Yufka Mantısı Tarifi ve Malzemeleri
11 Temmuz 2024

Yufka Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Mantısının Tanımı

Yufka mantısı, farklı lezzetler arayanlar için geleneksel mantıya alternatif olarak sunulan bir yemektir. Bu mantı çeşidinde hamur yufka haline getirilir ve pişirildikten sonra sos ile sunulur. Ağızda eriyen dokusuyla tadı oldukça beğenilen bu lezzet, özellikle yufkanın ince açılmasıyla öne çıkar. Yufka pişirildikten hemen sonra sıcak bir şekilde üst üste konularak kesilmemelidir. Çünkü yufka yarım pişirildiği için hamur etkisi sıcakken devam etmektedir. Kesilen yufkaların birbirine yapışmaması için soğuduktan sonra kesilmesi, yufka mantısının lezzetini daha da artıracaktır.

Yufka Mantısı İçin Gerekli Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yeterli miktarda su

Sosu İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 kâse yoğurt
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
  • 3 diş sarımsak

Yufka Mantısının Yapılışı

Derin bir kap içerisine yumurta, tuz, un ve yeterince su koyularak iyice yoğrulur ve hamur elde edilir. Bezeler halinde alınan hamur, oklava yardımıyla ince bir şekilde açılır. Hazırlanan yufkalar sacda yarım halde pişirilir ve ufak boyutlarda kare şeklinde kesilerek servis tabağına dizilir. Ardından tereyağı pembeleşene kadar kızartılarak parçalanmış yufkaların üzerine sıcakken dökülür. Yoğurt ayrı bir kapta çırpılır ve içerisine ezilen sarımsaklar eklenerek karıştırılır. Bu yoğurt sosu tereyağlı yufkaların üzerine dökülür. Ardından sıvı yağ içerisinde kırmızı toz biber kavrulur. Bu işlem bittikten sonra yoğurdun üzerine az miktarda gezdirilerek leziz bir sunum ile yufka mantısı sofralarda yerini alır.

Ekstra Bilgiler

Yufka mantısının lezzetini artırmak için yufkaların ince açılmasına dikkat edilmelidir. Ayrıca, sosun malzemeleri özenle seçilmeli ve yufkaların üzerine dökülürken sıcak olmasına özen gösterilmelidir. Yoğurt sosunun içerisine biraz tuz eklemek, lezzeti daha da yoğunlaştıracaktır. Yufka mantısını servis ederken yanında taze nane veya maydanoz ile süsleyerek şık bir sunum yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Songün

10 Temmuz 2024 Çarşamba

Yufkaların üst üste konulup sıcakken kesilmemesi gerektğini öğrendiğimde şaşırdım; bu şekilde hamurun etkisi devam ediyormuŞ? Soğuduktan sonra kesmek neden bu kadar önemlidir?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Songün, yufkaların sıcakken kesilmemesi gerektiğini öğrendiğinizde şaşırmanız doğal. Sıcak yufkalar henüz tam anlamıyla yapısını kazanmadığı için kesildiğinde hamur yapısı bozulabilir ve istenilen şekilde dilimlenmesi zor olabilir. Soğuduktan sonra kesmek, yufkanın daha katı ve dayanıklı olmasını sağlar, bu da kesme işlemini daha kolay ve düzenli hale getirir. Bu yüzden soğuduktan sonra kesmek önemlidir.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tavuklu Sosyete Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Sosyete Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Mercimekli Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Mercimekli Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Nohutlu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Nohutlu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Özbek Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Özbek Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çıtır Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Çıtır Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kuru Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Rus Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Rus Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Gürcü Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Gürcü Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Kayseri Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Kayseri Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Pratik Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Pratik Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Pişirme Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Pişirme Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Kızarmış Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Kızarmış Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Çorum Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Çorum Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Azeri Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Azeri Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Çin Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Çin Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı İçi Tarifi ve Malzemeleri

Mantı İçi Tarifi ve Malzemeleri