Kızarmış Mantı Lezzetiyle dillerden düşmeyen ve birçok kişi tarafından tercih edilen mantı çeşitlerinden biri de kızarmış mantıdır. Aşağıda, kızarmış mantı tarifini ayrıntılı bir şekilde bulabilirsiniz: Kızarmış Mantı Malzemeleri Kızarmış Mantı Hamuru İçin
İç Harcı İçin
Kızarmış Mantı Üzeri İçin
Kızartmak İçin
Kızarmış Mantı Nasıl Yapılır? Mantı yapımına öncelikle hamurunu hazırlamakla başlayın. Hamuru için derin bir kabın içerisine unu koyun. Daha sonra unun üzerine 2 adet yumurtayı ve tuzunu ilave edin ve yavaş yavaş su ekleyerek yoğurmaya başlayın. Hamurun yumuşak olmaması gerekmektedir. Hamuru, kulak memesinden biraz daha sert olacak şekilde ayarlayın. Hamur ne kadar güzel yoğrulursa açma sırasında o kadar rahat açılacaktır. Hamuru hazırladıktan sonra üzerini bir bez ile kapatarak dinlenmeye bırakın. Hamur dinlenirken diğer taraftan mantının iç harcını hazırlayın. İç harcı için bir kabın içerisine kıymayı koyun. Daha sonra ince kıyılmış soğanı, maydanozu ve baharatları ilave ederek karıştırın. Yaklaşık yarım saat dinlenen hamuru iki eşit parçaya ayırın. Ayırdığınız her bir parçayı fırın tepsisi büyüklüğünde açın. Çok ince olmamasına dikkat edin. Daha sonra açtığınız hamuru kareler şeklinde kesin. Karelerin içine hazırladığınız iç harçtan koyun ve bohça gibi kapatın. Tüm hamura bu işlemi uyguladıktan sonra kızartma tavasının içine sıvı yağı koyarak kızartma işlemine başlayın. Kızartma işlemini yaparken diğer taraftan bir kabın içine yoğurt ve sarımsakları koyarak karıştırın. Böylece mantının sarımsaklı yoğurdu da hazır olacaktır. Kızartma işlemi bittikten sonra mantıların üzerine hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu ve eritilmiş tereyağını gezdirin. Afiyet olsun. |