Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama

Popüler İçerikler

Mantının Yanına Ne Gider

Mantının yanına ne gider, Mantı başlı başına bir öğündür tek başına dahi yemek masallarının baş tacıdır. Benim şahsi tercihin mantı ve yanına bol yeşillikli bir mevsim salatası yeterlidir. Ama siz diyorsanız ki benim misafirin var ve onları en iyi şekilde ağırlamak istiyorum mantının yanına ne gider diye düşünüyorum o zaman iş değişir. ...

Dondurulmuş Mantı Nasıl Pişirilir

Dondurulmuş mantı nasıl pişirilir, mantı birçok ev hanımları yapılması zor olan bir yemek olarak görürler. Aslında mantı yapmak hamur yoğrulduktan sonra gerisi oldukça keyif veren bir yemek yapımıdır. Birçok kişinin mantıyı hazır aldığı bilinir. Oysa dondurulmuş mantıyı evde kendiniz yapabilirsiniz. Hamaratlı ellerle annelerin hazırladığı le...

Mantı Nasıl Haşlanır

Mantı nasıl haşlanır, Mantı hemen hemen herkesin severek yediği yöresel bir yemek çeşididir. En lezzetli mantı adıyla ün kazanmış olan Kayseri ilimizde yapılmaktadır. Kayseri mantısı çok fazla özen ve zahmet gerektirmektedir. Mantı Kayseri de tüm özel günlerin düğün, bayram, festivaller, nisan, törenleri ve yemek davetlinin olmazsa olmalıdır...

Mantı Sosu

Mantı yemeği, Kayseri yöresine ait olan ve Türkiye'nin istisnasız her ilinde sevilerek yapılan bir yemek çeşididir. Mantıdan kısaca bahsedecek olursak; temel olarak hamur ve kıymadan oluşan bir yemektir. Mantı sosu ise mantıyı mantı yapan şeydir. Sos ile mantı bir bütündür. Mantı sosu, çok değişik şekillerde yapılabilir. B...

Kavurma Mantı Tarifi

Kavurma Mantı Tarifi, mantı özellikle Türk mutfağında sıkça kullanılan ve yemeklerin baş tacı olan hamur işi yemeklerinden birisidir. Büyük küçük herkesin severek yediği mantı genellikle sarımsaklı yoğurt ve üzerine naneli kırmızı pul biber yakılarak servis edilen lezzetli bir yemektir. Tek başına bile sofrada taht kurmayı başarmış olan mant...

Kıymasız Mantı

Kıymasız mantı, et sevmeyenler için alternatif lezzetlerden bir tanesi de kıymasız mantıdır. Bana sorarsanız ben tabi ki kıymalı yapılan mantıyı tercih ederim ama bu da onun kadar lezzetli bir tarif emin olun. Aslında mantı pek çok şekilde yapılabiliyor, patates ile veya değişik sebzeler kullanılarak ya da içine hiçbir şey konmadan da hazırl...

Azeri Mantısı

Azeri Mantısı, Mantı çeşitlerinden biri olan ve birçok kişi tarafından tercih edilen mantı türlerinden biri de Azeri mantısıdır. Yapılışı şu şekildedir;Azeri Mantısı Malzemeleri2-2,5 su bardağı un1 adet yumurta1 tatlı kaşığı tuzBir miktar suİç Harcı

Mantı Kaç Kalori?

Mantı kaç kalori, genellikle beyaz undan yapılır, mantı hem sağlığımıza kayıp vermekte hem de kilo alımına yol açmaktadır. Yediden yetmişe herkes tarafından çok fazla sevilen mantıdan vazgeçilememektedir. Rejim yaparak kilolarını denetim altına alan kişilerin kullanımı ile ilgili bilinçli olmalarında fayda vardır. Hem un hem de etin bir...

Mantı Sosları

Mantı Sosları, mantıyı mantı yapan en önemli unsurlardan biridir ve mantı yemeğinin vazgeçilmezidir. Salçalı mantı sosu ise herkesin çok sevdiği ve en çok tercih ettiği mantı sosudur. Sizde bu sos tarifi ile usta şeflerin hazırladığı lezzette mantı sosları hazırlayabilirsiniz.Mantı soslarıS...

Fırında Mantı

Fırında Mantı, Lezzetli oluşuyla mutfakların vazgeçilmezi olan mantı birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Mantı özellikle Kayseri ve Sivas gibi illerimizle anılmakta ve yöre halkı tarafından çok sık yapılmaktadır. Lezzetli olduğu kadar yapılışı zor olan mantıların birçok çeşidi bulunmaktadır. Son zamanlarda tercih edilen mantı türleri...

Arnavut Mantısı

Arnavut Mantısı, Lezzetiyle dillerden düşmeyen fakat yapılışının zahmetli oluşu nedeni ile kişilerin yapmaktan çekindiği mantı çeşitlerinden biri de Arnavut mantısı'dır. Arnavut mantısını diğer mantı çeşitlerinden ayıran özellik mantıların iri olmasıdır. Diğer mantılara göre kapanması daha kolay ve daha lezzetlidir. Arnavut mantısının tarifi...

