Kızarmış Mantı Tarifi ve Malzemeleri
19 Temmuz 2024

Kızarmış Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Kızarmış Mantı

Lezzetiyle dillerden düşmeyen ve birçok kişi tarafından tercih edilen mantı çeşitlerinden biri de kızarmış mantıdır. Aşağıda, kızarmış mantı tarifini ayrıntılı bir şekilde bulabilirsiniz:

Kızarmış Mantı Malzemeleri

Kızarmış Mantı Hamuru İçin

  • 2 adet yumurta
  • 1 kilo un
  • Bir miktar tuz
  • Alabildiği kadar su

İç Harcı İçin

  • 500 gram kıyma
  • 1 adet orta boy yemeklik soğan
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Yarım demet maydanoz

Kızarmış Mantı Üzeri İçin

  • 2 kase tatlı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • Nane ve pul biber

Kızartmak İçin

  • 4 su bardağı sıvı yağ

Kızarmış Mantı Nasıl Yapılır?

Mantı yapımına öncelikle hamurunu hazırlamakla başlayın. Hamuru için derin bir kabın içerisine unu koyun. Daha sonra unun üzerine 2 adet yumurtayı ve tuzunu ilave edin ve yavaş yavaş su ekleyerek yoğurmaya başlayın. Hamurun yumuşak olmaması gerekmektedir. Hamuru, kulak memesinden biraz daha sert olacak şekilde ayarlayın. Hamur ne kadar güzel yoğrulursa açma sırasında o kadar rahat açılacaktır. Hamuru hazırladıktan sonra üzerini bir bez ile kapatarak dinlenmeye bırakın.

Hamur dinlenirken diğer taraftan mantının iç harcını hazırlayın. İç harcı için bir kabın içerisine kıymayı koyun. Daha sonra ince kıyılmış soğanı, maydanozu ve baharatları ilave ederek karıştırın. Yaklaşık yarım saat dinlenen hamuru iki eşit parçaya ayırın. Ayırdığınız her bir parçayı fırın tepsisi büyüklüğünde açın. Çok ince olmamasına dikkat edin. Daha sonra açtığınız hamuru kareler şeklinde kesin. Karelerin içine hazırladığınız iç harçtan koyun ve bohça gibi kapatın. Tüm hamura bu işlemi uyguladıktan sonra kızartma tavasının içine sıvı yağı koyarak kızartma işlemine başlayın.

Kızartma işlemini yaparken diğer taraftan bir kabın içine yoğurt ve sarımsakları koyarak karıştırın. Böylece mantının sarımsaklı yoğurdu da hazır olacaktır. Kızartma işlemi bittikten sonra mantıların üzerine hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu ve eritilmiş tereyağını gezdirin.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Gül Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Gül Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Börek Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Börek Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Ev Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Ev Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Sini Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Sini Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Çin Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Çin Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tepsi Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Tepsi Mantısı Tarifi ve Malzemeleri