Mantı Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri
05 Temmuz 2024

Mantı Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Çeşitleri

Mantı, özel günler, davetler veya düğünler gibi çeşitli etkinliklerde sıkça tercih edilen lezzetli bir yemektir. Yapımı ne kadar zahmetli olsa da, sonunda elde edilen tat, yapılan tüm çabalara değmektedir. Eğer siz de mantı yemekten hoşlanıyor ve farklı mantı tarifleri arıyorsanız, aşağıda verilen mantı çeşitlerine göz atmanızı öneririz.

Sıkma Mantı İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 tane yumurta
  • 1/2 çay bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 çorba kaşığı un

Sıkma Mantı Nasıl Yapılır?

Sıkma mantı için öncelikle derin bir karıştırma kabı alın ve içerisine un ilavesi yaparak ortasını havuz şeklinde açın. Açılan unun ortasına verilen malzemeleri ekleyip yavaş yavaş yoğurmaya başlayın. Kulak memesi kıvamına gelen hamurun üzerine nemli bir bez örtün ve birkaç dakika dinlendirin. Hamur dinlendikten sonra tezgahın üzerine un serpiştirin ve yoğrulmuş hamuru tezgahın üzerine alın. Hamuru çok ince olmayacak şekilde oklava veya merdane ile açın. Açılmış olan hamuru küçük kareler şeklinde kesin ve iki ucunu hafif şekilde birleştirip fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış olan fırında mantıları hafif şekilde kızarana dek pişirin. Yaklaşık 185 derecelik fırında kızartılan hamurları fırından alın ve soğuması için bir kenara kaldırın. Hazırlanmış olan mantıyı hemen tüketmeyecekseniz buzdolabı poşetine alıp buzluğa kaldırın. Hemen tüketecekseniz mantıyı tavuk suyu veya normal su ile haşlayıp servis yapabilirsiniz. Arzu ederseniz üzerine haşlanmış tavuk eti, sarımsaklı yoğurt veya tereyağı gezdirip sunum yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Yoğurtlu Mantı İçin Gerekli Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1 tane yumurta
  • 1 çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 300 gr kıyma
  • Tuz, karabiber ve kırmızı pul biber
  • 4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 kase yoğurt

Yoğurtlu Mantı Nasıl Yapılır?

Yoğurtlu mantı için unu bir karıştırma kabının içerisine alın ve orta kısmını kenarlarına doğru itip açın. Açılan unun orta kısmına su ve tuz ilavesi yapıp biraz sert olacak şekilde yoğurun. Yoğrulan hamurun üzerine nemli bir bez örtün veya ağız kısmına poşet geçirip birkaç dakika bekletin. Hamur bir kenarda beklerken bu arada mantının iç harcını hazırlayabilirsiniz. Bunun için kıymayı bir kasenin içerisine alın ve üzerine baharatları ekleyip karıştırın. Kuru soğanı kıymalı harcın üzerine rendeleyin ve yoğurun. Hazırlanmış olan kıymalı iç harcı bir kenara alın ve tezgahın üzerine un serpiştirin. Hamuru tezgahın üzerine alıp oklava ile açın. İnce olacak şekilde açılan hamuru küçük kareler şeklinde kesin ve orta kısımlarına hazırlanmış olan iç harçtan ekleyip katlayın. Katlaması için hamurun dört ucunu orta kısma getirip birleştirin. Hazırlanmış olan mantıları kaynar su ile birkaç taşım kaynatın ve kevgir ile suyunu süzüp servis tabaklarına alın. Diğer taraftan yoğurdu bir kaseye alın ve içerisine sarımsak rendeleyip karıştırın. Hazırlanmış olan mantıların üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin. Tereyağını bir tavaya alın ve eritip üzerine pul biber ekleyin ve sarımsaklı yoğurdun üzerine hafif şekilde gezdirip sunum yapın.

Afiyet olsun.

Patatesli Mantı İçin Gerekli Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1 tane yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yeteri kadar su
  • 3 tane orta boy patates
  • 1 şeker kaşığı kırmızı pul biber
  • 100 gr tereyağı + toz kırmızı biber

Patatesli Mantı Nasıl Yapılır?

Unu bir karıştırma kabının içerisine alın ve orta kısmına verilen yumurta ile tuz ilavesini yapın. Üzerine hafif şekilde su ilavesi yapın ve kulak memesi kıvamında bir hamur oluşturun. Hazırlanmış olan hamuru un serpiştirilmiş tezgahın üzerine alıp merdane veya oklava yardımı ile açın. Açılan hamuru kareler şeklinde kesin. Diğer taraftan haşlanmış olan patatesi bir çatal veya patates ezici ile açıp içerisine tuz ve kırmızı pul biber ilavesi yapın. İç harcı karıştırın ve kareler şeklinde kesilmiş olan hamurların içerisine birer şeker kaşığı ölçüsünde ekleyin ağız kısımlarını bükün. Hazırlanmış olan mantıları kaynar suyun içerisinde birkaç taşım kaynatın ve tereyağını iyi şekilde kızdırıp pul biber ile renklendirin. Ardından hazırlanmış olan yağı patatesli mantıların üzerine gezdirip sunum yapın.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Mantı Nasıl Haşlanır?

Mantı Nasıl Haşlanır?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Arnavut Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Arnavut Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Mantı Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Mantı Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Sini Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Sini Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çerkez Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Çerkez Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mantı Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tepsi Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Tepsi Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Etli Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Etli Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Mantı Tarifi ve Malzemeleri