Sosyete Mantısı

Sosyete mantısı, diğer bir adıyla gül mantısı hazırlanması kolay olan bir yemektir. Pek çok kişi sosyete mantısı ana yemek olarak düşünmese de aslında ana yemektir. Sosyete mantısı gerek ara sıcak olarak gerekse ana yemek olarak hazırlanabilir. Hazırlanması ve pişirilmesi oldukça pratiktir. Eğer daha önce sosyete mantısı yapmamış iseniz...

Kızarmış Mantı

Kızarmış Mantı, Lezzetiyle dillerden düşmeyen ve birçok kişi tarafında tercih edilen mantı çeşitlerinden biri de kızarmış mantıdır. Kızarmış mantı tarifi şu şekildedir; Malzeme ListesiHamuru için2 adet yumurta1 kilo unBir miktar tuzAlabildiği kadar su

Mantı Hamuru

Mantı hamuru, diğer mantılardan başlıca farkı ortaya çıkarır. Mantı bohça şeklinde şekillendirildiği benzeri, yufkası tam kare olarak da kesilir. İçi doldurulduktan ardından, karenin köşeleri birbiri üzerine yapıştırılır. Mantının bir başka özelliği ise farklı bir tavada salçayı, tuzu, naneyi ve kırmızı biberi yağda kavurarak, tencerede...

Mantı Çeşitleri

Mantı çeşitleri, özel günler, davetler veya düğünler de aranan yemeklerden bir tanesi de mantıdır. Yapılması her ne kadar meşakkatli olsa da lezzeti yapılan bütün uğraşlara değmektedir. Siz de mantı yemekten zevk alıyor ve farklı mantı tarifleri arıyorsanız verilen mantı çeşitlerine göz atmanızı öneririz.Sıkma Mantı İç...

Hazır Yufkadan Mantı

Hazır yufkadan mantı, sosyete mantısı olarak da bilinir. Bir diğer adı da gül böreğidir. Ne dersiniz, yapımı Kayseri mantısına göre oldukça zahmetsiz olduğu ve de el becerisi gerektirmediği için böyle denmiş olabilir mi? Şaka bir yana bir Kayserili olarak acil misafir geldiğinde, beş çaylarımız da altın günlerimde çok sık tercih ettiğim bir ...

İtalyan Mantısı

İtalyan mantısı, diğer bir isminde ravioli olan İtalyan mantısı gerçekten çok lezzetlidir. Tabi ki bizim mantımıza göre çok farklılıklar göstermektedir. Özellikle ülkemizin batı kesimlerin de daha çok ünlüdür. Tabi günümüz zamanlarında internet çağı olduğu için her türlü yemeğe ve tarife ulaşmak mümkün. İtalyan mantısı içindeki malzemelerden...

Hazır Mantı Nasıl Yapılır

Hazır mantı Nasıl yapılır, hazır mantı, mantı severlerin fakat yapmaya zamanı ve el becerisi olmayanların kurtuluşudur. Yapımı çok kolay bir mantı çeşididir. İşten eve geldiğiniz zaman yarım saat içerisinde hemen hazırlayabileceğiniz bir yemektir. Oldukça da lezzetlidir, hazır bir ürün olsa da lezzeti el yapımı olanlara yakın bir seviyededi...

Sivas Mantısı

Sivas mantısı patatesli hingel olarak da bilinen yerel bir lezzettir. Herkesin rahatlıkla hazırlayabileceği bir mantı türü olarak karşımıza çıkan bu lezzeti evde rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Eğer et yemeklerinden hoşlanmıyorsanız patatesle yapılan bu mantıyı denemenizin faydanıza olacağını görebilirsiniz. Çok rahat ve hızlı bir şekilde ha...

Fırınlanmış Mantı

Fırınlanmış Mantı, Fırınlanmış mantı Türk mutfağının özel yemeklerinden bir tanesidir. Bir kez hazırladıktan sonra derin dondurucuda bekletip istediğimiz zaman hazır yemek olarak sunum yapabiliriz. Mantının içerisindeki malzemeler çok sağlıklı ve besleyicidir. Küçük büyük herkes tarafından sevilerek yenir.Fırınlanmış M...

Mantı Salatası

Mantı salatası; mantı kayseri yöresine ait geleneksel bir hamur işidir. Mantı ile birden çok yemek yapılmaktadır. Mantı yemekleri çok sevilerek yenilir ama hamuru işi olduğunda birçok insan uzak durmaktadır. Hamur işi olmasına rağmen artık altın günlerin de sofranın en başında yoğurtlu mantı, salçalı mantı ve mantı salatası yer almakta....

Kayseri Mantısı

Kayseri mantısı, Kayseri yöresinin çok güzel bir yemeğidir. Kayseri mantısı herkes tarafından çok sevilen bir yemek çeşididir. Mantı hamur işi mucizesidir. Olağan üstü bir lezzettir. Yoğurt ve kıyma ile tüketilmesi tercih ediliyor. İçine koyulan kıyma ve üzerine koyulan yoğurt sayesinde karbonhidrat ve protein deposudur. Lezzetli ve...

