Patatesli Mantı Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Patatesli Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Mantı

Patatesli mantı, patates ile hamurun birleşimiyle elde edilen enfes bir mantı türüdür. Patatesin besin değerleriyle sağlık açısından da önemli katkılar sağlayan bu gıda, sofralar için farklı bir seçenek sunar. Patatesli mantı, tokluk hissi uyandırır ve oldukça doyurucu bir etkiye sahiptir. Patatesin ve tahıl ürünü olan unun içerisindeki besin değerlerinin yüksek olması ile vücuda vitamin ve minerallerin girişini sağlayarak sağlık açısından oldukça faydalı bir besin olma özelliğine sahiptir.

Patatesli Mantı İçin Gerekli Malzemeler

Hamuru İçin
  • 7 bardak un
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 2 yumurta
  • Aldığı kadar su
İç Harcı İçin
  • 3 adet büyük boy patates
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
Sosu İçin
  • 6 kaşık zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
Patatesli Mantı Nasıl Yapılır?

1. Patatesler yıkanarak kabuklu halde tencereye alınır ve içerisine yeteri miktarda su eklenip haşlamaya bırakılır. Haşlanan patatesler soyulup ezme yöntemiyle belirli kıvama getirilir.

2. Soğan ince kıyılıp doğranarak az miktarda zeytinyağında kavrulur. Soğanın içerisine püre haline getirilen patatesler eklenir. Üzerine kırmızı toz biber, tuz, karabiber de eklenerek karıştırılarak kısa süreliğine pişirilip soğumaya bırakılır.

3. Daha sonra yumurta ve tuz derin bir kap içerisine alınarak karıştırılır. Sonrasında un ve su eklenir. Bu karışım hamur haline gelene kadar yoğrulur ve üzerine şeffaf bir jelatin kapatılarak dinlendirilir.

4. Diğer yandan dinlendirilen hamur büyük bezeler halinde alınarak oklava yardımıyla daire şeklinde açılır. Uzun şeritler halinde bıçak yardımıyla kesilir. Sonrasında bu şeritler kare olarak kesilip küçük parçalara ayrılır.

5. Bu ince açılmış kare hamur parçalarının içerisine çok az miktarda hazırlanan patates harcı koyularak köşeleri kapatılacak şekilde büzülür. Her yapılan mantı, unlanmış tepsiye düzgün bir şekilde dizilir. Tepsinin unlu olmasının sebebi hamurun tepsiye yapışmasını engellemektir.

6. Bir tencere içerisine 1 litre su koyulup kaynamaya başlayınca tuz ve mantılar eklenir. Haşlanan mantılar soğuk sudan geçirilerek kevgir eşliğinde süzülmeye bırakılır.

7. Diğer taraftan zeytinyağı ve nane kavrulur. Süzülen mantılar servis tabağına alınarak üzerine yoğurt dökülür. Bunun üzerine de zeytinyağlı nane sosu dökülerek leziz görünümüyle sunuma hazır hale getirilir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Sosyete Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Sosyete Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Ev Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Ev Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Mantı Nasıl Yapılır?

Hazır Mantı Nasıl Yapılır?

Güncel

Patates Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Patates Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuklu Sosyete Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Sosyete Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kozalak Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Kozalak Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Sivas Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Sivas Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Saçaklı Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Saçaklı Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Nohutlu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Nohutlu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Çıtır Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Çıtır Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Etli Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Etli Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Kızarmış Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Kızarmış Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Azeri Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Azeri Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Börek Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Börek Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Yağ Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Yağ Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Sulu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Sulu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Kıymasız Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Kıymasız Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Gül Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Gül Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Çerkez Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Çerkez Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

İçli Mantı Tarifi ve Malzemeleri

İçli Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Sosyete Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Sosyete Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Tepsi Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Tepsi Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Şiş Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Şiş Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Mantının Yanına Ne Gider?

Mantının Yanına Ne Gider?

Üçgen Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Üçgen Mantı Tarifi ve Malzemeleri