İtalyan Mantısı (Ravioli) İtalyan mantısı, diğer adıyla ravioli, gerçekten çok lezzetli bir yemektir. Türk mantısına göre birçok farklılık göstermektedir. Özellikle ülkemizin batı kesimlerinde daha çok ünlüdür. Günümüz internet çağında her türlü yemeğe ve tarife ulaşmak mümkündür. İtalyan mantısı, içindeki malzemelerden dolayı protein ve enerji oranı bakımından Türk mantısı kadar zengin değildir. Ancak tadı oldukça lezzetlidir ve yapımı da daha kolaydır. Şimdi İtalyan mantısının yapılışına geçelim. İtalyan Mantısı Malzemeleri
İtalyan Mantısı Nasıl Yapılır? Öncelikle büyük olmayan bir leğen alın. Leğenin içine hazırlamış olduğunuz iki bardak unu boşaltın. Ardından yumurtaları unun üzerine ekleyin ve karıştırmaya başlayın. Zeytinyağı, tuz ve su ekleyerek bu karışımdan kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Elde ettiğiniz hamuru açmak için küçük olmayan toplara bölün. Hamurları düz bir zeminde ne çok kalın ne de çok ince olacak şekilde açın. Hamurlarınızı mantı kabına koyabilirsiniz; eğer kabınız yoksa hamurları kare şekline getirebilirsiniz. Hazırlamış olduğunuz lor peynirini bir kaba koyun ve ardından maydanozu küçük küçük doğrayın. Maydanozu lor ile karıştırarak iç harcı elde edin. Bu harcı açmış olduğunuz hamurun üzerine eşit şekilde boşluklar bırakarak dağıtın. Aynı şekilde açtığınız diğer hamuru hazırladığınız hamurun üzerine kapatın ve kalıptan çıkarın. Eğer kalıbınız yoksa kare şekline getirdiğiniz yufkaları eşit şekilde kesin. Kestiğiniz parçaların kenarlarını iyice sıkarak kapatın ve bir tabağa alın. Şimdi mantıları pişirmek için orta boy bir tencere alarak içine bir miktar su ve yağ ekleyin. Su kaynayana kadar bekleyin. Kaynayan suya mantıları atarak 8-10 dakika arasında kısık ateşte pişirin. Pişirme işlemi bittikten sonra mantıları süzerek bir kenara alın. Sos Malzemeleri
Sos Nasıl Yapılır? Orta boy bir tava alın. Tereyağı ile domates püresini tavaya ekleyerek karıştırmaya başlayın. Kızarmakta olan domateslerin üzerine 2 diş sarımsağı rendeleyerek ekleyin. Tuz ve şekeri de ekleyerek karıştırmaya devam edin. Karışım pişmeye yakınken kremayı ekleyin ve karıştırın, ardından ocaktan alın. Soğumaya bıraktığınız mantıların üzerine hazırladığınız sosu dökün. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpiştirerek servise hazır hale getirin. Afiyet olsun. |