Özbek Mantısı

Özbek mantısı, adı üzerinde Özbeklerin kendilerine özel bir ana yemeğidir. Bu mantının iç harcı yöresel olarak değişiklik gösterebilir. Mantının en önemli özelliği özel 5 kattan oluşan mantı tenceresinde pişirilmesidir. Bu özel tencereleri ülkemizde de bulabilirsiniz. Yani mantı bu tencerede buharda pişiriliyor. Mantı kazanı diye adlandırdık...

Yalancı Mantı

Yalancı Mantı; Diğer adı sosyete mantısı olarak adlandırılan yalancı mantı Türk mutfağına özgü bir yemektir. Kolay yapımı ve pratik oluşu ile ev kadınlarının ilk tercihleri arasında yer almaktadır. Mantının ana yurdu Kayseri olmasına rağmen yalancı mantı yurdumuzun hemen her bölgesinde yapılmaktadır. Kolay mantı olarak da adlandırılan bu ye...

Mantı Haşlama

Mantı Haşlama, bilindiği benzeri Türk toplumu olarak mantıya ayrı bir ilgimiz ve düşkünlüğümüz vardır. Yöresel olarak yapılan mantının çeşitli yörelere göre hazırlanma ve pişirilme şekilleri vardır. Fakat mantı denilince ilk akla gelen kıyma ile küçük bohçalar şeklinde yapılan mantının çoğunlukla herkesin damak tadına hitap ettiği de bi...

Sulu Mantı

Sulu Mantı, Yapılışı zor olmasına rağmen lezzetiyle dillerden düşmeyen mantı ve mantı çeşitleri birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Tercih edilen mantı çeşitlerinden biri de sulu mantıdır. Sulu mantının tarifi şu şekildedir;Sulu Mantı Hamuru için2 su bardağı un1 adet yumurta...

Rus Mantısı

Rus mantısı, el açması hamur ile yapılan bir mantı çeşididir. Şekli diğer mantı çeşitlerine göre biraz farklıdır. İlk kez yapan kişiler için hazırlanması biraz zor olsa da birkaç deneme sonrasında herkes kolaylıkla yapabilir. Rus mantısının ana vatanı Rusya'dır. Adından da anlaşılacağı gibi Rus mantısı, lezzeti ile ün salmıştır ve her ü...

Salçalı Mantı

Salçalı mantı; Sosu ile suyuna eklenerek yapılır ve üzerine yoğurt ile baharatlar eklenerek yapılır. Hamuru birazcık kalın olursa lezzetli ve içinin malzeme miktarı da az olsa bile kendisini hissettiren bir lezzeti vardır.Salçalı mantı hamuru için1 tane yumurta,3 su bardağı ka...

İçli Mantı

İçli Mantı, farklı iç harçlarla ve çeşitli baharatlarla tatlandırılan içli mantı Türk mutfağının en leziz ve sevilerek tüketilen bir hamur çeşididir. Mantı Ülkemizde olduğu gibi Orta Asya ülkeleri mutfaklarının da vazgeçilmez yemekleri arasında yer almaktadır. Özellikle yurdumuzda kayseri yöresine ait olarak ün yapan mantı günümüzde h...

Patatesli Sosyete Mantısı

Patatesli Sosyete Mantısı, bu mantıyı duymayan yoktur diye düşünüyorum. Genellikle pek çok restoranda sosyete mantısı hazırlanmaktadır. Yapımı oldukça basit olan sosyete mantısını hazır yufka ve patatesli harç ile kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Patatesli sosyete mantısı her zaman kolayca hazırlayabileceğiniz pratik yemek çeşitlerinden biris...

Fırında Sosyete Mantısı

Fırında Sosyete Mantısı, Farklı tarif arayan hanımlar sizler için nefis bir tarif daha hazırladım. Birçok kişiden beğeni toplayan ve şahane lezzete sahip fırında sosyete mantı tarifinin hazırlaması oldukça pratik, yemesi de oldukça keyifli. Aniden gelecek olan misafirlerinize ya da ikram sofralarında gönül rahatlığı ile sunabileceğiniz harik...

Salçalı Mantı Çorbası

Salçalı mantı çorbası, soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak lezzetli bir çorba tarifidir. Yapımı biraz zahmetli olsa da lezzeti verilen zahmete değecek. Mantı çorbası için mantılar önceden hazırlanarak buzdolabı poşetinde dondurucuda saklanabilir. Bu sayede yapımı oldukça pratik olur. Misafirler, okuldan gelen çocuklar ya da kendi ev h...

Cevizli Mantı Tarifi

Cevizli mantı tarifi, Mantı yemeği farklı isimler ile de anılsa da her yörede her mutfakta olan ve her çeşidi yapılan bir yemektir. Sonucunda hamur içerisine et, kıyma bulunması yemeğe mantı demeye yeter. Tabii ki mantı kelimesinin kelime anlamı bu kadar basit değildir. Mantı yemeğini iyi yapabilmek profesyonellik ister. Boyutundan tutunda i...

