Milföy Mantı Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Milföy Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Milföy Mantı

Milföy mantı, en az el açması mantı kadar lezzetli olan, ancak daha pratik bir şekilde hazırlanan bir mantı çeşididir. Hamur açmaya zamanı olmayanlar veya hamur açmayı beceremeyenler için ideal bir tariftir.

Milföy Mantı Yapımı İçin Gerekli Malzemeler

  • Bir paket milföy hamuru
  • İki yüz gram kıyma
  • Bir çay kaşığı kırmızı pul biber
  • Bir adet kuru soğan
  • Bir kase yoğurt
  • İki-üç diş sarımsak
  • İki yemek kaşığı tereyağı
  • Bir tatlı kaşığı salça
  • Tuz

Milföy Mantı Nasıl Yapılır?

Milföy mantının yapımı için ilk olarak iç harcı hazırlanır. İç harç için bir adet soğan rendelenir ve suyu sıkılır. Rendelenmiş soğan bir kaba alınarak üzerine iki yüz gram kıyma eklenir. Bir çay kaşığı pul biber ve damak tadınıza göre tuz ilave edilerek iyice karıştırılır. Ardından milföy hamuru tezgah üzerine alınır ve merdane yardımı ile hafifçe açılır. Her bir milföy hamuru kare şeklinde kesilir. Her bir karenin içine nohut büyüklüğünde kıymalı harç konulur ve bohça şeklinde kapatılır. Tüm milföyler bu şekilde hazırlandıktan sonra yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine dizilir ve önceden ısıtılmış 175 derece fırına verilir. Üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Üzeri kızarınca fırından alınır.

Yoğurt sosu için bir kase yoğurt içine iki-üç diş ezilmiş sarımsak ve bir miktar tuz eklenir ve iyice karıştırılır. İki yemek kaşığı tereyağı bir tavaya alınır. Üzerine bir tatlı kaşığı salça eklenerek kavrulur. Mantılar servis tabağına alınır. Üzerine önce yoğurtlu sos dökülür, ardından kavrulmuş salça ve tereyağı eklenerek servis edilir.

Ekstra Bilgiler ve İpuçları

Milföy mantı yaparken milföy hamurunun çözülmesine dikkat edilmelidir. Hamur çok yumuşamadan işleme başlanmalıdır. Ayrıca, iç harcı hazırlarken soğanın suyu mutlaka sıkılmalıdır, aksi takdirde harç sulanarak milföy hamurunun içerisine yerleştirildiğinde hamurun çok yumuşamasına neden olabilir.

Milföy mantıyı daha lezzetli hale getirmek için üzerine nane, kekik veya sumak gibi baharatlar ekleyebilirsiniz. Ayrıca, yoğurtlu sosun üzerine tereyağında kızdırılmış toz kırmızı biber de eklenebilir.

Milföy mantı, pratikliği ve lezzeti ile özellikle zaman sıkıntısı çekenler için mükemmel bir seçenektir. Geleneksel mantıya alternatif olarak, hızlı ve kolay bir şekilde hazırlanabilir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yağ Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Yağ Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Rus Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Rus Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Fırınlanmış Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Fırınlanmış Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Dondurulmuş Mantı Nasıl Pişirilir?

Dondurulmuş Mantı Nasıl Pişirilir?

Güncel

Mantı Kaç Kalori?

Mantı Kaç Kalori?

Güncel

Mantı Sosları Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Sosları Tarifi ve Malzemeleri

Şiş Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Şiş Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Pratik Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Pratik Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Azeri Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Azeri Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Boşnak Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Boşnak Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Tepsi Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Tepsi Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Çerkez Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Çerkez Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Çorum Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Çorum Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Sinop Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Sinop Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Sulu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Sulu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kıymasız Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Kıymasız Mantı Tarifi ve Malzemeleri