Mantı Böreği Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Mantı Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Mantı böreği; Mantı böreğine ayrıca sosyete mantısı da denir. Çok kolay ve çok lezzetli bir tariftir ve yaparken de hiç zorlanmayacaksınız. Çok besleyici bir yiyecek olduğu için çocuklarınıza güvenle yedirebilirsiniz.


Mantı böreği için gerekli malzemeler

  • 4 adet yufka
  • 400 gram yağlı kıyma
  • Bir adet büyük boy soğan
  • Bir adet kapya biber
  • Bir tutam maydanoz
  • Yeterince tuz ve karabiber

Yufkalarını ıslatmak için

  • Yarım fincan zeytinyağı
  • Bir fincan su

Üzeri için

  • 2 su bardağı süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Tereyağı
  • Yeterince Kırmızı pul biber
  • Yeterince nane

Mantı böreği nasıl yapılır?

İlk önce kıymayı yapışmaz tavaya koyun. İçine biraz zeytinyağı ekleyin ve kavurmaya başlayın. Kıymanın rengi dönmeye başlayınca, küp-küp doğranmış soğanı ve küp-küp dğranmış kapya biberini ekleyin. Hepsini birlikte kavurmaya devam edin. Kıyma iyice kavrulunca tuz, karabiberi de ekleyip karıştırın. İnce doğranmış maydanozları ekleyip ocaktan alın ve bir kenarda soğumaya bırakın.

Yufkaları 4 parçaya bölün. Yarım fincan zeytinyağı ve bir fincan suyu karıştırın. Bölünmüş yufkaların üzerine bu yağlı karışımdan yeterince gezdirin. Geniş kısmına kıymalı harçtan bir çorba kaşığı kadar yayın. Geniş kısmından başlayarak rulo yapın ve gül böreği şeklinde kıvırın ve yağlı kâğıt serili tepsiye dizin. Tüm yufka parçalarına aynı işlemi tekrarlayın. Kalan zeytinyağlı karışımı böreklerin üzerine gezdirin. Börekler iyice kızarana kadar pişirin. Yoğurdu ezip, içine biraz tuzla dövülmüş sarımsakları ekleyip karıştırın. Pişmiş börekleri uygun bir servis tabağına alın. Pişen böreklerin üzerine sarımsaklı yoğurttan koyup, yoğurdun üzerine de tereyağında yakılmış kırmızı pul biber ve nane sosundan döküp sıcak sıcak servis edin.

Afiyet olsun.

Mantı Böreği Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Çerkez Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Çerkez Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Dondurulmuş Mantı Nasıl Pişirilir?

Dondurulmuş Mantı Nasıl Pişirilir?

Mantı Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Tepsi Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Tepsi Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Şiş Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Şiş Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mantı Kaç Kalori?

Mantı Kaç Kalori?

Güncel

Mantı Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mantı Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Ev Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Ev Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Mercimekli Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Mercimekli Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Boşnak Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Boşnak Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Sosyete Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Sosyete Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Sivas Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Sivas Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Mantı Tarifi ve Malzemeleri

İçli Mantı Tarifi ve Malzemeleri

İçli Mantı Tarifi ve Malzemeleri

İçli Mantı, farklı iç harçlarla ve çeşitli baharatlarla tatlandırılan içli mantı Türk mutfağının en leziz ve sevilerek tüketilen bir hamur çeşididir. Mantı Ülk[...]

Mantı Sosları Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Sosları Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Sosları, mantıyı mantı yapan en önemli unsurlardan biridir ve mantı yemeğinin vazgeçilmezidir. Salçalı mantı sosu ise herkesin çok sevdiği ve en çok tercih ett[...]

Fırınlanmış Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Fırınlanmış Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Fırınlanmış Mantı, Fırınlanmış mantı Türk mutfağının özel yemeklerinden bir tanesidir. Bir kez hazırladıktan sonra derin dondurucuda bekletip istediğimiz zaman ha[...]

Tavuklu Sosyete Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Sosyete Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Sosyete Mantısı, Mantı sevenler için çok pratik ve lezzetli bir tariftir. Özellikle hamur açmakla uğraşamayan zamanı kısıtlı bayanların fazla zamanını almad[...]

Arnavut Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Arnavut Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Arnavut Mantısı, Lezzetiyle dillerden düşmeyen fakat yapılışının zahmetli oluşu nedeni ile kişilerin yapmaktan çekindiği mantı çeşitlerinden biri de Arnavut mantıs[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6