Değişik Mantı Çeşitleri

Değişik mantı çeşitleri, baharatlar ile tatlandırılan kıymanın, küçük hamur parçalarının içine konularak ve de bu hamur parçalarının suda haşlanması ile yapılmakta olan bir yemek çeşididir. Türk mutfağının önemli bir yemeğidir. Sadece Türkiye'de değil birçok ilde de değişik şekillerde mantı yemeği vardır. Türkiye'de meşhur mantı yapımı ili K...

Mantı Pişirme

Mantı Pişirme, Türk toplumunun mantıya ayrı bir alaka ve düşkünlüğü vardır. Yöresel olarak hazırlanan mantının değişik yörelere göre hazırlanma ve pişirilme biçimleri vardır. Mantının kıymalısı, peynirlisi ve patateslisi Anadolu'da yapılıp tüketilmektedir. Fakat mantı denilince akla ilk gelen kıyma ile minik bohçalar biçimindedir. Hazır...

Börek Mantı

Börek mantı, lezzetli pratik ve kolay hazırlanışıyla börek mantı herkesin evinde yapabileceği türden bir börektir. Her evde bulunun malzemelerle yapılan börek mantıyı farklı şekillerde sunmanız mümkün. Piştikten sonra üzerine hazırlayabileceğiniz soslarda hayal gücünüzle sınırlı. Aşağıdaki tarifte ise salçalı sos kullanıldı. Piştiğinde ...

Yufka Mantısı

Yufka Mantısı, farklı lezzet arayanlar için mantı çeşidine ek seçenek olarak hamurun yufka haline getirilip pişirilme aşamasından geçirilmesiyle sos ile sunulan bir mantı çeşididir. Ağızda eriyen özelliğiyle tadına doyum olmayan gıdalardan biridir. Yufka mantısı için önemli olan yufkanın olabildiğince ince açılmasıdır. Dikkat edilmesi gereke...

Sini Mantısı

Sini Mantısı, Türk mutfağında oldukça büyük bir yere sahip olan mantı, Türkiye dışında birçok ülkede de popüler olmuş bir yemek çeşididir. Pişirmesi biraz zaman alan ve zahmetli olan mantının şahane lezzeti tadıldığında yapılan bütün zahmetlere değdiği düşünülür. Bugün de sizlerle mantı çeşitleri arasında en lezzetlisi olduğunu düşündüğüm ta...

Diyet Mantı Tarifi

Diyet Mantı, Diyette olsanız bile mantıdan tamamen vazgeçmeniz gerekmiyor. Diyetinizi de bozmayacak şekilde mantılar yapıp yiyebilirsiniz. Bu vereceğim tarif diyete uygun bir mantı olsa bile lezzeti yönünden oldukça başarılı bir tarif olduğunu söyleyebilirim.Diyet mantı Tarifi Malzemeleriİki adet...

Kuru Mantı

Kuru mantı, fırında pişirilen bu mantı hem pratik hem de çok lezzetli olmaktadır. İçerisinde olan kıyma ve üzerine konulan sarımsaklı yoğurdun sayesinde vitamin, protein ve karbonhidrat içermektedir. Çok sağlıklı ve vitamin deposudur. Yapımı oldukça zor olmasına rağmen lezzeti mükemmel olduğu için tüm zahmetlere değer. Aynı zamanda çok ...

Patatesli Yufka Mantısı

Patatesli Yufka Mantısı, evde mantı açamayanlar için oldukça pratik ve basit bir mantı çeşididir. Kalori değeri ve besin değeri oldukça yüksek. Diyet yapanların tüketmemesi gereken bir mantı çeşididir. Genç yaşlı herkesin seve seve tüketebileceği ve malzemelerinde rahatlıkla alabileceğimiz bir mantı çeşididir. Patatesli yufka mantısının...

Kıymalı Mantı Sosu

Kıymalı mantı sosu, mantıyı sade yemekten hoşlanmayanlar ya da kıymayı mantıya çok yakıştıranlar için lezzetli bir sostur. Mantı alışkanlığı kültürümüzde oldukça yaygındır. Yüzyıllar öncesinden günümüze kadar gelen sofralarımızdan eksik olmayan mantı uğraştıran ve beceri gerektiren bir yemek olduğu için misafirlere sunulmaya hazırdır. K...

Kıymalı Mantı

Kıymalı mantı, kayseri mantısı olarak bilinen ve diğer mantılardan başlıca farkı, büküm şekli ve boyutunun daha küçük olmasıdır. Kayseri mantısı bohça biçimde şekillendirildiği gibi de yufkası tam kare şeklinde kesilir. İçi doldurulduktan sonra da karenin köşeleri birbiri üzerine gelecek şekilde yapıştırılır. Kayseri mantısının diğer bi...

