Patatesli Sosyete Mantısı Patatesli Sosyete Mantısı, pek çok kişinin bildiği ve sevdiği bir lezzettir. Genellikle restoranlarda da karşılaşabileceğiniz bu mantının yapımı oldukça basittir. Hazır yufka ve patatesli harç kullanarak kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Patatesli sosyete mantısı, pratik bir yemek çeşidi olmasının yanı sıra oldukça doyurucu ve besleyicidir. Ancak, yüksek kalori içeriği nedeniyle kilo kontrolü yapmak isteyenlerin dikkatli tüketmesi önerilir. Bu lezzetli yemeği ailenize veya arkadaşlarınıza hazırlayarak onlara güzel bir sürpriz yapabilirsiniz. Patatesli Sosyete Mantısı İçin Malzemeler
İç Sosu İçin
Üzeri İçin
Sosyete Mantısı Nasıl Yapılır? Öncelikle patatesleri düdüklü tencerede haşlayın. Haşlanan patatesleri sıcakken, içerisine istediğiniz baharatları (kırmızı pul biber, karabiber, nane, kimyon ve tuz) ekleyip karıştırın. Ardından sütü ekleyin ve bir çatal yardımıyla patatesleri ezin. Ancak, patatesleri çok fazla ezmemeye özen gösterin. Bir yufkayı ortadan ikiye kesin ve düz tarafı size dönük olacak şekilde yerleştirin. Yufkanın her iki yanını katlayın ve düz kısmına hazırladığınız patatesli harcı koyun. Yufkayı rulo şeklinde sarın ve keskin bir bıçakla 2-3 parmak genişliğinde dilimleyin. Dilimlediğiniz yufkaları fırın tepsisine dizin ve üzerine bolca sıvı yağ sürün. Mantıları fırında kızarana kadar pişirin. Fırında pişen mantıları çıkardıktan sonra 3 dakika kadar bekletin ve üzerine tavuk suyunu gezdirin. Tepsiyi tekrar sıcak fırına koyun. Daha sonra soğuyan mantıları bir kaseye alın ve üzerine yoğurt ile bir miktar tuz ekleyip karıştırın. Küçük bir tavada tereyağı ile kırmızı pul biberi kızdırın ve servis tabağına aldığınız mantının üzerine dökün. Afiyet olsun. |