Hazır Mantı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Hazır Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Mantı, sofraların baş tacı olan mantının uğraş gerektirmeden hazır yapılmış olarak elde edilenleri ile kısa yoldan sadece haşlanarak ve sos yapılarak kolayca yapılan bir türüdür. Bu mantı türü her türlü iç çeşidiyle önceden yapılarak fırınlama işlemiyle kurutulup muhafaza edilmesiyle meydana gelir. Hazır paket mantılardan ziyade organik doğal yöntemle hazırlanıp kurutulan hazır mantılar tercih edilmelidir. Mantı hamuruyla uğraşmayı sevmeyenler ve mantı yapmaya vakti olmayanlar için ideal bir seçenektir. Özellikle çalışan ev hanımlarının yoğun tercih ettikleri hazır mantı zaman kaybını önlemektedir. Kıymalı, nohutlu ve bunların baharatlı halleriyle birçok çeşit hazır mantı vardır. Yoğurtlu, salçalı, tereyağlı, naneli, kırmızı toz biberli birçok çeşit sos ile hazır mantıdan ayrı lezzetler oluşturmak mümkündür. Aynı zamanda hazır mantı çorba olarak da tüketilmektedir. Hafif sulu yemek yapımında da farklı bir tariftir. Hazır mantı haşlanıp çeşitli sebzelerle kavurma yöntemiyle ayrı bir seçenek olarak sunulabilmektedir.


Hazır mantı için gerekli malzemeler



Haşlanması için

  • 1 litre su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Sosu için

  • 1 kilo hazır kıymalı mantı
  • 3 kâse süzme yoğurt
  • 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı

Hazır mantı nasıl yapılır?

Bir tencere içerisine 1 litre su konularak kaynatılır. Kaynadıktan sonra içerisine tuz eklenir. Ardından hazır mantılar eklenerek haşlama işlemi gerçekleştirilir. Ocaktan alınan mantılar soğuk sudan geçirilerek süzülmeye bırakılır. Diğer yandan küçük bir tava içerisinde zeytinyağı ve kırmızı toz biber kavrulur. Hazır mantı servis tabağına alınarak üzerine yoğurt dökülür. Sonrasında zeytinyağı ve kırmızı biberden oluşan karışım üzerine az miktarda gezdirilir. Enfes tadı ve görüntüsüyle hazır mantı servise sunulur.

Afiyet olsun.

Hazır Mantı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kıymalı Mantı Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Mantı Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Sosyete Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Sosyete Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Tepsi Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Tepsi Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sulu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Sulu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kolay Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mantı Kaç Kalori?

Mantı Kaç Kalori?

Yalancı Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Yalancı Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Şiş Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Şiş Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Mercimekli Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Mercimekli Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Milföy Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Milföy Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kayseri Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Kayseri Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Kayseri mantısı, Kayseri yöresinin çok güzel bir yemeğidir. Kayseri mantısı herkes tarafından çok sevilen bir yemek çeşididir. Mantı hamur işi mucizesidir. Olağan ü[...]

Diyet Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Mantı, Diyette olsanız bile mantıdan tamamen vazgeçmeniz gerekmiyor. Diyetinizi de bozmayacak şekilde mantılar yapıp yiyebilirsiniz. Bu vereceğim tarif diyete uygun b[...]

Gül Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Gül Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Gül mantısı, genel olarak kabul günlerinde yapılan bir mantı çeşididir. Ancak akşam yemeği veya öğle yemeği yerine de hazırlanabilir. Gül mantısı diğer mantı çe[...]

Çerkez Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Çerkez Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Çerkez mantısı, iç harcında patates kullanılan yöresel bir mantı türüdür. Adını Çerkezler tarafından yapıldığı için bu şekilde almıştır. Aynız zamanda hın[...]

Hazır Mantı Nasıl Yapılır?

Hazır Mantı Nasıl Yapılır?

Hazır mantı Nasıl yapılır, hazır mantı, mantı severlerin fakat yapmaya zamanı ve el becerisi olmayanların kurtuluşudur. Yapımı çok kolay bir mantı çeşididir. İş[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6