Üçgen Mantı

Üçgen mantı, mantının farklı bir şekilde yapılmış halidir. Mantı büyük küçük insanların severek tükettiği yapması meşakkatli ancak yemesi çok lezzetli bir yemektir. Oldukça vakit alan bu yemek genelde evlerde imece usulu yapılır. Mantı birçok Türk mutfağı yemeği gibi her yörede o yöreye has özelliklerle yapılır ve sevilir. Mutfağımızın zengi...

Soslu Mantı

Soslu Mantı, Mantının bir ortamda adının geçmesi bile ağızları sulandırmaya yetecek kadar lezzetli bir yemektir. Mantının çok çeşidi bulunmaktadır, tepsi mantısı, Çin mantısı, yufka mantısı ve Kayseri mantısı olarak sıralayabiliriz. Yapımı biraz dikkat isteyen bu soslu mantı düşünüldüğü kadar da yapılması zor olmamakla birlikte deyim ...

Çorum Mantısı

Çorum Mantısı, kendi bölgesine has yöreye özgü hamur ile yapılan gıdalardan biridir. Türkiye'nin Çorum iline özgü olmasıyla tanınmıştır. Diğer mantılara göre iç hamuru boş olarak yapılır. Bu özelliğiyle alışılagelen mantılardan sıyrılır. Yöresel bu tat kışlık besin maddesi olarak yazın yapılarak fırınlanıp muhafaza edilir. Yapımı oldukç...

Patatesli Mantı

Patatesli Mantı, patates ile hamurun birbiriyle iç içe bambaşka bir enfes tat oluşturulmasıyla elde edilen mantı türüdür. Patatesin besin değerleriyle sağlık bakımından da apayrı bir katkı sağlayan gıdadır. Herkesin iştahla yiyebileceği patatesli mantı sofralar için farklı bir seçenektir. Dikkat edilmesi gereken nokta patatesin taze olarak s...

Salçalı Mantı Sosu

Salçalı mantı sosu her ne kadar çok kolay bir şekilde hazırlanabilecek bir sos olarak düşünülse de aslında oldukça farklı şekillerde hazırlanabilecek ve çeşitli baharatlarla ve yeşilliklerle tatlandırılabilecek bir sos türü olarak karşımıza çıkmaktadır. En az mantı hamurunu ve iç harcını hazırlamak kadar önemli olan ve dikkat edilmesi gereke...

Yumurtalı Mantı

Yumurtalı mantı: Bol yumurta ile hazırlanan mantı çeşididir. Birçok kişi tarafından severek ve benimseyerek tüketilen bir yemektir. Ana yemek olarak özel günlerde sofralarda yer alan bu yemek besin değeri yüksek ve doyurucu bir yemektir. Sunum yaptığınız kişilerden tam not alacağınızı ümit ettiğimiz yumurtalı mantı sevdiğiniz baharatlar eşli...

Pratik Mantı

Pratik mantı, evde çok rahat bir şekilde el açması mantı yapmanızı sağlayacak bir tariftir. Evde mantı hazırlamanın zor olduğunu düşünenler için pratik bir şekilde mantı hazırlamayı sağlayacak olan bu tarif sayesinde çocuklarınıza sağlıklı bir ortamda hazırlanmış mantılarınızı yedirme imkânı bulabileceğiniz gibi misafirlerinize de çok lezzet...

Şiş Mantısı

Şiş Mantısı, ilk duyduğunuz zaman gerçekten ismini hiç duymayan kişiler için oldukça ilginç gelmektedir. Şiş mantısı mı olur, ben hiç duymadım diyebilirsiniz. Aslında oldukça basit bir şekilde yapılan şiş mantısı lezzet bakımından da hemen hemen kıymalı mantının yerini tutmasa da çıtır çıtır olduğu için gerçekten çok farklı bir lezzet oluyor...

Mantı Böreği

Mantı böreği; Mantı böreğine ayrıca sosyete mantısı da denir. Çok kolay ve çok lezzetli bir tariftir ve yaparken de hiç zorlanmayacaksınız. Çok besleyici bir yiyecek olduğu için çocuklarınıza güvenle yedirebilirsiniz.Mantı böreği için gerekli malzemeler4 adet yufka400 gram yağlı kıyma

Mantı Tatlısı

Mantı tatlısı, Kayseri ilinin yöresel tatlılarından biridir. Lezzetli olması ile yapılışı da gayet basittir. Mantı, bilindiği üzere herkesin sevdiği bir yemektir. Ana yemek dışında mantının tatlısı yapılarak değişik bir damak tadı oluşturulmuştur. Şerbetli bu tatlımız, mantı severlerin dışında mantı ile pek arası olmayan kişiler için bi...

Tavuklu Sosyete Mantısı

Tavuklu Sosyete Mantısı, Mantı sevenler için çok pratik ve lezzetli bir tariftir. Özellikle hamur açmakla uğraşamayan zamanı kısıtlı bayanların fazla zamanını almadan hamur işi mantıya çok yakın olan lezzetli bir mantı türüdür. Sosyete mantısının diğer mantıdan farkı el açması hamur yerine yufka kullanılması ve etli çiğ sote yerine haşlanmış...

