Mantı Çeşitleri

Mantı Çeşitleri

Mantı çeşitleri, özel günler, davetler veya düğünler de aranan yemeklerden bir tanesi de mantıdır. Yapılması her ne kadar meşakkatli olsa da lezzeti yapılan bütün uğraşlara değmektedir. siz de mantı yemekten zevk alıyor ve farklı mantı tarifleri arıyorsanız verilen mantı çeşitlerine göz atmanızı öneririz.

Sıkma Mantı İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 tane yumurta
  • 1/ çay bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 12 çorba kaşığı un

Sıkma Mantı Hazırlanışı

Sıkma mantı için öncelikle derin bir karıştırma kabı alın ve içerisine un ilavesine yapıp orta kısmını havuz şeklinde açın. Açılan unun ortasına verilen malzemeleri ilave edip yavaş yavaş yoğurmaya başlayın. Kulak memesi kıvamına gelen hamurun üzerine bir nemli bez örtün ve birkaç dakika kadar dinlendirin. Hamur dinlendikten sonra tezgahın üzerine un serpiştirin ve yoğrulmuş olan hamuru tezgahın üzerine alın. Hamuru çok ince olmayacak şekilde oklava veya merdane ile açın. Açılmış olan hamuru küçük kareler şeklinde kesin ve iki ucunu hafif şekilde birleştirip fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış olan fırında mantıları hafif şekilde kızarana dek pişirin. Yaklaşık 185 derecelik fırında kızartılan hamurları fırından alın ve soğuması için bir kenara kaldırın. Hazırlanmış olan mantıyı eğer hemen tüketmeyecek iseniz buzdolabı poşetine alın ve buzluğa kaldırın. Eğer hemen tüketecek iseniz mantıyı tavuk suyu veya normal su ile haşlayıp servis yapabilirsiniz. Arzu ederseniz üzerine haşlanmış tavuk eti, sarımsaklı yoğurt veya tereyağı gezdirip sunum yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Yoğurtlu Mantı İçin Gerekli Malzemeler

  • 3 su bardağı dolusu un
  • 1 tane yumurta
  • 1 çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 300 gr kıyma
  • Tuz, karabiber ve kırmızı pul biber
  • 4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 kase yoğurt

Yoğurtlu Mantı Hazırlanışı

Yoğurtlu mantı için unu bir karıştırma kabının içerisine alın ve orta kısmını kenarlarına doğru itip açın. Açılan unun orta kısmına su ve tuz ilavesi yapıp biraz sert olacak şekilde yoğurun. Yoğrulan hamurun üzerine nemli bir bez örtün veya ağız kısmına poşet geçirip birkaç dakika bekletin. Hamur bir kenarda beklerken bu arada mantının iç harcını hazırlayabilirsiniz. Bunun için kıymayı bir kasenin içerisine alın ve üzerine baharatları ilave edip karıştırın. Kuru soğanın kıymalı harcın üzerine rendeleyin ve yoğurun. Hazırlanmış olan kıymalı iç harcı bir kenara alın ve tezgahın üzerine un serpiştirin. Hamuru tezgahın üzerine alıp oklava ilave açın. İnce olacak şekilde açılan hamuru küçük kareler şeklinde kesin ve orta kısımlarına hazırlanmış olan iç harçtan ilave edip katlayın. Katlaması için hamurun dört ucunu orta kısma getirip birleştirin. Hazırlanmış olan mantoları kaynar su ile birkaç taşım kaynatın ve kevgir ile suyunu süzüp servis tabaklarına alın. Diğer taraftan yoğurdu bir kaseye alın ve içerisine sarımsak rendeleyip karıştırın. Hazırlanmış olan mantıların üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin. Tereyağını bir tavaya alın ve eritip üzerine pul biber gezdirin ve sarımsaklı yoğurdun üzerine hafif şekilde gezdirip sunum yapın. Afiyet olsun.

