Patatesli Sosyete Mantısı Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Patatesli Sosyete Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Sosyete Mantısı

Patatesli Sosyete Mantısı, pek çok kişinin bildiği ve sevdiği bir lezzettir. Genellikle restoranlarda da karşılaşabileceğiniz bu mantının yapımı oldukça basittir. Hazır yufka ve patatesli harç kullanarak kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Patatesli sosyete mantısı, pratik bir yemek çeşidi olmasının yanı sıra oldukça doyurucu ve besleyicidir. Ancak, yüksek kalori içeriği nedeniyle kilo kontrolü yapmak isteyenlerin dikkatli tüketmesi önerilir. Bu lezzetli yemeği ailenize veya arkadaşlarınıza hazırlayarak onlara güzel bir sürpriz yapabilirsiniz.

Patatesli Sosyete Mantısı İçin Malzemeler

  • 3-4 adet el açması yufka
  • 4-5 adet orta boy patates
  • Yarım su bardağı süt
  • İstediğiniz baharat çeşitleri (kırmızı pul biber, karabiber, nane, kimyon)
  • Yeterli miktarda tuz

İç Sosu İçin

  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt

Üzeri İçin

  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • İsteğe bağlı olarak normal su veya tavuk bulyon
  • İsteğinize göre yoğurt
  • Sıvı yağ
  • Kırmızı pul biber
  • Kimyon
  • Nane
  • Karabiber

Sosyete Mantısı Nasıl Yapılır?

Öncelikle patatesleri düdüklü tencerede haşlayın. Haşlanan patatesleri sıcakken, içerisine istediğiniz baharatları (kırmızı pul biber, karabiber, nane, kimyon ve tuz) ekleyip karıştırın. Ardından sütü ekleyin ve bir çatal yardımıyla patatesleri ezin. Ancak, patatesleri çok fazla ezmemeye özen gösterin.

Bir yufkayı ortadan ikiye kesin ve düz tarafı size dönük olacak şekilde yerleştirin. Yufkanın her iki yanını katlayın ve düz kısmına hazırladığınız patatesli harcı koyun. Yufkayı rulo şeklinde sarın ve keskin bir bıçakla 2-3 parmak genişliğinde dilimleyin. Dilimlediğiniz yufkaları fırın tepsisine dizin ve üzerine bolca sıvı yağ sürün.

Mantıları fırında kızarana kadar pişirin. Fırında pişen mantıları çıkardıktan sonra 3 dakika kadar bekletin ve üzerine tavuk suyunu gezdirin. Tepsiyi tekrar sıcak fırına koyun. Daha sonra soğuyan mantıları bir kaseye alın ve üzerine yoğurt ile bir miktar tuz ekleyip karıştırın. Küçük bir tavada tereyağı ile kırmızı pul biberi kızdırın ve servis tabağına aldığınız mantının üzerine dökün.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Mantı Kaç Kalori?

Mantı Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yoğurtlu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Yağ Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Yağ Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Sosyete Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Sosyete Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Çerkez Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Çerkez Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Mantı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Mantı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kızarmış Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Kızarmış Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Patatesli Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çin Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Çin Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Etli Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Etli Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Sosyete Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Sosyete Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Pratik Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Pratik Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Mantısı Tarifi ve Malzemeleri