Hazır Mantı

Hazır Mantı, sofraların baş tacı olan mantının uğraş gerektirmeden hazır yapılmış olarak elde edilenleri ile kısa yoldan sadece haşlanarak ve sos yapılarak kolayca yapılan bir türüdür. Bu mantı türü her türlü iç çeşidiyle önceden yapılarak fırınlama işlemiyle kurutulup muhafaza edilmesiyle meydana gelir. Hazır paket mantılardan ziyade organi...

Nohutlu Tavuklu Mantı

Nohutlu tavuklu mantı: Nohut ve tavuk eşliğinde hazırlanan mantı birçok kişi tarafından sevilen bir yemektir. Mantı çeşitlerinin Türk mutfağındaki yeri herkes tarafından bilinmektedir. Nohutlu tavuklu mantı ana yemek olarak sofralarda sunumu yapılan bol içerikli bir yemektir. Besin değeri yüksektir. Her ne kadar zahmetli ve emek isteyen bir ...

Mantı

Mantı, Kayseri ilimiz ile anılan fakat ülkemizin birçok bölgesinde farklı usullerde hazırlanan, bazı bölgelerde ise aynı şekilde yapıldığı halde farklı isimleri olan Türk mutfağında çok sevilen bir yemektir. Mantı dendiği zaman bizim ülkemizde ağzı sulanmayan insan çok azdır. Yapması biraz zahmetlidir ama Zaten tek başına yapılan bir ye...

Gül Mantısı

Gül mantısı, genel olarak kabul günlerinde yapılan bir mantı çeşididir. Ancak akşam yemeği veya öğle yemeği yerine de hazırlanabilir. Gül mantısı diğer mantı çeşitlerine oranla daha az zahmetlidir ve yapılışı oldukça kolaydır. Hazır yufka ile yapılan gül mantısının üzerine yoğurt ve mantı sosu ilavesi yapmaz iseniz börek olarak da tüket...

Ev Mantısı

Ev mantısı, bilindiği gibi insanların eski zamanlardan günümüzde kadar çok severek tükettiği yemeklerden biridir. Ev mantısının en büyü özelliği oldukça hafif olması nedeni ile özellikle kilo sorunu olan insanların bile rahatlıkla tüketebileceği bir yemek olmasıdır. Ev mantısını aslında herkes lezzetli yapamaz. Gerek hamur kıvamı gerek mantı...

Kolay Mantı

Kolay mantı, mantı hemen herkesin sevdiği yemek tariflerindendir. Fakat yapımı biraz uğraştırıcı olan zaman isteyen bir yemek tarifidir. Mantı yapımının kolay ya da zor olması kişinin el becerisine göre de değişir. Sürekli yapan biri artık el becerisi kazandığı için kendisine kolay ve pratik gelebilir. Fakat ilk defa yapacak biri için zor bi...

Yağ Mantısı

Yağ Mantısı; Birçok kişi tarafından tercih edilen mantı yapılışının zor olması nedeniyle ev hanımları yapma konusunda tedirgin olmaktadır. Mantı yapması Sabir ve zaman gerektiren bir yemektir. Bütün yaş grupları tarafından tercih edilen mantının birçok çeşidi bulunmaktadır. Özellikle zamanı olmayan kişiler mantının kolay yapımını tercih etme...

Mercimekli Mantı

Mercimekli mantı, misafirleri şaşırtmayı seven hanımların son zamanlardaki gözdesi. İtiraf etmeliyim ki tadı ilk yendiğinde tüm mantı sevenlere biraz farklı gelecektir tıpkı bana olduğu gibi. Hazırlamak bir Kayseri mantısı hazırlamak kadar zor olsa da ama bir Kayserili olarak benden tam puan aldığını söylemeden edemeyeceğim. Kayseri demişken...

Mantı Makarna

Mantı makarna, çok pratik ve kolay yapılan bir yemek türüdür. Mantının lezzetini bilmeyen yoktur. Türk mutfağının vazgeçilmez bir lezzetidir. Vakti olmayan çalışan bayanlar için çok kolay yapılan bir mantıdır. Bu mantıya yalancı mantıda diyebiliriz. Ama çok lezzetli ve sağlıklıdır. Mantı açmayı bilmeyen bayanlar için çok idealdir. İ...

Mantı İçi

Mantı İçi; Mantı yurdumuzun her bölgesinde yapılmasına karşın mantı denilince akla gelen ilk şehir Kayseri'dir. Eşsiz lezzeti ile mantı yapımı maharet isteyen yöresel bir lezzettir. Mantı içerisinde bulunan kıyma ile her damağa ayrı hitap eden bir yemektir. Mantının içini hazırlaması hamurunun yoğrulması maharet ister. Biz bugün hem mantı i...

Sinop Mantısı

Sinop mantısı, kulak mantısı diye de bilinen Sinop yöresine ait bir mantıdır. Tarihte Karadeniz bölgesi Rum Pontus cemiyeti egemenliğinde olan bölgede Rumlardan alınıp, günümüze kadar değişikliğe uğrayarak gelmiş olan bu tarif, oldukça lezzetli oluyor. Mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz. Verdiğimiz ölçülere göre yaparsanız, üç beze çıkacakt...

