Üzeri için
  • 2 diş orta boy sarımsak
  • 2 kâse yoğurt
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

Boşnak Mantısı Nasıl Yapılır?

Mantı yapımına öncelikle iç harcı hazırlayarak başlayın. Bir kabın içerisine kıymayı koyun ve üzerine ince doğranmış soğanları salçasını baharatlarını ilave ederek yoğurun. İç harcı hazırladıktan sonra hamurunu hazırlamak için derin bir kabın içerisine unu koyun ve üzerine tuzunu ilave ederek yavaş yavaş yoğurun. Hamurun iyice yoğrulması gerekmektedir. Hamurun biraz sert olması gerekmektedir. Yoğurduğunuz hamuru dört eşit parçaya ayırın. Ayırdığınız parçaları orta büyüklükte yanı pasta tabağından bir miktar büyük olacak şekilde açın. Açtıktan sonra bir kabın içine koymuş olduğunuz 2 çorba kaşığı sıvı yağ ile yağlayın. Açtığınız hamurun her tarafı eşit şekilde yağlanması gerekmektedir. Yağlama işlemi bittikten sonra diğer ayırdığınız üç parçaya da açın ve üst üste koyun. Aralarını yağlayın. Bu işlemi tamamladıktan sonra yaklaşık yarım saat dinlenmeye bırakın. Dinlenme süresi bittikten sonra Hamurları elinizle çeke çeke açın. Daha sonra tezgâhın üzerinde ya da açma tahtasının üzerinde oklava yardımıyla inceltin. Açma işlemi bittikten sonra elde ettiğiniz hamuru kareler şeklinde kesin. Kesme işlemi bittikten sonra her bir karenin içerisine hazırlamış olduğunuz iç harçlardan koyun. Daha sonra kareleri zarf yapar gibi ya da bohça yapar gibi kapatın. Kapatma işlemi bittikten sonra mantıları önceden hazırlanmış bor cama dizin. Daha sonra mantıları önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Mantılar fırında pişerken diğer taraftan üzeri için kullanacağınız yoğurdunu hazırlayın. 2 kâse yoğurdu derin bir kabın içine koyun ve üzerine 2 dış temizlenmiş ve ezilmiş sarımsakları ekleyerek karıştırın. Tuzunu da ilave ederek iyice karıştırın. Hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu kızaran mantıların üzerinden gezdirin ve fırını kapatın. Fırını kapattıktan sonra yoğurt döktüğünüz mantıları fırına tekrar sürün. Bu şekilde fırında yaklaşık 5 dakika beklerin. Mantılar fırında beklerken diğer taraftan mantıların üzeri için kullanacağınız yağını hazırlayın. Küçük bir tavanın içerisine tereyağını koyup eritin ve üzerine nane ve pul biberini ilave ederek karıştırın. Beş dakika sonra mantıları fırından çıkararak servis tabağına koyun ve üzerine hazırladığınız yağı gezdirdikten sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Boşnak Mantısı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

İlginizi Çekebilir

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Gürcü Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Gürcü Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Mantı Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Mantı Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mantı Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sulu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Sulu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yufka Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Kızarmış Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Kızarmış Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Boşnak Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Boşnak Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Patates Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Patates Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Arnavut Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Arnavut Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Etli Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Etli Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Kayseri Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Kayseri Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Kayseri mantısı, Kayseri yöresinin çok güzel bir yemeğidir. Kayseri mantısı herkes tarafından çok sevilen bir yemek çeşididir. Mantı hamur işi mucizesidir. Olağan ü[...]

İtalyan Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

İtalyan Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

İtalyan mantısı, diğer bir isminde ravioli olan İtalyan mantısı gerçekten çok lezzetlidir. Tabi ki bizim mantımıza göre çok farklılıklar göstermektedir. Özellikle [...]

Patatesli Yufka Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Yufka Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Yufka Mantısı, evde mantı açamayanlar için oldukça pratik ve basit bir mantı çeşididir. Kalori değeri ve besin değeri oldukça yüksek. Diyet yapanların tüke[...]

Mantı Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Mantı salatası; mantı Kayseri yöresine ait geleneksel bir hamur işidir. Mantı ile birden çok yemek yapılmaktadır. Mantı yemekleri çok sevilerek yenilir ama hamuru işi o[...]

Sinop Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Sinop Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Sinop mantısı, kulak mantısı diye de bilinen Sinop yöresine ait bir mantıdır. Tarihte Karadeniz bölgesi Rum Pontus cemiyeti egemenliğinde olan bölgede Rumlardan alınıp,[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6