Patatesli Mantı İçin Gerekli Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1 tane yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yeteri kadar su
  • 3 tane orta boy patates
  • 1 şeker kaşığı kırmızı pul biber
  • 100 gr tereyağı + toz kırmızıbiber

Patatesli Mantı Hazırlanışı

Unu bir karıştırma kabının içerisine alın ve orta kısmına verilen yumurta ile tuz ilavesini yapın. Üzerine hafif şekilde su ilavesi yapın ve kulak memesi kıvamın da bir hamur oluşturun. Hazırlanmış olan hamuru un serpiştirilmiş tezgahın üzerine alıp merdane veya oklava yardımı ile açın. Açılan hamuru kareler şeklinde kesin. Diğer taraftan haşlanmış olan patatesi bir çatal veya patates ezici ile açıp içerisine tuz ve kırmızı pul biber ilavesi yapın. İç harcı karıştırın ve kareler şeklinde kesilmiş olan hamurların içerisine birer şeker kaşığı ölçüsünde ilave edin ağız kısımlarını bükün. Hazırlanmış olan mantıları kaynar suyun içerisin de birkaç taşım kaynatın ve tereyağını iyi şekilde kızdırıp pul biberi ile renklendirin. Ardından hazırlanmış olan yağı patatesli mantıların üzerine gezdirip sunum yapın. Afiyet olsun…

Son Güncelleme : 06.12.2018 11:03:59
Mantı Çeşitleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Mantı Çeşitleri Yorumları

şifre Kırmızı sayı

0 Yorum Yapılmış "Mantı Çeşitleri"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Mantının Yanına Ne Gider
Mantının Yanına Ne Gider
Mantının yanına ne gider, Mantı başlı başına bir öğündür tek başına dahi yemek masallarının baş tacıdır. Benim şahsi tercihin mantı ve yanına bol yeşillikli bir mevsim salatası yeterlidir. Ama siz diyorsanız ki benim misafirin var ve onları en iyi ş...
Dondurulmuş Mantı Nasıl Pişirilir
Dondurulmuş Mantı Nasıl Pişirilir
Dondurulmuş mantı nasıl pişirilir, mantı bir çok ev hanımları yapılması zor olan bir yemek olarak görürler. Aslında mantı yapmak hamur yoğrulduktan sonra gerisi oldukça keyif veren bir yemek yapımıdır. Bir çok kişinin mantıyı hazır aldığı bilinir. Oy...
Mantı Nasıl Haşlanır
Mantı Nasıl Haşlanır
Mantı nasıl haşlanır, Mantı hemen hemen herkesin severek yediği yöresel bir yemek çeşididir. En lezzetli mantı adıyla ün kazanmış olan Kayseri de ilimizde yapılmaktadır. Kayseri mantısı çok fazla özen ve zahmet gerektirmektedir. Mantı Kayseri de tüm ...
Mantı Sosu
Mantı Sosu
Mantı yemeği, Kayseri yöresine ait olan ve Türkiye'nin istisnasız her ilinde sevilerek yapılan bir yemek çeşididir. Mantıdan kısaca bahsedecek olursak; temel olarak hamur ve kıymadan oluşan bir yemektir. Mantı sosu ise mantıyı mantı yapan şeydir. So...
Kavurma Mantı Tarifi
Kavurma Mantı Tarifi
Kavurma Mantı Tarifi, mantı özellikle Türk mutfağında sıkça kullanılan ve yemeklerin baş tacı olan hamur işi yemeklerinden birisidir. Büyük küçük herkesin severek yediği mantı genellikle sarımsaklı yoğurt ve üzerine naneli kırmızı pul biber yakılarak...
Kıymasız Mantı
Kıymasız Mantı
Kıymasız mantı, et sevmeyenler için alternatif lezzetlerden bir tanesi de kıymasız mantı dır. Bana sorarsanız ben tabi ki kıymalı yapılan mantıyı tercih ederim ama bu da onun kadar lezzetli bir tarif emin olun. Aslında mantı pek çok şekilde yapılabil...
Azeri Mantısı
Azeri Mantısı
Azeri Mantısı, Mantı çeşitlerinden biri olan ve birçok kişi tarafından tercih edilen mantı türlerinden biri de Azeri mantısıdır. Yapılışı şu şekildedir; Malzeme Listesi2-2,5 su bardağı un 1 adet yumurta 1 tatlı kaşığı tuzBir miktar su İç Harcı;250 gr...
Mantı Kaç Kalori
Mantı Kaç Kalori
Mantı kaç kalori, genellikle beyaz undan yapılır, mantı hem sağlığımıza kayıp vermekte hem de kilo alımına yol açmaktadır. Yediden yetmişe herkes tarafından çok fazla sevilen mantıdan vazgeçilememektedir. Rejim yaparak kilolarını denetim altına alan...
Mantı Sosları
Mantı Sosları
Mantı Sosları, mantıyı mantı yapan en önemli unsurlardan biridir ve mantı yemeğinin vazgeçilmezidir. Salçalı mantı sosu ise, herkesin çok sevdiği ve en çok tercih ettiği mantı sosudur. Sizde bu sos tarifi ile usta şeflerin hazırladığı lezzette man...
Fırında Mantı
Fırında Mantı
Fırında Mantı, Lezzetli oluşuyla mutfakların vazgeçilmezi olan mantı birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Mantı özellikle Kayseri ve Sivas gibi illerimizle anılmakta ve yöre halkı tarafından çok sık yapılmaktadır. Lezzetli olduğu kadar yapılış...
Arnavut Mantısı
Arnavut Mantısı
Arnavut Mantısı, Lezzetiyle dillerden düşmeyen fakat yapılışının zahmetli oluşu nedeni ile kişilerin yapmaktan çekindiği mantı çeşitlerinden biri de Arnavut mantısı'dır. Arnavut mantısını diğer mantı çeşitlerinden ayıran özellik mantıların iri olmas...
Sosyete Mantısı
Sosyete Mantısı
Sosyete mantısı, diğer bir adıyla gül mantısı hazırlanması kolay olan bir yemektir. Pek çok kişi sosyete mantısı ana yemek olarak düşünmese de aslında ana yemektir. Sosyete mantısı gerek ara sıcak olarak gerekse ana yemek olarak hazırlanabilir. Ha...