Patates Mantısı

Patates mantısı, bu mantı çeşidi patates ile yapılan fakat oldukça lezzetli hafif bir yemek tarifidir. Beş çaylarında sabah kahvaltılarında brançlarda akşam yemeklerinde rahatlıkla tüketilebilecek lezzetlerden biridir. Farklı sunumu ile sofralarınıza şıklık katacak lezzetlerden biridir. Yapım aşıması da çok zor olmayan bir tariftir biraz zam...

Ispanaklı Mantı

Ispanaklı Mantı, Türk mutfağının geleneksel yemekleri arasında yer alan mantı Kayseri ve Sivas gibi illerimizle anılmaktadır. Mantının birçok çeşidi bulunmaktadır. Özellikle vejetaryenler tarafında tercih edilen ıspanaklı mantının aynı zamanda kalorisi de düşüktür. Ispanaklı mantının yağı ve malzeme listesi şu şekildedir;...

Gürcü Mantısı

Gürcü mantısı, özellikle küçük boyda mantı yapmayı sevmeyen ya da yapmakta zorlanan kişilere tavsiye edebileceğimiz lezzetli bir mantıdır. Aslında Gürcistan mutfağına ait olan bu yöresel mantı, ülkemizde de Çorum Alaca ilçesinde ve Artvin Şavşat ilçesinde oldukça fazla yapılır. Khinkala mantısı diye tanınmış olan bu mantıyı sizde beğeneceksi...

Boşnak Mantısı

Boşnak Mantısı, Yapılışının zor olmasına rağmen birçok kişi tarafından tercih edilen mantıların birden farklı çeşitleri bulunmaktadır. Mantı severler yapılışının zorluğunu göze alarak mantının birçok çeşidini denemektedir. Lezzetli oluşuyla birçok kişi tarafından tercih edilen mantı çeşitlerinden biri de Boşnak mantısı'dır. Yapılışı ve malze...

Nohutlu Mantı

Nohutlu mantı, diğer mantı türlerine göre biraz daha az yapılan ve insanlar tarafından biraz daha az sevilen bir mantı türüdür. Fakat ülkemizin bazı bölgelerinde bu mantıda oldukça sevildiği için yapılmaktadır. Tarihi normal mantı kadar eski olmasa bile yine de eski olan bu mantıyı sizlerde evlerinizde yaparak afiyetle tüketebilirsiniz. Nohu...

Çerkez Mantısı

Çerkez mantısı, iç harcında patates kullanılan yöresel bir mantı türüdür. Adını Çerkezler tarafından yapıldığı için bu şekilde almıştır. Aynız zamanda hıngel, haluj gibi farklı isimlerle de bilinir. Hepimizin bildiği gibi mantılar farklı harçlarla, farklı büyüklüklerle hazırlanabiliyor. Zaten bu nedenle isimleri de farklı oluyor. Aslında man...

Mantı Çorbası

Mantı Çorbası, çok eski zamanlardan beri yapılan yöresel bir yemek çeşidimizdir. Çukurova yöresine özgü bir yemektir. Hatta yüzük çorbası olarak adlandırılır. Yöresel konuşma dilinde ise yüksük çorbası olarak söylenir. Ancak ülkemizin her bölgesinde tarifinde ufak farklılıklar olsa da yaygın olarak yapılmaktadır. Kalori bakımın...

Tavuklu Mantı

Tavuklu Mantı, Yapması sabır isteyen ve zaman gerektiren mantı ve çeşitleri Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında yer almaktadır. Her yaş grubunun damak tadına hitap eden mantığının farklı çeşitleri yapılmaktadır. Özellikle yörelere göre farklılık gösteren mantı çeşitlerinden biri de tavuk mantı'dır. Et sevmeyen kişilerin tercih ettiği gi...

Çin Mantısı

Çin Mantısı, Çin'e geleli hemen hemen 8 hafta oluyor. Eşyalarım da geldikten sonra bu ülkeyi çok aşırı şekilde sevdim. İşin özlem çekme bölümüne hiç girmeyeceğim çünkü şimdi "doğduğum yer değil doyduğum yer" felsefesini uygulamaya çabalıyorum. Biliyorum size buradaki yaşantımdan çok fazla söz etmedim. Esasında bu konuyla alakalı yazıyorum, y...

Milföy Mantı

Milföy mantı, milföy mantı en az el açması mantı kadar lezzetli olan mantı çeşitlerinden biridir. Fakat el açması mantıkla göre çok daha pratik olan bir tariftir. Hamur açmaya zamanı olmayanların ve açmayı beceremeyenlerin çok sık başvurduğu tariflerden biridir.Milföy mantı yapımı için gerekli malzemeler...

Kozalak Mantı

Kozalak mantı, bu mantı özellikle son günlerde çok sık yapılan göz önünde olan mantı tariflerinden biridir. Görsel açıdan çok şıktır. Kendi zevkinize göre çeşitli şekillerde sunarak sofralarınızı renklendirebilirsiniz. Kimsenin hayır diyemeyeceği bir lezzettir kozalak mantı. Herkes tarafından severek tüketilir. Çıtır çıtır olmasına rağmen ha...

