Mercimekli Mantı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Mercimekli Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Mercimekli mantı, misafirleri şaşırtmayı seven hanımların son zamanlardaki gözdesi. İtiraf etmeliyim ki tadı ilk yendiğinde tüm mantı sevenlere biraz farklı gelecektir tıpkı bana olduğu gibi. Hazırlamak bir Kayseri mantısı hazırlamak kadar zor olsa da ama bir Kayserili olarak benden tam puan aldığını söylemeden edemeyeceğim. Kayseri demişken bu mantı da Kütahya ilimize ait.


Mercimekli mantı için malzemeler



Hamuru için

  • 2 yumurta
  • 3 su bardağı un
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1 fiske tuz

İç malzemesi için

  • 1 su bardağı mercimek
  • 1 adet orta boy soğan
  • Yarım demek maydanoz
  • Tuz, karabiber, pul biber

Sosu için
  • Pul biber ve tereyağı

Üzeri için
  • 3 su bardağı yoğurt
  • 2 su bardağı et suyu (Sıcak)
  • Birkaç diş Sarımsak

Mercimekli Mantı Nasıl Yapılır?

Bir kaba unu ve tuzu koyup karıştırın. Ortasını açın ve yumurtaları kırın. Elinizle karıştırmaya devam edin. Ilık suyla yoğurun ve hamur haline getirin. Yoğurduktan sonra üzerini nemli bir bezle örtüp 30-45 dakika dinlendirin. Bu arada mercimeğin üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlayın. Soğanı ince ince kıyıp pembeleşinceye kadar yağda kavurun. Pembeleşen soğanlara haşlanmış mercimeği de ekleyerek beraberce tekrar kavurun. Tuz, pul biber ve karabiberi ekleyip kavurmaya devam edin. Ocaktan alın. Maydanozlar ince ince doğrayın ve ocaktan aldığınız karışıma ekleyin. Tekrar karıştırıp soğumaya bırakın.

Hamuru iki eşit parçaya ayırıp merdaneyle açın. Yufkaları kare biçiminde kesin. Kareler küçük olmasın. Karelerin ortalarında mercimekli harcı koyup zarf şeklinde kapatın. Tüm hamurlar için aynı işlemi yapın.

Mantıları dilerseniz fırında, dilerseniz tavada kızartın. Ben fırında tercih ediyorum. Fırından çıkan mantıların ilk sıcağı çıktıktan sonra üzerine sarımsak ve et suyu kattığımız yoğurdu dökün. Daha sonra da tereyağıda yaktığınız naneleri mantıların üzerinde gezdirin. Enfes bir lezzetle baş başasınız.

Afiyet olsun.

Mercimekli Mantı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Hazır Mantı Nasıl Yapılır?

Hazır Mantı Nasıl Yapılır?

Popüler İçerikler

Mantı Kaç Kalori?

Mantı Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Mercimekli Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Mercimekli Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Fırınlanmış Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Fırınlanmış Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Dondurulmuş Mantı Nasıl Pişirilir?

Dondurulmuş Mantı Nasıl Pişirilir?

Tavuklu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Üçgen Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Üçgen Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

İtalyan Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

İtalyan Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mantı Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yağ Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Yağ Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Sivas Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Sivas Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Sosyete Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Sosyete Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Börek Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Börek Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Sosları Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Sosları Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Mantı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Mantı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kavurma Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Kavurma Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Kayseri Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Kayseri Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Gürcü Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Gürcü Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Gürcü mantısı, özellikle küçük boyda mantı yapmayı sevmeyen ya da yapmakta zorlanan kişilere tavsiye edebileceğimiz lezzetli bir mantıdır. Aslında Gürcistan mutfağ[...]

Patates Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Patates Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Patates mantısı, bu mantı çeşidi patates ile yapılan fakat oldukça lezzetli hafif bir yemek tarifidir. Beş çaylarında sabah kahvaltılarında brançlarda akşam yemekleri[...]

Sosyete Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Sosyete Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Sosyete mantısı, diğer bir adıyla gül mantısı hazırlanması kolay olan bir yemektir. Pek çok kişi sosyete mantısı ana yemek olarak düşünmese de aslında ana yemektir[...]

Cevizli Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli mantı tarifi, Mantı yemeği farklı isimler ile de anılsa da her yörede her mutfakta olan ve her çeşidi yapılan bir yemektir. Sonucunda hamur içerisine et, kıyma b[...]

Mantı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Çorbası, çok eski zamanlardan beri yapılan yöresel bir yemek çeşidimizdir. Çukurova yöresine özgü bir yemektir. Hatta yüzük çorbası olarak adlandırılır. Y�[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6