 

Mantının Yanına Ne Gider
Dondurulmuş Mantı Nasıl Pişirilir
Mantı Nasıl Haşlanır
Mantı Sosu
Kavurma Mantı Tarifi
Kıymasız Mantı
Azeri Mantısı
Mantı Kaç Kalori
Mantı Sosları
Fırında Mantı
Arnavut Mantısı
Sosyete Mantısı
Kızarmış Mantı
Mantı Hamuru
Mantı Çeşitleri
Hazır Yufkadan Mantı
İtalyan Mantısı
Hazır Mantı Nasıl Yapılır
Mantı Salatası
Kayseri Mantısı
Özbek Mantısı
Mantı Haşlama
Yalancı Mantı
Fırınlanmış Mantı
Sivas Mantısı
Rus Mantısı
Sulu Mantı
Patatesli Sosyete Mantısı
Salçalı Mantı
İçli Mantı
Popüler İçerik
Kızarmış Mantı
Kızarmış Mantı
Kızarmış Mantı, Lezzetiyle dillerden düşmeyen ve birçok kişi tarafında tercih edilen mantı çeşitlerinden biri de kızarmış mantıdır. Kızarmış mantı tar...
Mantı Hamuru
Mantı Hamuru
Mantı hamuru, diğer mantılardan başlıca farkı ortaya çıkarır. Mantı bohça şeklinde şekillendirildiği benzeri, yufkası tam kare olarak da kesilir. İçi ...
Hazır Yufkadan Mantı
Hazır Yufkadan Mantı
Hazır yufkadan mantı, sosyete mantısı olarak da bilinir. Bir diğer adı da gül böreğidir. Ne dersiniz, yapımı Kayseri mantısına göre oldukça zahmetsi...
İtalyan Mantısı
İtalyan Mantısı
İtalyan mantısı, diğer bir isminde ravioli olan italyan mantısı gerçekten çok lezzetlidir. Tabi ki bizim mantımıza göre çok farklılıklar göstermektedi...
Hazır Mantı Nasıl Yapılır
Hazır Mantı Nasıl Yapılır
Hazır mantı Nasıl yapılır, hazır mantı, mantı severlerin fakat yapmaya zamanı ve el becerisi olmayanların kurtuluşudur. Yapımı çok kolay bir mantı çeş...
Mantı Salatası
Mantı Salatası
Mantı salatası; mantı kayseri yöresine ait geleneksel bir hamur işidir. Mantı ile birden çok yemek yapılmaktadır. Mantı yemekleri çok sevilerek yenili...
Kayseri Mantısı
Kayseri Mantısı
Kayseri mantısı, Kayseri yöresinin çok güzel bir yemeğidir. Kayseri mantısı herkes tarafından çok sevilen bir yemek çeşididir. Mantı hamur işi mucize...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Mantının Yanına Ne Gider
Dondurulmuş Mantı Nasıl Pişirilir
Mantı Nasıl Haşlanır
Mantı Sosu
Kavurma Mantı Tarifi
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Nisan - 2019