Etli Mantı

Etli Mantı, çeşitli baharatlar ile harmanlanan kıymanın, küçük hamur parçalarının içine konulması ve bu hamur parçalarının suda haşlanması ile yapılan yemeğe mantı denmektedir. Türk mutfağının olduğu kadar diğer Orta Asya mutfağının da bir parçası olan mantı, eski Sovyetler Birliğindeki ülkelerinde mutfaklarında sıkça yapılan yemeklerden bir...

Yoğurtlu Mantı

Yoğurtlu mantı, Türk mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden biridir. Yapım aşaması oldukça zahmetli olsa da lezzetine doyum olmayan yoğurtlu mantı, küçük büyük herkes tarafından beğenilen, besleyici değeri oldukça yüksek bir yemek türüdür. Ana yemek olarak tüketilebilecek olan yoğurtlu mantı nasıl yapılıyor hep birlikte göz atalım.<...

Çıtır Mantı

Çıtır mantı, Fırında pişirilen bu mantı hem pratik hem de çok lezzetli çıtır çıtır oluyor. İçerisinde olan kıyma ve üzerine koyulan yoğurdun sayesinde vitaminli ve protein, karbonhidrat içeriyor. Çok sağlıklı ve protein deposudur. Çok besleyici ve enerji verir. Bu mantı normal mantıdan biraz farklı oluyor. Özelliği çıtır çıtır olmas...

Tepsi Mantısı

Tepsi mantısı, daha çok Kayseri ile ismini duyuran mantı çeşitlerinden biridir. Herkes tarafından çok sevilen çok lezzetli ve doyurucu mantı yemeği tariflerinden biridir. Yapım aşaması biraz uğraştırıcı olsa da uğraşmanıza değecek bir tariftir. Yaparken ki yorgunluğunuzu yerken rahatlıkla üzerinizden atabilirsiniz. Özellikle özel günlerde se...

Saçaklı Mantı

Saçaklı mantı, Balıkesir yöresinde oldukça sık yapılan bir tariftir. Bunun özelliği hamurun suyu dökülünce iyice yumuşatılıyor, hamur kuru kalmıyor. Mantının en önemli özelliği hamurunun yumuşamış olmasıdır. Hamurun fazla olmaması da gerekiyor. Zaten başlı başına doyurucu bir tariftir. Bir yufka ile dört kişilik tarif hazırlanıyor. Verdiğimi...

 

Mantının Yanına Ne Gider
Dondurulmuş Mantı Nasıl Pişirilir
Mantı Nasıl Haşlanır
Mantı Sosu
Kavurma Mantı Tarifi
Kıymasız Mantı
Azeri Mantısı
Mantı Kaç Kalori?
Mantı Sosları
Fırında Mantı
Arnavut Mantısı
Sosyete Mantısı
Kızarmış Mantı
Mantı Hamuru
Mantı Çeşitleri
Hazır Yufkadan Mantı
İtalyan Mantısı
Hazır Mantı Nasıl Yapılır
Mantı Salatası
Kayseri Mantısı
Özbek Mantısı
Mantı Haşlama
Yalancı Mantı
Fırınlanmış Mantı
Sivas Mantısı
Rus Mantısı
Sulu Mantı
Patatesli Sosyete Mantısı
Salçalı Mantı
İçli Mantı
Popüler İçerik
Mantının Yanına Ne Gider
Mantının Yanına Ne Gider
Mantının yanına ne gider, Mantı başlı başına bir öğündür tek başına dahi yemek masallarının baş tacıdır. Benim şahsi tercihin mantı ve yanına bol yeşi...
Dondurulmuş Mantı Nasıl Pişirilir
Dondurulmuş Mantı Nasıl Pişirilir
Dondurulmuş mantı nasıl pişirilir, mantı bir çok ev hanımları yapılması zor olan bir yemek olarak görürler. Aslında mantı yapmak hamur yoğrulduktan so...
Mantı Nasıl Haşlanır
Mantı Nasıl Haşlanır
Mantı nasıl haşlanır, Mantı hemen hemen herkesin severek yediği yöresel bir yemek çeşididir. En lezzetli mantı adıyla ün kazanmış olan Kayseri de ilim...
Mantı Sosu
Mantı Sosu
Mantı yemeği, Kayseri yöresine ait olan ve Türkiye'nin istisnasız her ilinde sevilerek yapılan bir yemek çeşididir. Mantıdan kısaca bahsedecek olursak...
Kavurma Mantı Tarifi
Kavurma Mantı Tarifi
Kavurma Mantı Tarifi, mantı özellikle Türk mutfağında sıkça kullanılan ve yemeklerin baş tacı olan hamur işi yemeklerinden birisidir. Büyük küçük herk...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Mantının Yanına Ne Gider
Dondurulmuş Mantı Nasıl Pişirilir
Mantı Nasıl Haşlanır
Mantı Sosu
Kavurma Mantı Tarifi
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024