Patatesli Mantı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Patatesli Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Mantı, patates ile hamurun birbiriyle iç içe bambaşka bir enfes tat oluşturulmasıyla elde edilen mantı türüdür. Patatesin besin değerleriyle sağlık bakımından da apayrı bir katkı sağlayan gıdadır. Herkesin iştahla yiyebileceği patatesli mantı sofralar için farklı bir seçenektir. Dikkat edilmesi gereken nokta patatesin taze olarak seçimidir. Patatesli mantı tokluk hissi uyandırır. Oldukça lezzetli olan bu besin maddesini tek öğün olarak da sunsanız bayağı doyurucu bir etkiye sahip olacaktır. Patatesin ve tahıl ürünü olan unun içerisindeki besin değerlerinin yüksek olması ile vücuda vitamin ve minerallerin girişini sağlayarak sağlık açısından oldukça faydalı bir besin olma özelliğine sahiptir.


Patatesli mantı için gerekli malzemeler



Hamuru için

  • 7 bardak un
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 2 yumurta
  • Aldığı kadar su

İç harcı için

  • 3 adet büyük boy patates
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı

Sosu için
  • 6 kaşık zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı kuru nane

Patatesli mantı nasıl yapılır?

Patatesler yıkanarak kabuklu halde tencereye alınarak içerisine yeteri miktarda su eklenip haşlamaya bırakılır. Haşlanan patatesler soyulup ezme yöntemiyle belirli kıvama getirilir. Soğan ince kıyılıp doğranarak az miktarda zeytinyağında kavrulur. Soğanın içerisine püre haline getirilen patatesler eklenir. Üzerine kırmızı toz biber, tuz, karabiber de eklenerek karıştırılarak kısa süreliğine pişirilip soğumaya bırakılır. Daha sonra yumurta, tuz derin bir kap içine alınarak karıştırılır. Sonrasında un ve su eklenir. Bu karışım hamur haline gelene yoğurulur ve üzerine şeffaf bir jelatin kapatılarak dinlendirilir. Diğer yandan dinlendirilen hamur büyük bezeler halinde alınan hamur oklava yardımıyla daire şeklinde açılır. Uzun şerit olarak bıçak yardımıyla kesilir. Sonrasında bu şeritler kare olarak kesilip küçük parçalara ayrılır. Bu ince açılmış kare hamur parçalarının içerisine çok az miktarda hazırlanan patates koyularak köşeleri kapatılacak şekilde büzülür. Her yapılan mantı unlanmış tepsiye düzgün bir şekilde dizilir. Tepsinin unlu olmasının sebebi hamurun tepsiye yapışmasını engellemektir. Bir tencere içerisine 1 litre su koyulup kaynamaya başlayınca tuz ve mantılar eklenir. Haşlanan mantılar soğuk sudan geçirilerek kevgir eşliğinde süzülmeye bırakılır. Diğer taraftan zeytinyağı ve nane kavrulur. Süzülen mantılar servis tabağına alınarak üzerine yoğurt dökülür. Bunun üzerine de zeytinyağlı nane sosu dökülerek leziz görünümüyle sunuma hazır hale getirilir.

Afiyet olsun.

Patatesli Mantı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Mantı Kaç Kalori?

Mantı Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

İtalyan Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

İtalyan Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Sinop Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Sinop Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Dondurulmuş Mantı Nasıl Pişirilir?

Dondurulmuş Mantı Nasıl Pişirilir?

Patatesli Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Kıymasız Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Kıymasız Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Nohutlu Tavuklu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Nohutlu Tavuklu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mantı Pişirme Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Pişirme Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yoğurtlu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Üçgen Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Üçgen Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Çıtır Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Çıtır Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Pratik Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Pratik Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Arnavut Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Arnavut Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Özbek Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Özbek Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Boşnak Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Boşnak Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Milföy Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Milföy Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Milföy mantı, milföy mantı en az el açması mantı kadar lezzetli olan mantı çeşitlerinden biridir. Fakat el açması mantıkla göre çok daha pratik olan bir tariftir. Ha[...]

Patatesli Sosyete Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Sosyete Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Sosyete Mantısı, bu mantıyı duymayan yoktur diye düşünüyorum. Genellikle pek çok restoranda sosyete mantısı hazırlanmaktadır. Yapımı oldukça basit olan so[...]

Çerkez Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Çerkez Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Çerkez mantısı, iç harcında patates kullanılan yöresel bir mantı türüdür. Adını Çerkezler tarafından yapıldığı için bu şekilde almıştır. Aynız zamanda hın[...]

Sivas Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Sivas Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Sivas mantısı patatesli hingel olarak da bilinen yerel bir lezzettir. Herkesin rahatlıkla hazırlayabileceği bir mantı türü olarak karşımıza çıkan bu lezzeti evde rahat[...]

Saçaklı Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Saçaklı Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Saçaklı mantı, Balıkesir yöresinde oldukça sık yapılan bir tariftir. Bunun özelliği hamurun suyu dökülünce iyice yumuşatılıyor, hamur kuru kalmıyor. Mantının en [...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6